15tilføjet af

Afrimning af køleskab

Hejsa.
Mit køleskab fryser til hele tiden.
Og er ikke den store gør det selv-type der interessere mig så meget for dette...
Så er der nogen der kan forklare kort og præcist hvad jeg gør for at afhjælpe dette.
Termostaten står på 2 nu er der er ca 1-2 grader - normalt står den lidt over 3.
Men har fjernet is og tørret hele køleskabet fri for vand (og is) - men allerede igen dagen efter er der masser af is på bagvæggen igen.
Min logik siger mig måske at jeg skal lade det stå slukket i længere tid - fordi der er vand "usynlige" steder der skal tø? er det korrekt?
;o)
Anders
tilføjet af

køleskab

tror du har et meget gammelt køleskab. Kommer der is så hurtigt er der noget galt. Og der skal ikke være så koldt, kun ca 5 grader i et køleskab. Prøv at skru mere ned, hjælper dette ikke så et andet skab.. Beklager
tilføjet af

svar...

Køleskabet er ikke gammel...
Fint rustfrit køleskab på ca 2 år...
Så der burde ikke være noget galt...
;o)
A
tilføjet af

Du skal

afrime det ved at slukke for det et par timer, lad bare lågen stå åben.
Efter rengøring og aftøring startes det påny.
På denne årstid er luftfugtigheden meget høj, så derfor skal du ikke åbne køleskabet alt for tit da der derved kommer fugtig luft ind der vil kondensere på de kolde overflader, og siden blive til is. Det kan også være magnetlisten der er blevet slatten så der derved suges luft ind.
Hvis det er et gammelt køleskab er der ikke ret meget at gøre, de nye køleskabe er så billige og samtidig strømbesparende, at det nærmest betaler sig selv, ved besparelsen på el-regningen.
Hej
tilføjet af

Tak

Det var jo lige det svar jeg havde brug for :)
Så tusind tak - så må jeg pakke madvarene ind så længe vel ;)
God weekend engang imorgen...
;o)
A
tilføjet af

Du interesserer dig meget for...

vand, fugt og den slags, hva'?
tilføjet af

ikke tæt

hvis ikke køleskabsdøren lukker helt tæt, vil der dannes is på bagvæggen. Havde selv et problem magen til, med et helt nyt køleskab, hvor døren stod ca. 1 cm åben, hvis ikke den blev skubbet i.
tilføjet af

Interesse...

Well - du læste vist ik mit indlæg så godt..
Det er nok i mangel af min interesse på disse ting der gør at jeg lige havde brug for et råd :)
Men går i bad hver dag :p
;o)
A
tilføjet af

Jeg HAR læst dit indlæg ordentligt...

...synes jeg i hvert selv. Min forsøg på at være morsom gik på, at du også har en mening om andre fugtige emner end køleskabe! ;-)
tilføjet af

For koldt

jeg har selv det problem, men det er primært om sommeren, og så fordi mit køleskab står op til en ydervæg, og når der er 40 grader i rummet, så skal skabet bruge mere kulde for at køle ned, og når du så åbner skabet, så kommer der varme ind i skabet som tør en lille smule is op, når du så lukker fryser det til igen....rodet forklaring, håber at det giver mening, men hvor om alting er skal køleskabet ikke være koldere end 4-5 grader
tilføjet af

Fugtig i fugen

Har også lidt problemer på badeværelset hvor der kan blive lidt fugtigt i fugen på fliserne..
Ligeså sjovt? :p
;o)
tilføjet af

Ja, det er lige...

... så sjovt, jeg kender det godt selv! :p
tilføjet af

I vater

Prøv at undersøge om skabet står i vater, hvis det står lidt skævt, kan døren ikke lukke ordentligt.
Mvh. ET.
tilføjet af

Føntørrer

Hvis flere skulle stå med dette problem, så er her et super godt råd....
Jeg havde et isbjerg på størrelse med det der sank Titanic i mit køleskab... ikke just et der kan fjernes ved at slukke og lade skabet stå åbent et par timer... så istedet fandt jeg føntørreren frem... Efter ca 10 min. strategisk tørren, gav isklumpen slip og mit køleskab var som nyt :-)
Så undgår man også at madvarerne når at blive dårlige.
tilføjet af

Føntørrer

😮 ikke en god ide med føntørrer. det ødelægger simpelthen køleskabet.
og heller ingen spidse eller skarpe genstande til at fjerne isbjerg med !
tilføjet af

Titanics skæbne....

...Isbjerget der sank Titanic...
Jeg var godtnok ikke klar over at Titanic blev slugt af et isbjerg 😉
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.