47tilføjet af

Har vi brug for kongehuset?

Som årene er gået så syntes jeg efterhånden at statsministeren så småt har overtaget den plads som kongen/dronningen havde før i tiden.
Og er det entlig ikke godt nok?
Når der er sket vigtige ting i Danmark som f.eks. da vi gik i krig mod Irak, så så man kun Anders Fogh i tv, og det samme gjore folk i udlandet. Hvor er vores dronning blevet af?
Vi lever i det demokratisk samfund hvor alle er med til at bestemme, men afligevel så har vi et levn fra dengang diktatur var Danmarks svar på en regering.
Vores Konger og Dronninger er ikke folkevalgt, og "vi" befolkningen har intet at skulle have sagt.
Dronningen har ingen direkte magt længere, da hun jo faktisk ikke kan sige nej når der bliver vedtaget nye love osv. Regeringen bliver i hvert fald ikke særlig glad hvis hun begynder at sige nej til deres lovforslag osv.
Hvad laver de så når det kommer til stykket?
Deres vel eneste job er at tage rundt til forskellige lande for at give Danmark et godt ry, og lidt omtale, men det job har statsministeren jo også snart overtaget.
Hvorfor har vi overhovedet et kongehus i et land som Danmark? Alle de milioner kr. som bliver brugt i kongehuset om året kunne jo i stedet gå til meget mere nyttige ting.
Hvad mener du?
tilføjet af

Kongehuset er fortid

Nemlig!! Er snart gevaldigt træt af det kongehus, især Hans Kongelige SLØJhed Frederik. Han er jo åh-så-moderne-sporty-hvad-ved-jeg, FØJ!! Sådan en lille lort skal ikke stå i spidsen for Danmark, så rejser jeg sgu min vej før skuden synker...For det gør den, med ham ved roret!!
Så jeg mener at stakkels lille Dannevang hurtigst muligt bør afskaffe kongehuset, så kan vi da bruge de kræfter (og penge!) på noget andet, der er bedre.
Det var min mening :)
*hopper ned af stolen, og går ud og finder et eller andet kongehus-relateret, jeg kan ødelægge* (-_-)
tilføjet af

de er vigtige

syntes vi skal have dem, giver en del reklame og respekt i danmark, skulle bare have mindre i løn.
tilføjet af

Ja, men

Det er jo lige det. Er statsministeren ikke også ved at have overtaget det job?
Det er ikke så lang tid siden at han var ovre ved Usa's president og snakke Irak krig og andre småting? Det var også oppe at vende i de udenlandske aviser...
Tror i overhovedet at dronningen har mødt USA's president? Jeg har min trivl...
tilføjet af

Folkestyre

I Danmark har man jo et monarki, men hvis det stod til mig, så var det et folkestyre. Jeg har ikke noget imod kongehuset, det skal bare skrives ud af grundloven, som reel magthaver.
Monarkiet i dag har jo reelt ikke noget at sige, så man kan lige så godt markere at man er et demokrati. Jeg synes det er lidt hyklerisk at man bebrejder fx de arabiske lande for at være udemokratiske, når Danmark stadig er et monarki.
Ifald regenten skulle få lyst til at blande sig i politik igen, så tror jeg at kongehuset vil blive afsat med det samme. Så vidt jeg husker blev Christian d. 10 upopulær, da han blandede sig i politik, så kongehuset har siden hen haft en uskreven lov om ikke at blande sig i politik og forholde sig neutralt.
tilføjet af

Kan godt følge dig...

Jeg så nok 1½ time på tv2 Zulu. :)
Og ja, det var god pr, men det sker jo kun én gang hvert 30 år eller sådan noget ik?
Jeg kan ikke helt se at det er pengene værd...
At vi ikke bliver fattige af at smide penge ud af vinduet kan vel ikke retfærdigøre at de penge måske kunne være brugt på fattige børn i Afrika eller ligende...?
tilføjet af

kongehus , har man ikke noget at skulle have sagt ?

