19tilføjet af

Sene-skedehindebetændelse, hvad hjælper

Jeg har i nogle måneder døjet med seneskedehinde-betændelse i håndledet. Har prøvet i nogle måneder med stramt støttebind, men det hjælper ikke.
Hjælper antibiotika, eller skal man opererer nerverne ud af håndledet/håndledsroden?
Anonym
tilføjet af

hvile

Du skal da i hvert fald ikke operere nerverne ud dem kan man altså ikke undvære! Jeg tror bare man skal lade det hvile, men spørg da lægen.
tilføjet af

lyt!

Hør her du skal kontakte en akupuntør eller hvordan det nu staves🙂de kan hjælpe dig allerbedst. du har overanstangt dit håndled og har en betændelse tilstand i den. du kan hvile det væk men det tager meget lang tid. og dumt at vente på for max 800 kr er næsten sikker på problemet er løst.
tilføjet af

har det selv

harj... jeg er 16, og har haft Sene-skedehindebetændelse i snart 3 år... det er noeget der kommer og går, hvis du bruger håndledet for meget i nogle perioder, bryder det op. og tja, et støtte ting hjælper ikke så meget på det, faktis kun hvile der gør. ved desværre ikk noget der hjælper udover det:(
tilføjet af

hold den i ro

Døjer selv med det i begge håndled - det dukker op ind i mellem og især når jeg overanstrenger håndledene...
Det bedste er som sagt at holde den i ro, og få en ordenlig støtte... og gå evt til lægen og få en henvisning til fysioterapi - det kan løsne lidt. Selv har jeg brugt zoneterapi...
tilføjet af

det hjalp mig

Hej.
jeg har selv haft det i mint ene håndled og det gik væk ved at jeg holdt den i ro og jeg var ved den fysioteauput (stavet forkert tror jeg)...
det går noget tid inden det går væk men det hjælper, men et lille problem ved det er at det er et altid tilbagevendene problem for vis man laver den samme begvægelse for meget er det skyld i det.. man skal bare lære hvordna man gør det rigtigt så man ikke får det... jeg har haft det 2 gange og jeg er komme af med det igen så tror mig det er noget man kan gøre noget ved...
du skal bare en tur til lægen og have en læge erklæring så kan du blive hjulpet... håber du kan bruge mit råd til noget... held og lykke
tilføjet af

Også mig...

Heyy... Ja, I er ikke de eneste, der render rundt med ubrugelige håndled... I mit tilfælde er der ikke tale om en betændelsestilstand, selvom det var det, det blev regnet for i første omgang.. Efter 3 lægebesøg, 4 gange med laser og fysioterapi, 2 besøg hos en "klog mand", indkøb af diverse støttebind, et røntgenbillede og derefter en MR-scanning kunne de endelig bekræfte, at det, der stadig generer i mit håndled, er en såkaldt vandsyste!! Den kan ikke ses men generer, når håndledet overbelastes... Systen kan opereres væk, men i mit tilfælde fraråder de det, da arvævet efter en operation kan volde mere skade, end hvis systen bliver, hvor den er. Der er en lille chance for, at systen forsvinder med tiden, men ellers er det noget, der vil være der altid... Jo mere jeg bruger mit hånd, jo ømmere bliver håndledet...! Ja, det var så mig og mit håndled!! M!
tilføjet af

Betændelse..

Ro alene hjælper som oftest ikke..hvis det er slemt, får man indsprøjtninger med et Binyrebakhormon..jeg har fået behandlet min skulder i sin tid..ja den kan man også få seneskedehindebetændelse i..det kommer som oftest af overanstrengelse, eller et slag...
tilføjet af

behandling af senehindebetændelse

Man skal holde sit håndled i ro og bruge støttebind ( som du jo allerede gør) der kan gå flere måneder før at det ikke gør ondt mere, kan almindelige idotyler ikke tage smerten ( der er acetylsalicylsyre i idotyler og det virker dæmpende på betændelsen i seneskeden) så bør du kontakte din læge, specielt hvis der går alt for lang tid uden at du mærker en forbedring.
Når du på et tidspunkt er kommet dig, så kan ergoterapeut, læge eller fysioterapeut hjælpe dig med nogle øvelser der styrker dine knogler omkring seneskeden og dermed hjælper, så du ikke får problemet igen.
(Beskrevet på netdoktoren.dk, hvor du vil kunne læse mere om både behandling samt udsigt til fremtiden).
Hilsen Cstine.
Ps. har selv døjet meget med det da jeg var yngre og dyrkede meget sport.
tilføjet af

Seneskedehindebetændelse i håndled.

