4tilføjet af

Team Saxobank taber stort idag

Hej
Det bliver mere og mere tydeligt, at Fabian Cancellaras triumf i Monaco bliver Bjarne Griis' nemesis. Den gule trøjes forpligtelser koster, og de øvrige klassementshold - især Astana - kan lukrere på dette.
Jeg gætter på, at Astana, Garmin-Slipstream og Liquigas sætter Team Saxobank godt og grundigt på TTT'en idag. Af 2 grunde:
1: Team Saxobank har brugt MANGE kræfter de sidste 2 dage, hvorimod ovennævnte 3 hold har slappet helt af.
2: Astana, Garmin-Slipstream og Liquigas er langt mere homogene, når det kommer til holdtidskørslen. Mange stærke temporyttere og ikke oplagte svage led i kæden. Hos Saxobank har man 1 rytter (Cancerllara) som får svært ved at styre sig og der er stor risiko for at "Spartacus" splitter holdet ved hans føringer. På Saxcbank vil der blive langt mere ujævn kørsel ift. de 3 førstnævnte hold, som godtnok ikke har en Cancellara, men mange stærke "ens" temporyttere. Det sidste er guld værd i en holdtidskørsel.
Jeg kunne godt forestille mig, at Griis'en vil stå med en lang næse i mål.
Og så ryger Chris-Anker Sørensen iøvrigt udenfor tidsgrænsen idag.
Sådan er facts før 4. etape idag.
tilføjet af

Tour de France Holdtidskørsel

Jeg har overvejet om Astana overhovedet er interesseret i den gule førertrøje allerede? Når jeg husker tilbage på til tiden med Armstrong, så var det vel sådan i mange af hans år at han havde det fint med at komme i gult for at aflevere den igen: og så vinde den tilbage på bjergetaperne og enkeltstarten. Ikke?
Så jeg vil give dig ret. Astana og Garmin bliver de to første. Til gengæld tror jeg mere på at Columbia og Saxobank vil slås om de sekundære placeringer. Saxobank har nogle gode maskiner i Cancellara, Larsson, Voigt, Ogrady, og de to Schleck-brødre. Og så tror jeg, at Milram overrasker positivt. 😮
tilføjet af

"Every second counts"

Overskriften siger det hele. Jeg tror såmænd ikke, at Bruynell har noget at frygte med Armstrong i den gule. Det er jo før set, at ryttere under Armstrong kan tage ansvar tidligt i løbet med den gule trøje.
MEN selvom Astana med Armstrong skulle sidde med den gule trøje allerede fra i morgen, vil de sandsynligvis alligevel tage det helt roligt. Astana har jo hele 4 esser som kan stå øverst på skamlen i Paris: Contador, Armstrong, Leipheimer...og ikke mindst Klöden, som mange "glemmer", han er noget af en kanin at kunne trække op af hatten - og en rytter, som det vil være meget dumt af de øvrige hold at negligere. Med så mange tourvinderkandidater, så kan Astana roligt læne sig tilbage de næstfølgende dage, før Pyrenæerne rammes.
Derfor tror jeg, at Astana giver den "vollgass" i morgen.
Men iøvrigt kommer det ikke kun til at dreje sig om "power" i eftermiddag, ruten er meget teknisk krævende med mange sving, hvilket et kort måske afslører:
http://www.letour.fr/2009/TDF/LIVE/us/400/etape_par_etape.html
Derfor kommer det også til at dreje sig om "teknik" og her er Saxobank altså ikke helt uefne. Og selvom Columbia fik brændt sig af i går, så tror jeg, at der er mere i dem idag. Jeg tror roligt, man kan regne med at Tony Martin, Ralf Grabsch, George Hincapie, Maxime Montfort og Michal Rogers vil sætte en ære i denne disciplin.
Noget, der "taler for", at Columbia kan være med, er at det er vel nok den korteste holdtidskørsel i mands minde: kun 39km og så drejer det sig ikke så meget om udholdenhed, men om teknik og antal ryttere med enkeltstart som spidskompetence.
Mit tip:
1. Astana
2. Columbia
3. Liquigas
4. Garmin
5. Saxobank.
Det kunne godt hænde, at det blev Tony Martin, der sidder i gult i morgen 🙂
tilføjet af

ups

"Derfor tror jeg, at Astana giver den "vollgass" i morgen."
- jeg mener naturligvis idag 😃
Og så har jeg lige ved nærmere gennemsyn af holdene revurderet min opfattelse: Garmin slår Liquigas! (kan man spille på det? 😃)
tilføjet af

Liquigas?

Hej folks
Det overrasker mig en smule at I har Liquigas som en af favoritterne? Milram med en Benny Bomstærk som Bert Grabsch overser alle? Jeg ved at risikoen er at han ødelægger holdet ved at køre fra dem og lave huller. Og så er han ikke særligt god teknisk.
Astana? Vil det være smart at tage den gule trøje nu? Nej, det vil det ikke. Armstrong kører sikkert en god holdtidskørsel. Men ligeså genial han viste sig igår, contra Contador, så vil han ikke kunne slå Contador i bjergene. Så hvis de får den, så bliver det til låns.
Saxo har vist manglende kløgt i samtlige holdtidskørsler de har deltaget i, og de gjorde det igår. Jeg ved ikke hvad der sker for det hold, men som én der har tilbragt en del tid i restaurationsbranchen ved jeg at "for mange kokke ødelægger maden". Det samme ser jeg som en svaghed hos Astana.
Mit tip:
Astana
Columbia Highroad
Garmin
Saxo Bank
Milram
Mvh Charlie H
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.