Ang. kongehuset , så ønsker jeg at vi bliver ved med at have et kongehus. Det har vi haft i mange mange år . Jo, de laver mange ting . Så er der jo dem der hellere vil have en præsident..... Ang. om man har noget at skulle have sagt som alm. borger , så kan man vel bare tage sig sammen og melde sig i et politisk parti. Her kan man gøre sig kendt , få stemmer så man kan blive valgt til noget. Det kræver da en del arbejde , og det koster også en del til møder m.m. Politik er meget spændende , syntes jeg. Skrive læserbreve og artikler kan man jo også. Der er byråd , amtsråd , folketinget , og andre politiske poster. Det er da bare at komme i gang med at være aktiv. Selvfølgelig har vi noget at skulle have sagt.
tilføjet af

Nej, egentligt ikke

Tænk af joachin skulle tjene selv sit dagligt brød uden af få danmarks penge, gaver og EUs landsbrug støte?? Og betale moms afgifter for hans yngeligt formula 1 hobby!!som har tror han er konge af, og kineseren skulle bare være stående på gulvet uden imperium og hylderi, og uden hatter på!!kan ikke åbne øjnene så meget, men forestil jer sit ansigt!! 40 år og arbejdsløs og udlænding. Henrik tager bare tilbage til cahors..og frederik flytter sikkert til australia. Dronningen?? forhåbenlig med lidt terapi for sin selvværdig tilbage efter sit liv som danmarks pynt!!
tilføjet af

kongehuset 2

Jaa tv2 zulu havde jo virkelig en spændende dækning, det var jo spild af penge. Du er selv så ivrig angående de penge, hvorfor brokker du dig så ikke over den elendige sending de havde af det.
Og nu er det jo heller ikke kun når de kongelige har bryllup der er TV dækning. Den PR du får her af kongehuset, skal de andre attraktioner i DK virkelig oppe sig for at få.
Tror du virkelig selv på at det ville hjælpe Afrika hvis vi sendte de millioner ned til Afrika for at hjælpe børnene. Der skal sku mere til end hvad kongehuset bruger.
Nej du kan ikke se hvad pengene er værd fordi du sidder bag en computer og ikke er ahængig af PR. De attraktioner og store virksomheder der benytter sig af kongelig PR, har nok en anden mening.
tilføjet af

Hvad??

Jeg fatter ikke det argument, som efterhånden er meget brugt, når man nævner afskaffelse af monarkiet. Gang på gang siger folk: "Jamen vil du da hellere have en præsident?" Jeg har aldrig forstået det.
Hvad er det der gør at en statsminister ikke kan stå alene? Han har nøjagtig samme funktion som en præsident. Han sidder i en 4-årig periode ligesom en præsident. Han rejser udenlands og repræsenterer Danmark osv...
Er der ikke nogen der kan forklare dette? Og ellers:
AFSKAF MONARKIET!!!
tilføjet af

Smukt sagt!

...!
tilføjet af

Kongehust fortsat

Nu er der jo ingen grund til at blive spydig. Jeg prøver bare at få en god debat om emnet.
De sidste gange jeg har læst noget om Danmark i udenlandske aviser og hørt om det i tv, så har det været Anders Fogh som har været afsted og skabt lidt røre...
Anden PR en det kongelige bryllup? Findes den? Sidst jeg hørte noget, der var de i Grøndland som jo er en del af Danmark...
Hvor mange penge blev der ikke lige brugt på det bryllup? Nok til at hjælpe mange tusinde børn i Afrika så de kunne leve godt resten af deres liv.
Nu arbejder jeg faktisk i et stort internationalt firma som har over 5000 andsatte på verdensplan, og Dronningen har ALDRIG fået mere arbejde til vores virksomhed... Reklame står man selv for...
tilføjet af

Din indfaldsvinkel er helt forkert!

Jeg synes Zulus dækning var den mest velplacerede, hvor de andre var 8 timers tårepersende snopperi! :(
Men dit forsøg på at være intellektuel er interessant!
Muligvis kan kongehusets penge ikke alene gøre en forskel, men så er der militærets oprustning, toldmure, overproduktion, billig arbejdskraft i u-landene osv.
Det hele er et spørgsmål om prioritering, og hvor der bliver prioriteret højest er vist slået fast.
tilføjet af

kongehuset 3

Du har ikke tænkt over at det drejer sig om millioner af børn. Hvis du som sagt havde hjulpet tusinde af børn, hvad så med resten af børnene, skal de høre at Danmark var så venlige at give nogle millioner til nogle tusinde børn, som så lige overlevde dette år.
Det er milliarder som skal bruges her, og det skal ikke bare være små summer, engang imellem. Det skal være en fast indtægt for dem.
Nu er det jo ikke sådan dit firma er stort fordi der er ansat 5000 på verdensplan vel. Nu snakker jeg om de virkelige store virksomheder som bl.a Frederik har hjulpet i Brasilien, Indien.
Nej og dronningen kan ligesom ikke tage sig af alle "store" firmaer vel
tilføjet af

