7tilføjet af

Vores omgivelser

Jeg kommer fra en provinsby, og er der noget der har undret mig meget igennem de senere år, er at mange der køre i bil, ikke slukker den når de holder stille.
Jeg var for et par år siden på ferie i Sverige, og selvom det var en mindre by, var der sat skilte op med at motoren ikke måtte stå i tomgang.
Her i Vejle har man bygget et økolotarie, der skal lære byens borger om at lære at holde af vores natur. Og man har brugt rigtig mange millioner omkring 50 mener jeg det er. Men jeg finder det så lidt mærkeligt at man ikke kan finde ud af, at sætte nogle skilte op med henstilling om bilister ikke holder i tomgang. Jeg tror bare mange bilister ikke lige tænker på det, og der kan nogle små skilte gøre meget.
Ellers tror jeg bare man kommer til at holde mere af naturen ved at være ude i den, frem for at det noget man går ind og oplever i en bygning. Men nu står den der, så må man håbe, at de mennesker der har med det gøre tager det seriøs.
tilføjet af

SLUK BILEN I TOMGANG!

HEJ CLAS!
FOLK GIDER IKKE SLUKKE FOR BILEN NÅR DE VENTER! DET HAR GENERET MIG I DEN GRAD, I MANGE ÅR,! DA JEG BOEDE I STUEN!
LOD DE MOTOREN STÅ! OG SAD OG SNAKKEDE I BILEN MENS DE RØG, INDEN MADAMMEN BESLUTTEDE SIG TIL AT GÅ MED OP!
SÅ GÅR MOTOREN, DE SKAL HAVE VARME I BILEN! DÅRLIG VANE
OGSÅ FOR VICEVÆRTER DE LADER TIL STOR GENE DERES TRUCKMOTOR STÅ OG KØRE, DET SER JO UD AF NOGET! MENS DE
DRIKKER ØL! SÅ GENERER DE BEBOERNE ! DEM DER BOR I STUEN! DET ER BARE DÅRLIGT! OG SIGER MAN SLUK FOR MOTOREN SÅ FALDER DER BRANDE NED???
tilføjet af

Kemi-Nova forurening

Ringkøbing amt skal betale for Kemi-Novas forurenings!
Nej, vel skal de ej, det skal personerne som sad i bestyrelsen og direktionen ned til mellemlederne. ER de døde? ja,så må arvingerne jo overtage forpligtensen ned til 3 led. Skal de så gå konkurs pga forureningen med Rockuld og andet? Ja, hvad gør det de har sikkert tjent så meget på at forurene luft og vand areale igennem årene at det ikke kommer samfundet ved. Så de må betale halv-delen af omkostningerne og samfundet resten dvs kommunen inden strukturændringen, amtet og folketinget.
herollen
tilføjet af

Ja det er nok rimligt`

Svar til herollen.
Jeg kender ikke til sagen fra Ringkøbning amt, andet en hvad jeg lige så kort i nyhederne. Så jeg kender ikke til den aftale der er blevet indgået mellem miljømmyndighederne og Kemi-Novas. Min egen umiddelbart synspunkt er at det må Kemi-Novas, eller staten der betaler omkostningerne med at få ryddet op. Da det er rimligt det kun borger i Ringkøbning amt der skal betale disse omkostninger.
Men jeg synes, du skulle skrive dit eget indlæg om det her i debatten, da mit indlæg handler om noget lidt andet. Da du helt sikker vil få noget mere respons på det. Eventuelt også på P1 debatten, da det er også er et ganske godt sted at skrive sine indlæg.
MVH. Claes Pedersen.
tilføjet af

Tomgang.

Ja, det er rigtigt at det du skriver om folks tomgang. Der burde sætte en bødetakst frem for næsen af dem der ikke kan slukke for motoren når bilen og andet maskinværk ikke bruges. Men jeg synes ikke man skal sætte en skilte skov op folk må for f... da selv kunne tænke.
Hér i Greve kommune har jeg lige set 1 ja, 2 af det offentliges maskiner gå i tomgang uden at der var folk i nærheden. Så både privat og i langt højre grad også det offentlige burde betale en bøde så kan de måske lære at tænke sig om.
kansler
tilføjet af

gjk

gbjkbjkjkb
tilføjet af

Ikke absolut en god ide.

Biler og andre maskiner forurener mere ved opstart som de gør i tomgang.
Derfor er det af miljømæssige hensyn ikke altid en god ide at slukke motoren.
Jeg gætter på at man skal holde stille i over 1 minnt før det kan svare sig, men det er kun gætteri.
tilføjet af

Ikke tid til at stoppe motoren

Ja det er godt at biltyve er B-mennesker. Den nemmeste måde at få en bil på er at gå op til bageren lige når han åbner for der holder altid et par biler i tomgang mens den travle ejer får smurt rundstykkerne ved bageren.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.