9tilføjet af

Giftfri stegepande

Jeg leder efter en giftfri stegepande, der ikke er alt for dyr. Gider ikke det teflon mere, det er fuld af skadelige stoffer. Jeg har fundet to jeg synes lyder gode. Den fra Greenline er jo noget billigere (fordi den er på tilbud), og der står også den er PFOA-fri, hvilket jo er meget godt, men er der så noget andet dårligt i? Det ved jeg ikke så meget om.
http://www.rikkitikkishop.dk/greenline_stegepande__28_cm-p-5399.html
http://www.highonlife.dk/shop/produkt-detaljer.aspx?sku=4028
Er der nogen her der ved om den billige fra Greenline er ligeså giftfri, som den der hedder Greenpan Dubai?
tilføjet af

Jeg ved ikke hvad de er lavet af

Jeg bruger kobbertøj. Det skal af og til pudses, men så gør vi det. Det afgiver ingenting og det forandre sig ikke. Derforude er det den bedste varmeleder af alle mulige.
tilføjet af

Gift i teflon ?

Jeg tror Du får langt mere gift fra det mad Du, og for den sags skyld vi andre får.
Stegeosen når man f.eks steger kød en anelse sort er kræftfremkaldende.
En stegepande af støbejern er ihvertfald ugiftig og det bedste at stege på, rustfrit stål er også ugiftigt, men en pande i rustfri er ikke speciel god at stege på.
tilføjet af

Stegepande!!

Jernpander er nr 1. afgiver kun jern:) Det får man mig bekendt ikke canser af.
tilføjet af

stegepander

Jernstegepander kan købes i Sverige med fordel.
tilføjet af

Det er stegningen

Ikke metallet.
http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=3543/sprog=1/grp=9/menu=13/
Jeg kan nu godt lide at frikadeller og hakkedrenge bliver en anelse svedne 🙂
tilføjet af

Hysteriet kender ingen grænser

Ja Teflon er giftigt, hvis det opvarmes til over 350 grader celcius, hvad nok ikke mange gør når de steger.
Rustfri stål afgiver nikkel ved opvarmning, ikke meget, men har man tendens til nikkelallergi bør man ikke bruge en rustfri stegepande, som gryde er det uskadelig da gryder sjældent bliver varmere end 100 grader, som bestik, skåle og andet køkkengrej der anvendes koldt, er rustfrit stål total uskadeligt, det afgiver ingen stoffer i kold tilstand.
Det bedste resultat ved stegning, opnås med en tykbundet støbejernspande, den fordeler varmen bedre end andre materialer og det giver en fantastisk stegning, dog skal man lige lære sådan en at kende, da man meget let kommer til at brænde maden på, igen fordi den fordeler varmen på en anden måde end andre materialer og så holder dem sig varm i meget længere tid end andet materiale.
Vælger du en støbejernspande skal du vide, at før du tager den i brug skal den varmes hårdt op og "brændes" ren, derefter skylles den med varmt vand UDEN opvaskemiddel og når den er kold smøres den med madolie, f.eks. rapsolie eller solsikkeolie.
En støbejernspande og også en støbejernsgryde MÅ ALDRIG GØRES REN MED SÆBE, så ødelægger man dens gode egenskaber, men hvis man holder den med olie kan den rengøres under rindende varmt vand og med en opvaskebørste og er den velholdt med olie, vil det man steger ALDRIG brænde fast, det er ikke muligt at brænde noget fast i en velholdt støbejernepande, heller ikke om man steger oksekød uden fedtstof ved hård varme, det kan lige børstes af under varmt vand.
Til den som skrev at vedkommende bruger kobberstegepande, kobber er alvorligt giftigt, så mon ikke det er en af de stegepander af rustfri stål og med kobber på ydersiden ?? jeg skal ikke have mad der er stegt i en stegepande af kobber.
tilføjet af

Jo.

Teflon er giftigt. Du kan søge om det på google, og der vil komme en masse frem om det. Jeg ved godt at for meget stegning også er skadeligt, men det er en anden ting. Begge dele er skadeligt.
tilføjet af

Nej

Jeg får ikke mere gift fra maden. Jeg er ret fanatisk med den slags, og derfor gider jeg da heller ikke stege på en giftig pande. Der er uanset hvad ingen grund til at tilføje flere kemikalier end der allerede findes i verden, i forvejen. Maden bliver heller aldrig sort, da jeg steger ved lav varme. Ved godt høj varme danner stegemutagener.
Noget andet er også at det teflon let går i stykker. Man kan fandeme ikke røre det uden der kommer ridser. Synes de andre pander lyder mere holdbare. I øvrigt afgiver teflon mere gift, netop når det er ridset.
tilføjet af

Teflon igen

Jeg har i 12 år brugt en pokkers dyr stegepande hvor teflonen ikke er ridset, men den er blevet noget mørk.
Jeg fik i julegave en pande af et ellers anerkendt mærke, men der røg belægningen meget hurtigt af, trods brug af træ og plast, så jeg mistænker en fejlproduktion.
Emaljeret kogegrej, en sjældenhed nu, skal man også sende til Las Containos lige så snart der kommer bare et lille hul indvendig, den stenbelægning der skaller af er knivskarp og kan gøre skade hvis man indtager noget afskalning.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.