zulu

Jaaa hvor fedt med den dækning tv2 zulu havde, det var virkelig alle pengene værd...
Du snakker om at priotere pengene, synes du at TV2 zulu havde prioteret deres beløb godt der,skulle de ikke have sendt de penge ned til afrikas børn
tilføjet af

misundelse gør blind

Kongehuset har stor betydning for Danmark.
Danmark er kendt i hele verden for vort kongehus.
Dem der ikke kan lide det, bør tænke på reklameværdien for vor eksports skyld - penge i kassen.
Jeg tror der er et stort overskud på den konto, så vær ikke så misundelige.
Iøvrigt er mange danskere stolte over det, og det skulle vel ikke afskaffes fordi i er nogle sure, misundelige og selvkloge væsner.
Tænk hvis alt der ikke var 100% opbakning til, skulle afskaffes!
tilføjet af

kongehuset skal forblive som det!!!

jeg synes kongehuset skal forblive som det er, hvad skulle de ellers lave? og hvor skulle de være? ellers? og de ville slet ikke være specielle. Nu hvor Kronprins Frederik lige er blevet gift med Mary og skal overtage tronen, så hvorfor skulle vi så ikke have kongehuset? Vi skal i hvert fald ikke have en Præsedent som i mange andre lande. Der er heller ikke så mange kongehuse i verden så hvorfor skulle Danmark ikke være et af dem?
tilføjet af

Søren Kierkegaard's pointe

Jeg har tidligere blandet mig i debatterne her, men denne gang tror jeg næsten ikke at jeg gider igen, jeg mener dén sag er blevet vendt og drejet SÅ mange gange her...
Jeg vil bare sige at jeg er imod monarkiet, men tror desværre at det kun bliver til snak når så mange andre taler om at afskaffe det, vi danskere har, historisk set, altid været konsensus-søgende, dét der med revolutionære omvæltninger har aldrig været vores stærke side, det er bedre bare at lade tingene gå deres skæve gang uden at gribe ind, tænker folk hertillands. Bare man brokker sig lidt i krogene, så man kan få luft for sine frustrationer, er det fint og så er det ellers bare tilbage til 'business as usual' bagefter!
I Frankrig er det bastillie dag idag, dagen hvor de fejrer den franske revolution der afskaffede monarkiet, jeg ville ønske at vores monarki også var blevet afskaffet for over 200 år siden, det har været forældet SÅ længe! Men vi danskere er simpelthen for lydige og for autoritetstro til at gøre oprør, desværre.
Søren Kirkegaard sagde engang at "Det der i de store lande bliver til voldsomheder, bliver i Danmark til uartigheder". Det synes jeg er en meget præcis beskrivelse af danskernes mentalitet.
Jeg er selv revolutionær af natur og temperament, men må nok erkende at jeg er temmelig alene med disse tilbøjeligheder blandt mine landsmænd *suk* :-(
tilføjet af

Du er afgjort ikke alene...

Jeg vil bare sige at du har fuldstændig ret.
VIVE LA REVULOTIONE!!!
Desværre er der ikke rigtig nogen partier man kan melde sig ind i/stemme på, det skulle da lige være Enhedslisten men jeg får kvalme når jeg ser Kjeld Albrechtsen i hans afskyelige islænder sweater:-)
tilføjet af

dejligt at høre :-)

helt rigtigt, alle partierne er sammenspiste, der er ingen der har 'balls' til at prøve på at ændre noget.
tilføjet af

jeg kender det godt

hej revolution
jeg kender det godt, det kom meget frem lige efter det der bryllup. Masser af debat, jeg blandede mig selv i den, men ingenting kommer der ud af det.
Danskerne, de joviale, selvfede og ligeglade lallehunde, de synes det er helt fint med det der, nærmest pinlige, royale plidderpladder.
Du er ikke (helt) alene, men vi er såmænd nok heller ikke så mange, desværre !
tilføjet af

ja til grin

Ja vi kan være rigtig godt til grin, i hele verden, for egne penge.
Godt gået Danmark !
tilføjet af

