18tilføjet af

Citalopram ?

Hej.
Jeg lider af tvangstanker (OCD) og er kommet i behandling med Citalopram. Jeg er lidt skeptisk over at tage sådan slags medicin. Er der nogen som har erfaringer med sådan noget medicin og om det overhovedet virker?
Kan man bare stoppe igen ugen bivirkninger?
Tak.
tilføjet af

Hvilke former for tvangstanker

har du?
tilføjet af

Du kan roligt

prøve den medicin.. Jeg har fået den i lidt over et halvt år nu, og jeg troede overhovedet ikke på at den ville virke...
Men når jeg kigger tilbage, kan jeg godt se, at den holder mig mere i balance, og jeg får ikke de gevaldige dyk som før hen.
Der går min 14 dage, før de så småt begynder at virke, og du må ikke bare stoppe med dem fra den ene dag til den anden.
Du skal i samråd med din læge finde ud af en nedtrapning, den dag det bliver aktuelt, men jeg fik af vide, at jeg skulle min. have dem i et år, før man kunne overveje hvad der så videre skulle ske.
Held og lykke til dig
tilføjet af

Tag du roligt

det medicin din læge har udskrevet til dig.. det præparat du har fået er i gruppen af de såkaldte "lykkepiller".. De evt. bivirkninger som kan ses her.. er langt fra så invaliderende som tvangstanker..
Bivirkningerne som du kan læse i indlægssedlen skal du tage med lidt salt.. ALT skal skrives ned på sådan en liste.. mest af juridiske årsager for at medicinalfirmaet kan dække deres ryg ind i tilfælde af at folk bliver syge af deres medicin.
Det er yderst sjældent at et produkt bliver trukket tilbage fra handlen fordi det er farligt.. og der er tusinder før dig som har haft god effekt af den medicin..
tilføjet af

igen..

det tager omkring 4 uger før produktet virker.. så kom du bare i gang.. og nej.. der er ingen tilvænning.. altså du kan stoppe uden bivirkninger..
tilføjet af

Velkommen i klubben

Jeg tager Citalopram for depression og er begyndt for to måneder siden, den første måned er pisse svære, men så begynder det så småt at lysne lidt op. Man "stopper" ikke bare igen, men skal på nedtrapning efter 1 år og der er ingen garanti for du ikke kommer til at lide af tvangstanker igen, men hjernen bliver forhåbentlig i stand til selv at kreere stoffet serotinin igen, og så skulle du være godt kørende.. Du får d. 1 måned som prøve for at se om det hjælper dig.. For mig var det den rigtige beslutning at tage medicinen, men det kommer an på hvor påvirket du er af dine tvangstanker. Hvis de er med til at styre dit liv burde du prøve det.
tilføjet af

Jeg lider af rengøringsvanvid

Jeg føler ubehag ved at røre ved håndtag, penge osv.
Jeg er bange for at blive smittet med noget f.eks. HIV/AIDS osv.
tilføjet af

Det lyder godt

Det lyder godt at folk har haft gode erfaringer med produkttet. Jeg er ikke så meget til at tage sådan nogle slags mediciner som går ind og påvirker hjernen. Det jeg mest er bange for er at jeg måske ender med at blive afhængig af dem. Jeg skal tage dem i en måneds periode for at se om det virker. Jeg har bestemt ikke lyst til at tage dem resten af livet, ikke engang et år.
Tusind tak for de gode svar og indlæg.
tilføjet af

Han gir dig jo ikke gift

Din læge ville ikke give dig det rene gift.
Men jeg synes det er godt at du har en sund skepsis overfor den medicin du tager og søger viden om det.
Jeg har ikke selv erfaringer med det.
Hvis du har det dårligt og det kan medicinsk behandles, hvorfor så ikke gøre det? du har ikke gavn af at have dette ubehag.
tilføjet af

Selvfølgelig

Det er selvfølgelig rigtigt det du siger, men det med at tage medicin som går ind og piller ved hjernen kan alligevel ikke være sundt for et menneske. Men jeg giver det et forsøg for jeg vil gerne blive min OCD kvit, det er blevet et stort problem for mig, og det gør faktisk at jeg ikke kan leve et normalt liv.
tilføjet af

tænk på

det sådan.. at de tvangstanker du har.. er opstået pga kemien i hjernen.. derfor skal medicinen jo selvfølgelig også virke der..
tilføjet af

