0tilføjet af

Gud er rede til at tilgive

"Mine misgerninger har overskyllet mit hoved," skrev salmisten David. "De er for tunge for mig, som en tung byrde. Jeg er stivnet og helt knust." Salme 38:4, 8) David vidste hvor tung en byrde en dårlig samvittighed kunne være. Men han fandt trøst for sit forpinte hjerte. Han vidste at selv om Jehova hader synd, hader han ikke synderen hvis denne angrer oprigtigt og vender om fra sine syndige handlinger. I fuld tillid til at Jehova er villig til at vise de angrende barmhjertighed, sagde David: ""Du, Jehova, er ... rede til at tilgive." (Salme 86:5)
Vi kan også føle den dårlige samvittighed som en tyngende byrde når vi synder. Det er ikke nogen skadelig følelse. Tværtimod. Den kan få os til at tage de nødvendige skridt til at rette vore fejl. Der er dog den fare at man kan blive helt overvældet af sin skyldfølelse. Vores selvfordømmende hjerte kan blive ved med at hævde at Jehova ikke vil tilgive os uanset hvor meget vi angrer. Hvis vi bliver så "opslugt" af vores skyld, kan Satan prøve at få os til at give op, at få os til at føle at Jehova ikke regner os for noget, og at vi er uegnede til at tjene ham. (2 Korinther 2:5-11)
Er det sådan Jehova ser på os? Nej. Tilgivelse er en side af Jehovas uendelige kærlighed. I sit ord forsikrer han os om at han er villig til at tilgive hvis vi af hjertet angrer og omvender os. (Ordsprogene 28:13)
Hav en god dag!
________________
"Hvis nu nogen har været årsag til bedrøvelse, så har han ikke bedrøvet mig, men til en vis grad — for ikke at være for hård i det jeg siger — jer alle. Denne irettesættelse givet af flertallet er tilstrækkelig for et sådant menneske, så at I nu tværtimod frit skal tilgive og trøste ham, for at han ikke på en eller anden måde skal blive opslugt af en alt for stor bedrøvelse. Derfor tilskynder jeg jer til at bekræfte jeres kærlighed til ham. I denne hensigt skriver jeg nemlig også: for at få at vide om I står prøve, om I er lydige i alle ting. Den I frit tilgiver et eller andet, tilgiver jeg også. Ja, for mit vedkommende er det sådan at hvad jeg frit har tilgivet, når jeg har tilgivet noget, det har jeg tilgivet for jeres skyld for Kristi åsyn, for at vi ikke skal blive overlistet af Satan; hans planer er vi jo ikke uvidende om."
(2 Korinther 2:5-11)
-------------------------------------------------------> http://www.watchtower.org/e/bible/index.htm
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.