MoNARki

Kongehuset er en forældet institution, et levn fra en forgangen tid. At et land, der gerne vil opfattes som moderne virker besynderligt på mange, og de penge, der anvendes på de mennesker og hele den flok, der skal til for at passe dem, kunne anvendes bedre, til aidsbekæmpelse fx, lad os dog slippe for disse nationens højest betalte bistandsklienter.
tilføjet af

Hov

Skal vi så ikke lige holde med den diskusion igen.
Vi tjener penge på kongehuset Kronsprinseparret er et lysende eksempel herpå de tegner danmark udaftil både turistmæssigt og i erhvervsøjemed . Kom nu ikke og sig at det er de få firmaer som nyder godt af de ture vores Kongefamielie tager med på for det er det ikke for når et dansk firma tjener penge på en tur til udlandet med Kongeligt følge så tjener staten danmark igennem flere arbejsdpladser og det giver fler penge i statskassen.Jag har med mit firma ikke mulighed for at tage med på sådanne ture men i flere tilfælde har jeg i sidste end været underleverandør til nogle af dem og kunnet ansætte flere folk og det er godt for os alle så hold nu op med at snkke om at de skal afskaffes og du behøver ikke være bange det er befolkningen eller de folkevalgte politiker der har magten:
tilføjet af

hør nu lige......

"...hvorfor ikke bare glæde sig over noget, som vi har, men som andre lande ikke har/kan få??".......Ej, altså, hvis du virkelig mener det dér, så sender vi bare hende Margrethe, Henrik, og alt det andet småkravl i en pæn kasse til ét af de lande der "mangler"....Så kan Danmark blive et rent og dejligt land at være i, og det andet land kan få nogle sjove aber at kigge på, og fotografere ;P
*Hopper ned af stolen i min evige jagt på noget kongehus-relateret materiale, der kan ødelægges* :)
tilføjet af

Kan det lade sig gøre

Du kan jo ikke bruge de penge på fattige i afrika for det giver ikke penge retur til landet og iøvrigt hvis de ikke var så skal vi jo alligevel batale for at holde de slotte kørende som de bor på og som de ud fra deres løn fra staten også vedligeholder og hvor mange arbejdspladser smutter der lige ved at afskaffe de kongelige for de betaler også løn til alle de mennesker omkring dem det glemt i lige ik så hvad er deres reelle løn. Det er sgu lige som lægen folk tror han tjener en bondegår nå jo det gør han jo også men han skal også selv belale for husleje og sekretær møbler oma. i sin kosultation
tilføjet af

anti-monarkist forening

hejsa ppp,
Jeg vil lige gøre opmærksom på at jeg arbejder med en anden republikaner, på et projekt der går ud på at starte en forening til monarkiets afskaffelse, hvis det har interesse. Den skal være upolitisk, dvs. den støtter ikke ét bestemt politisk parti. På den måde kan den favne så mange danskere som muligt... ...håber vi.
tilføjet af

Prisværdig tanke at...

pengene kunne bruges på mere trængende mærkesager, kan kun være enig, men tror du egentlig selv på, at det ville ske???
I USA bruger de ved hvert valg millioner af dollars på valgkampagner, om det så er præsidentvalg eller til senatet m.v. Samtidig klager amerikanerne over deres sociale slagside; hænger det sammen???
Tror desværre ikke, vi nogensinde ville mærke en disse til kongehus-pengene, hvis det blev afskaffet, så det bør ikke være pga. det argument...
tilføjet af

der findes noget allerede

Hej din ide er god, men se alligevel
http://jeppesn.dk/kongerige/
tilføjet af

ja det er det sædvanlige

ja det er det sædvanlige sludder.
Jeg tror altså ikke på at der er ret mange i verden, der hellere vil handle med et dansk firma, end et firma fra et andet land, bare fordi vi har en kronprins, der rejser rundt. De handler da med dem der har det mest fordelagtige tilbud !
Kronprinseparret tegner ikke noget som helst, de er bare turister selv og erhvervslivet behøver ikke at slæbe rundt på denne byrde. Når et dansk firma tjener på en tur til udlandet med kongeligt følge, så er det nok fordi det firma tjener penge på kongehuset, på en eller anden måde, penge som vi andre skal betale.
Hvis det endelig er så pragtfuldt, hvorfor har du så ikke mulighed for at deltage, det ville da være meget rimeligt.
Afskaffes det skal de og det bliver de en dag. Det eneste der bekymrer mig er at jeg nok ikke når at opleve det, desværre.
Muligvis vil et større engagement i EU kunne være et skridt i den rigtige retning. På et eller andet tidspunkt vil det efter min mening være uundgåeligt at EU-lovgivning vil være i konflikt med monarki. Om ikke andet fordi alle EU-lande, før eller siden, bliver tvunget til at leve op til almindelige menneskerettigheder.
tilføjet af

Næ.....