Jeg er glad for dem

Jeg får Akarin for en let/middelsvær depression. Der var nogle bivirkninger (kvalme, manglende appetit, hovedpine m.v.) men de forsvandt efter en uges tid, og jeg har haft god gavn af pillerne siden. Bevares man bliver ikke med et slag et lykkeligere menneske af en lille pille, men jeg har det meget bedre end før, og kombineret med besøg hos en psykolog er jeg sikker på, at min livskvalitet stiger støt og roligt. Pillerne har taget megen af min panik/angst, så jeg har lidt mere overskud i hverdagen til at se fremad og tænke optimistisk.
tilføjet af

Skal man

Tage pillerne resten af livet?
Det har jeg bestemt ikke lyst til...
vender man tilbage til sin daværende situation hvis man stopper?
tilføjet af

Se tidligere svar

Det er der en af de andre der allerede har skrevet om. Jeg går ud fra, at det er forskelligt afhængig af hvorfor man får pillerne, men det jeg har fået at vide er, at der kan gå op 1-2 måneder før man ser den fulde virkning af medicinen, og at man skal tage den et stykke tid efter man har fået det bedre for at forebygge tilbagefald. Der er en risiko for at få sygdommen igen, når man først een gang er ramt, men da jeg selv lige er startet på pillerne, har jeg ikke så mange personlige erfaringer med dette endnu. Det er noget du skal snakke med din læge om. Han/hun kender jo også din sygdom meget bedre. Måske du også skulle tale med ham/hende om noget samtaleterapi sideløbende med medicinen ?
tilføjet af

Akarin

Jeg tager også Akarin mod depression og angst. Pillerne har - sideløbende med samtaleterapi - hjulpet mig meget. Havde det også sådan i starten, at jeg var bange for at kemien skulle pille ved min hjerne - men når man er syg, er det jo netop også (til dels) noget kemisk i hjernen som ændrer sig. Jeg har det super nu - og det er jo dejligt.
KH Marie
tilføjet af

Ja og nej

Medicin virker forskelligt på folk. Hvis de virker for dig, er det jo fint. Jeg har været på citalopram, og de hjalp ikke mig.
Jeg fik også de onde abstinenser: smerter og voldsomme vredesudbrud, da jeg stoppede med at tage dem. Du skal helt klart trappe bedre ned, end jeg gjorde, når den tid kommer.
tilføjet af

rolig

Du kan roligt tage din medicin. Sammenlign med hvis du havde brækket benet, ville du så ikke bruge krykker mens det var nødvendigt??, pillerne er dine krykker lige nu , brug dem de hjælper og støtter og giver en bedre balance.
hilsen Hurra
tilføjet af

Citalopram

Jeg har en personlighedsforstyrrelse (borderline) og har taget citalopram i over 3 år.
Du kan roligt tage dem, jeg har ikke oplevet nogle bivirkninger. Men derimod heller ingen fantastiske ændringer i humøret. Citalopram, ligesom alle andre "lykkepiller" tager kun lige toppen af følelses registret, og de værste humørsvingninger, så du igen er i stand til at tænke klart og konstruktivt, så du bedre kan arbejde med psykolog eller psykiater. Lykkepiller skal altis bruges på sidelinje med samtaleterapi, for Citalopram alene er ikke noget mirakel middel. Når du starter, skal du langsomt trappes op i dosis, og ligedan når du stopper i samråd med din læge skal der trappes ned. Aldrig kold tyrker!
Mvh Msi
tilføjet af

Hvor er det godt at høre!

Dejligt med så mange positive indslag. Jeg er selv startet på Citalopram for 3 dage siden, og har altid været modstander af at tage sådane slags piller. Men når jeg læser de forskellige indslag, bliver jeg overbevidst om at jeg har valgt rigtigt. Jeg glæder mig til at mærke virkningen af dem. For det er da et helvede og gå og have det så skidt og føle alting er så håbeløst.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.