10tilføjet af

hjæælp

Jeg skal have min nye svigersøn til middag. Han er uddannet kok, så hvad serverer jeg????
tilføjet af

Du tilbereder det som du du "plejer"

Ja, hvis han er proffesionel kok, så er det sidste han nok ønkser, at bekymre sig om maden, når han er ude som gæst. Specielt hos den nye sviger, hehe.
Et familie medlem arbejder for et dansk ambasade i eu har et vennepar (hedder det vel), hvor herren er kok for ambasadøren, og hans selskaber. Og det sidste han bekymre sig om, er hvordan maden er når han kommer ud privat.
tilføjet af

Alm mad.

Hej "svigermor" *SS*
Jeg syntes personligt du skal tage det helt afslappet, for en kok kan faktisk oftest bedst lide helt almindeligt mad..
Jeg kærestede for nogle år tilbage med en kok, og tro mig jeg bed negle op til albuerne af nervøsitet.. Jeg gjorde som du søgte råd både nær og fjern.. Min moster fik ordet.. Find en fiskehandler og få et par gode rødspætter og lav en god gang persille sovs. samt aspages kartofler.

Eller hvad med en god dansk bøf.
Nu kommer det jo også an på om han er kok på en fiske restaurent eller på Jensens bøfhus..
Forhør dig hos din datter.
Men tag det helt roligt.. Bare ganske almindelig mad som de fleste kan lide. *SS* så skal det nok blive vellykket..
Og ja der er jo ingen som laver mad som hvor mor gør eller gjorde det..*SS*
Held og lykke
tilføjet af

Det skal jeg sige dig, putte!

Min bror har arbejdet i mange - alt for mange år i Taster Wine. Direktøren fandt på, at skulle sommerfestes på Bakkens Hvile. Hvilket hvile?.
Hele koret opsøgte en pølsevogn. Det lort af madkunst - salatblade, og lir, kan man sku ikke blive mæt af.
Næh, do!!!. Din svigersøn er en programmeret madmager, der skal få intat til at ligne alt. Og helst få gæsterne til at gå sultne derfra, så de kommer igen.
Server du ham en gang skipperlapskovs, eller en gang spejlæg, med løg og godt med kartofler.
Et er, hvad man kan bilde turisterne ind. Noget andet er at gå mæt i seng. Det er enhver kvindes pligt at tilsige, at sin mand - egen herrer i hus - går mjæt i kjøje!.
tilføjet af

Tjaaa..!!!

Hej..
Fandt mig for et par år siden en rigtig sød pige med
den store kokke eksamen, uden at vide det indviterede
jeg på mad, skal siges jeg er(var) en katastrofe i et
køkken. jeg kan lave alt i flambe..??
det vil sige jeg kan få alt og jeg mener alt til at
flamme op og brænde på. tro mig det er fandme svært at
lave lørdags kylling ala flambe...

men jeg fik lavet en omgang hæderlig mad uden at brænde
det på. hun nød tilsyneladende at få "alm",
ikke alt skal være perfekt bare fordi der er ens arb,
eller ligger inden for ens fagområde..

Så lav en god gammeldavs omgang frikadeller, der er ikke
noget så godt som mors frikadeller..
du behøver ikke kaste dig ud i noget wildt,
lad ham om det når du kommer på besøg..
held og lykke med det..
tilføjet af

Glem han er kok

Først skal du glemme at han er kok ellers mislykkedes maden helt sikkert.
Dernæst sever ganske almendelig hverdags mad.
Hvad med stegt flæsk med persillesovs.
Det kunne måske være frikadeller.Hvis du har adgang til FRISK persille så måske frikadeller og persillesovs.
tilføjet af

Hør lige her.!!!

Madkunst er så meget andet håndværk som så.
Du vil imponere ham med noget jordnært.
Netop som forslået - frikadeller - rødspætter.
Prøv at blend en røget laks og asparges,
tilat citronmelise og oragano og estragon-eddike, iført en frakke af Avocado. Et drys peber, Voula!.
Og prøv at riv valdnødder i rygeost, tilsag citronpeber.
Du må gerne på dagen "drille lidt". Det inspirerer!.
tilføjet af

Gør det, du er god til

Det er dig (!) han er gæst hos. Lav det, som du synes, du er bedst til, og som du føler altid har gjort lykke i familien. Lad være med at kaste dig ud i noget, du er usikker på, bare for at det skal have en anden standard end det, du står for. Erkend, at hvis det skal være "at leve op til et niveau" bliver du alligevel den lille, han er professionel. Det bliver garanteret vellykket.
Hilsen og god middag gyffe.
tilføjet af

Tusind tak

for alle jeres svar.
Det var nu ikke for at forsøge at imponere ham, for det ved jeg godt jeg ikke evner. Men mere for at finde ud af hvad man kan sætte sammen - der tror jeg ikke altid jeg gør det "korrekte".
Men jeg synes faktisk godt om ideen med rødspætter, persillesovs og aspargeskartofler. Så det tror jeg at jeg vil forsøge mig med.....
Forslaget fra Kok Amok lød også godt, men jeg ved ikke lige hvad en "frakke" af avocado er....
tilføjet af

Dejligt Mums

Aii har leget med indstillinger og kan ikke fjerne "alias" nå men pyt "svigermor" du ved siggert hvem der igen skriver..
Min "stur" bror er fisker med stort F.
Når han er på besøg og SKAL lave rødspætter,
vender han dem i mel og KUN mel, med lidt salt og peber blandet i. Dernæst steger han dem i ½ SMØR og ½ Svine fedt. FERSK svine fedt.
De bliver sprøde og lækre samtidig bevar du smagen mest muligt.
Ja ja nogle vil syntes det lyder ulækkert. men jeg siger jer det smager HIMMELSK din nye svigersøn vil elske dig.. Hvis han altså kan lide fisk. *GG*
Når der så er sæson for det bruger han at rive nogle radiser han over de varme kartofler,, det giver en god smag og så ser det flot ud.
Og endnu en ting inden enden Små fisk smager bedst.. ikke de største.. men en pæn mellemting..
Sådan kan vi nordvest jyder li det....
tilføjet af

Du siger noget...

Måske skulle jeg lige finde ud af om han kan lide fisk...
Men tak for alle dine ideer, de lyder spændende.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.