I bund og grund har vi jo ikke "brug" for kongehuset. Jeg synes at det er så irriterende, at de bruger vores penge på at holde store fester og rock koncerter for dem selv, og deres "venner" og bekendte. Og medierne tager de kongelige alt for højtideligt. "Mary og Frederik kigger på private bryllupsbilleder!" står der på forsiden af et blad, og med et stort billede af Mary og Frederik, og nede i hjørnet af bladet kan der være et billede med ca. 1 cm i diameter, hvor der står med mikroskopiske bogstaver et eller andet rigtig vigtigt. Desuden, hvem interesserer sig for hvad for nogle sokker Prins Henrik vader rundt med på fødderne. Medierne er ikke til at holde ud nogle gange. Og hver gang Frederik går nogle steder alene, skal der altid stå: "Frederik på Bornholm (eller et andet sted) UDEN MARY. Nå, og hvad så??
tilføjet af

Deltagelse

Jamen kære ven jeg har da masser af muligheder for at deltage der er bare lige det ved at jeg kun hamdler på det danske svenske og norske marked og tro mig det virker når vi har kongeligt følge på de ture der er mange fler intereserede omkring projekterne har været med som turist med et af de firmaer som jeg er underleverandør til de fik en kæmpeordre det har jeg jo skrevet om
tilføjet af

ups jeg glemte

Jeg glemte at sige tak for den pæne og joviale tone, det synes jeg er meget fint. Jeg citerer dig for følgende "Jag har med mit firma ikke mulighed for at tage med på sådanne ture", det tog jeg selvfølgelig for pålydende. Nu siger du det er fordi du handler på det skandinaviske marked, er chancerne for afsætning efter kongehusbesøg ringere her❓- er det mon fordi også nordmændene og især svenskerne er lige så rigtig godt trætte af det der pjat, som vi ?
tilføjet af

nej det er for nemt

Det er for dumt, nej hvad skulle de fuldstændig talentløse mennesker dog lave❓De kan vel bare fortsætte med at være bistandsklienter, altså til samme pris som alle os andre.
tilføjet af

Ikke misundelse...

Det er nu ikke misundelse, der ligger bag min mening...
Det er undren over, at man i et efter sigende moderne demokrati kan have noget så udemokratisk som et monarki... Tanken om at nogen er født til en bestemt stilling i samfundet går jo helt tilbage til middelalderen.
Jeg synes også det er en dårlig prioritering. Det er vel kun nogle gamle damer, der kommer til at savne det.
Desuden kunne jeg ikke tænke mig at være kongelig.
tilføjet af

mange gamle damer

Hvis du vidste hvor mange der så brylluppet, så skulle Danmark mest bestå af gamle damer.
Det er jo heller ikke noget diktatur, men et monarki uden politiske beføjelser.
Jeg tror heller ikke at du vil egne dig til at være kongelig.
Men tillad lige andre at have noget fælles, så må du have dine værdier, blot de ikke begrænser mine.
tilføjet af

begrænsninger

Jeg vil godt lige blande mig, jeg synes nemlig også det er fint hvis vi har hver vores værdier i fred og ro, men det er jo sådan at jeg får påduttet det der kongehus hvadenten jeg vil eller ej. Hvis tanken om at vi skal dyrke hver vores værdier skal føres helt ud, så kunne man jo Feks. give alle republikanere en lille skattelettelse, fordi de ikke er interesseret i kongehuset, eller man kunne lave en lille forening "Foreningen Kongehusets Venner", hvis formål det var, gennem indsamlinger og velvillige gaver, at holde liv i det skrammel. Så havde de deres værdier, for deres penge og vi andre kunne have vores, for vores penge. Lidt ligesom man kan vælge folkekirken fra, så kunne man vel også vælge kongehuset fra ?
tilføjet af