Jeg har selv haft seneskedehindebetændelse i det ene håndled. Jeg har fået det væk ved følgende behandling. jeg har kølet området ned med kølepose flere gange om dagen af ca. 10 min. husk ikke at lægge køleposen direkte på huden. Jeg har brugt en håndledsbeskytter som man bruger til f.eks. når man kører på rulleskøjter, den låser håndledet lidt fast så man skåner det. Jeg har desuden fået min læge til at henvise til laserbehandling hos en fysioterapeut.
Laserbehandlingen opløser betændelsen og når området køles ned med køleposen flere gange pr. dag øges blodgennemstrømningen i området så betændelsen fjernes. Jeg havde behov for 7 behandlinger så var betændelsen helt væk. Som præventiv behandling bruger jeg håndledsbeskytteren når jeg skal taste meget, og så tager jeg køleposen på om aftenen.
Jeg håber at dette hjælper dig.
tilføjet af

prøve at se detHer

tilføjet af

svar

det skal masseres væk, det hjælper osse lidt at spise fisekeolie..
tilføjet af

behandling

Hej! Jeg er behandler og har arbejdet med massage og kost-tilskud i 15 år. Har en del erfaring med s.s.h.-betændelse..
Antibiotika hjælper ikke, men kan være en af medårsagerne til at du har fået det,hvis du har været behandlet med det, da antibiotica ødelægger din tarmflora og dit immunsystem, og du dermed ikke kan optage alle de byggesten (vitaminer, mineraler, aminosyrer osv) som skal bruges til at opbygge dine nye celler dag for dag. men for at gøre det kort... hvad der virker:
omslag:
knust Bukkehornsfrø
overhældes med kogende vand og røres til en grød (konsistens som havregrød)
læg et lag af den varme grød over det inflamerede område,
og svøb plasik-folie omkring, kan lukkes med sportstape i enderne så det holdes tæt.
lad det sidde 30-40min og gentag 1-3 gange første 2 dage og 1 gang (evt aften) til det er væk.
Spis MASSER af fiskeolie 3-6 kapsler om dagen 1 min. 1 måned, og derefter på normal daglig dosis.
Fortodol er et andet prparat jeg vil anbefale du suplerer med...!
og hold hænderne i ro.
Massage vil også være en stor hjælp.
God bedring!!
tilføjet af

solenskinder

det lyder ikke som noget gårligt råd jeg tror faktisk på det for jeg har hørt så meget om det.🙂
tilføjet af

seneskedehinde-betændelse

Jeg vil blot lige sparke en lille " fodnote " ind ang. det her med seneskedehinde-betændelse, jeg har døjet meget med det, men fik fortaget et lille indgreb i håndledet og siden har jeg ikke haft det problem at slås med, så derfor - kontakt din læge, der er ingen grund til at går rundt i månedesvis med smerter og det hjælper ikke med støttebind..
venligst fra " fruen " 😉
tilføjet af

Har brug for hjælp.

Et lidt andet spørgsmål men...
Her siden i Onsdags har jeg haft Senebetændelse i højre fod, og det gør ondt som bare pokker! Men er blevet mere roligt i løbet af weekenden, har ikke lavet noget overhovedet, og kan mærke jeg snart bliver sindsyg hvis jeg ikke får nydt det gode vejr, og noget motion, farve i kinderne osv.
Men til det, hvad kan jeg gører for at det bliver helet? Har mod alt min vilje taget både Panodil treo, og Ipren, og gider altså ikke tage noget medicin mere.
Skal begynde at styrke/motion træne imorgen. Jeg er i forvejen i en så dårlig form, at jeg faktisk ikke er i form. (Derfor jeg vil træne).
Men hvad kan der ske ved det? Har tidligere haft en skade i den samme fod ved hælen, hvor jeg måtte bruge indlæg, og faktisk halte når jeg løb. Vil helst ikke gøre det værer, men kan ikke udsætte det mere, fordi så kommer jeg aldrig igang.
Undskyld min pladder. Men håber i vil svare via
kristianjanum@hotmail.com
eller
kristian_hjort@yahoo.com
helst den første.
På forhånd tak - Kristian.
tilføjet af

Mere info

Kan du fortælle lidt mere om et indgreb du fik foretaget?
tilføjet af

Dette hjalp mig

Hej.. Jeg har selv haft kraftig seneskedehindebetændelse, kunne ikke engang holde en gaffel eller smøre et stykke brød. Jeg fik lagt en gipsskinne og har ikke mærket mere til det i 9 år. Held og lykke, føler med dig..
tilføjet af

Sene-skedehindebetændelse, hvad hjælper - skrevet

Yoga
tilføjet af

Seneskedhindebetændelse marts 2011

Jeg kommer lige fra sygehuset igår hvor min læge havde sendt mig hen da jeg brokkede mig over smerter i venster håndled.
Der var intet at se på rønkenbillederne, men gik derfra med den besked og at det kunne tage op til 2 år før det var væk.....
Blev noget forskrækket.
Nogen råd??
Skal jeg igen kontakte min læge???
Har nu døjet i 6 mrd. Det er dog blevet bedre men det tager så lang tid...
SUK....
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.