9tilføjet af

Brun soVs

Hvem kan give mig en opskrift på den bedste gammeldags brun soVs??
En der hænger ved kartoflerne ikke noget sundhedstrip, tak🙂
tilføjet af

Stegeben

Du steger i gryde 2 kilo stegeben.
Når de er færdige sier du væden ogstiller det til side.
I en gryde varmer du 4-5 spsk. margarine, og tilsætter mel, således at du får en jævn "smørbolle". Derefter tilsætter du lidt efter lidt væden fra benene til sovsen har en passende tykkelse. Til sidst hælder du 1 dl. piskefløde i, og tilsætter salt og kulør. Bom færdig.
tilføjet af

Fuck en sovs

Det må absolut være den optimale😮😮
tilføjet af

sovs, ah

Ja, og den bliver god. Jeg bliver helt sulten. 🙂
tilføjet af

Husk endelig

at spise stegebenene også......Overvejer aftensmaden
tilføjet af

Brun Sovs!!

Hej!
Du skal først og fremmest finde ud af, hvilken sky du vil lave sovsen af!! Laver du f. eks. frikadeller, kan du koge panden af og anvende det som sky til sovsen. Du kan enten lave en opbagt sovs, dvs. blande smør & mel og hælde vædde i under omrøring. Det kan være mælk til at strække sovsen og skyen til at give smag. Du kan også hælde væden i en gryde og lave en meljævning ved at ryste mel og vand sammen og røre i gryden under opvarmning - derved er det lettere at bestemme tykkelsen af sovsen!! Hvis du vil være sikker på, at sovsen bliver brun, skal du anvende noget kulør ( evt. fra Kavli). Oftest smager sovsen ikke af særligt meget, så derfor er det godt at bruge en boullionterning til at give sovsen mere kraft. Smag til med salt&peber. Sukker og ribsgelé kan også være med til at give sovsen karakter, men pas på med mængderne! Slutteligt kan det anbefales, at du sætter en eftermiddag af til at koge marvben i en gryde med vand og løg - det skal koge i minimum 3 timer, efterfølgende skal "suppen" koges ind til ca. en tredjedel. Så har du en god, kraftfuld fong som du evt. kan fryse ned og bruge når du synes, at sovsen mangler karakter & smag...god fornøjelse! :-)
tilføjet af

fint

tak, men forstår ikke helt det med smørbollen, hvad er det?
tilføjet af

Smørbolle

det er smeltet margarine, og mel du pisker sammen i gryden, og det er din jævning. Sørg for at røre igennem hele tiden hver gang du hælder nyt vædske på. Lad sovsen koge op for hver gang. Hvis der kommer klumper i , så sier du bare sovsen, så ingen panik
tilføjet af

ingen boullion til brun sovs

der bruger man kraften fra det man steger inden. Man kan ikke slippe let over ved at bruge boullionterninger, det smager ikke af det samme i en brun sovs.
tilføjet af

Alternativt

Hvilken ben bruger man så, hvis man ikke kan bruge stegeben, fordi det er svinekød ?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.