Vælge fra

Så vil jeg også gerne vælge fra:
1. Diverse Kulturtilskud.
2. Offentlig og evig forsørgelse af spontane tilflyttere fra fremmede lande.
3. Danmarks Radio.
osv. osv.
Urealistisk, du er ikke på indkøb i Bilka, vel
tilføjet af

hvorfor urealistisk

Jeg synes egentlig at folkekirken er et meget godt exempel, hvorfor være medlem hvis man ikke vil og det går jo udmærket.
Jeg yder selv, frivilligt, tilskud til et par gode danske institutioner og ville egentlig gerne kunne vælge nogen andre fra.
Glem nu ikke at kongehuset udelukkende består af tilflyttere fra fremmede lande og disses efterkommere, så der burde vi være helt på bølgelængde.
Jeg synes DR er udmærket, men det bør da være frivilligt om man vil.
tilføjet af

Fest og Farver

Statsoverhovedet skal være der når vi fejrer nationale begivenheder, og når vi sørger som nation. De er nationens samlingsmærke. Det er det vigtigste i jobbet.
Derudover skal statsoverhovedet og familien kaste glans over særlige begivenheder. Og også kaste glans over særlgie institutioner som protektorer.
Den moderne dansker er til fest og farver. Helt bestemt.
Det man kan sætte et lille spørgsmålstegn ved er brugen af uniformer i ikke militær sammenhæng. Nogle af uniformerne er utroligt gammeldags og direkte antikverede.
Ordenssystemet virker efterhånden lidt pinligt. Specielt uddelingen af elefantordenen. Spørgsmålet er om netop denne orden hvor traditionsrig den end er ikke bør afskaffes. Desuden bør den automatiske tildeling af ridderkors til embedsmænd afskaffes. Til gengæld skulle udbredelsen måske udbredes lidt, så hver landsby faktisk kan få en dannebrogsmand eller to. Måske skulle man i forbindelse med kommunalvalget stemme om hvem skulle have ridderkors i kommunen.
Mange hilsener
the old baker
tilføjet af

Tilflyttere ok

Jeg har ikke noget generelt imod tilflyttere/indvandere og da slet ikke Marry og Alexandra. Der kan man tale om positiv berigelse på alle måder modsat andre grupper som er utilfreds med alt og alle og som kun er her for velfærdet og pengenes skyld.
Som nævnt før - tænk på om ikke andet reklameværdien;
Du er jo også med til at betale for alskens reklamer over varenes pris. Det kan du heller ikke vælge fra, vel.
I princippet skal man afskaffe TV for at slippe for licensen til DR.
Jeg kunne måske forstå hvis Englænderne var trætte af deres Kongehus, men hos os tror jeg mange har brug for lidt glamur/eventyr/fantasi/stil/idealer.
Alternativet var måske en Poul Nyrup/Marianne Jelved/Holger K./Pia K. - uha da.
tilføjet af

stil idealer ?

Tja - nu er det jo ikke småpenge Mary og Alexandra hæver på den konto og nasseprinserne får jo også lidt for ulejligheden.
Reklameværdien tror jeg ikke meget på, den har været håndteret andre steder i denne debat og jeg tror stadig ikke på den.
At reklameudgifter selvfølgelig må betales af varernes provenu er jo ingen hemmelighed, men jeg kan jo selv vælge hvilke varer jeg vil købe.
Eksempelvis holdt jeg meget af et bestemt produkt, men da fabrikanten begyndte at benytte gaver til kongehuset, som reklame, så holdt jeg op med at købe deres produkter. Jeg ved da godt at det er revnende ligegyldigt, for dem, men det betyder noget for mig og hvis alle anti-royalister gjorde det samme, så kunne det nok alligevel godt registreres.
Jeg er helt enig med dig i at licensen til DR er forkert. Jeg har den opfattelse at det må være enhver frit for at anskaffe et TV eller radio og hente alt det ned han kan, gratis. Det må være TV-stationernes egen hovedpine hvordan dette så financieres.
Det engelske kongehus er jo lidt sjovere end vores, derovre har de ikke haft så meget held til at holde skandalerne nede, som vi har.
Der er ikke meget glamur og stil over den fede madglade franskmand og dronningen med den pudsige og nærmest komiske tøjstil og der er ikke meget ideal over fartsyndere og storrygere. Men eventyrligt, ja at vi finder os i det og fantasifuldt, ja der skal god fantasi til at se alt det gode og positive, som i royalister kan, i monarkiet.
tilføjet af

kongehus JA

Danmark skal beholde kongehuset fordi:
1. Det er det ældste kongehus i Europa, har noget eventyrligt over sig og trækker turister til.
2. Det er det billigste kongehus i Europa, og er som også nævnt tidligere ikke en udgift danskerne bliver fattigere af.
3. Kongehuset varetager ikke-politiske ræpresentative opgaver i udlandet. Dvs. Dronningen behøver ikke at snakke med Busk (!) for hun har jo som bekendt ingen direkte politisk indflydelse i Danmark. Disse repræsentative opgaver skaber handelsinteresser mellem Danmark og de lande der besøges. Hvad der senere kommer ud af disse bekendtskaber kommer an på efterarbejdet. Men jeg tror personligt på at udgifterne til disse rejser bliver dækket af det indirekte udbytte af besøgene.
4. Kongehuset varetager ikke-politiske repræsentative opgaver i Danmark. Foretager åbninger af centre, udstillinger m.v. som skaber lokal interesse. Reklame i lokalpressen.
Kongehusets arbejde kan ikke måles i udgifter og indtægter, da indtægterne er indirekte og ugennemskuelige, men jeg tror personligt på, at de to går lige op.
Ud over det, synes jeg vi har en herlige kongelig familie og jeg glæder mig meget til Frede og Mary's familieudvidelse. Håber den kommer meget snart.
Anne 28
tilføjet af

Forskellig opfattelse

Vi tror ikke det samme og kan ikke lide de samme ting, sådan er vi jo alle forskellige, men vi skal vel ikke sætte begrænsninger for hinanden.
Jeg tror ikke vi kommer længere med emnet.
tilføjet af

Tak for tippet...

...det vil jeg se nærmere på.
tilføjet af

Du misser pointen..

Hej godaften.
Det her har intet som helst med stil eller smag at gøre, det her handler om manglende demokrati. Problemet er at vi ingen indflydelse har på hvem vores statsleder skal være. I andre lande kan statslederen vælges. 100% opbakning er umuligt, der vil altid være utilfredse, men i Danmark er der to faktorer der gør sig gældende og som forvrider situationen til fordel for monarkiet; For det første kan vi ikke vælge vores statsleder ved et demokratisk valg. Mange accepterer derfor kongehuset uden den store entusiasme, som noget der 'bare er der' og som man ikke kan gøre noget ved, ligesom vejret, man kan ikke bestemme om solen skinner eller ej, om det regner eller blæser. Så apatien er ganske udbredt. For det andet så bliver befolkningen indoktrineret af en ukritisk presse der helt åbenlyst ikke anser det for sin opgave at forholde sig kritisk til kongehuset. Så almindelige mennesker får kun en saneret version af virkeligheden af vide, alt pakkes ind i vat og idylliseres.
At du ikke kan forestille dig nogen bedre end dem vi har i forvejen har ingen relevans. Det fundameltale pricip i ethvert demokrati er at at folk selv kan vælge deres ledere og at man i den offentlige debat kan dele sol og vind lige, kritisere alle lige meget. Jeg vil ikke sige at det er umuligt at sige noget kritisk om kongehuset, men det er svært at trænge igennem den mur af selvcensur det danske pressekorps har opstillet. Selv hvis man kommer igennem med noget får det ingen betydning, eftersom kongefamilien sidder på livstid uden at kunne tvinges til at abdicere, præcis ligesom enevældige monarker. Pinligt gammeldags og dybt, dybt udemokratisk.
De kan så ignorere kritikken eller få en spindoktor til at finde på et eller andet mediestunt der skal bedøve den allerede forblændede offentlighed.
Så pointen er ikke om man kan lide den ene eller den anden stil, man kan altid diskutere stil, pointen er at tiden har stået stille i en del af det danske samfund og at det moderne, dynamiske demokrati som vi ellers har, ikke kan leve med den selvmodsigelse som dette rummer.
tilføjet af

tak Revolution

Hej Revolution
Du udtrykker præcis det, som jeg føler ved kongehuset.
tilføjet af

NEJ

Hvad skal vi dog bruge dem til...vi kan fortælle vores børen om ti år...se "Lise" der er Kong Frederik i fjernsynet...han er født bedre end alle os andre almindelige mennesker...hva sker der...væk med dem...det eneste de laver er jo at skrive under på lovene, som de jo skal for ellers bliver de afsat...
konge familen er noget opreklameret FIS...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.