5tilføjet af

De flittige skatteydere der betaler til de arbejdsløse

En del mennesker der ikke selv har prøvet ledighed mener åbenbart at der er jobs nok til alle der vil og at arbejdsløshed er selvforskyldt.
1. Tag lige og bevis det! Kan sagtens være du kender en eller flere arbejdsgivere som har ledige ufaglærte jobs. Godt, så har vi fundet et til to jobs, så mangler vi kun jobs til de sidste 180,000 ledige.
Hvor finder du de jobs henne? PLS Rambøll laver en undersøgelse for arbejdsministeriet hvert år, der skal finde flaskehalse på arbejdsmarkedet. F.eks. finder de ud af at der er ledige kokkejobs om sommeren og at der er mangel på skolelærere nogle steder i landet.
Bravo! Vi står med flere hundretusinde ledige der bare ikke er kokke- eller læreruddannede i gennem 3-4 år, men måske er udlærte tømrere, akademikere eller slet ikke har en uddannelse. vi mangler flere 100,000 ufaglærte jobs, hvis myten om at der er job til alle der vil skulle være rigtig.
2. Arbejdsløshed er ikke noget som er faldet end fra himlen. Det er et politisk valg. Jeg ønsker bestemt ikke kommunisme her i landet, men der var ikke arbejdsløshed i sovjet. Det er et valg som vi foretager og vi kan skrue op og ned for arbejdsløshed efter behov ved f.eks. at indføre ansættelsestop i det offentlige eller ved at udvide den offentlige sektor. Vi kan også vælge at få gang i hjulene ved at give skattelettelse til de lavestlønnede for at de skal bruge flere penge lokalt. Det gør vi så ikke, i stedet giver vi dem til de vellønnede så de kan sætte gang i hjulene i udlandet, fordi de rejser mere og køber lækre dyre importvarer som f.eks. biler.
tilføjet af

......

Jeg kender en del arbejdsløse, der faktisk ikke ønsker at komme på arbejdsmarkedet og sagtens kan klare sig for det økonomiske forsørgelsesgrundlag det offentlige tilbyder. Hvis vi vender din indfaldsvinkel om, og spørger "Hvor mange arbejdsløse ønsker reelt at komme ud på arbejdsmarkedet og er villige til at tage et hvilket som helst tilbudt job?" Og trækker det tal fra det officielle arbejdsløshedstal, ville arbejdsløsheden dale drastisk, er jeg overbevist om.
Jeg erkender at der stadig vil eksistere arbejdsløshed, men mener at statistikker ikke siger ret meget om, hvilken virkelighed de dækker over.
Jeg mener ikke at ledighed nødvendigvis er selvforskyldt, men jeg mener at man først er reelt ledig i det øjeblik at mulighederne er udtømte og at man selv har gjort en indsats for at få et job.
Du har ret i, at vi i Danmark har valgt at indrette os således, at arbejdsløshedskurverne er konjunkturbetingede og at det er markedskræfterne (udbud/efterspørgsel) der styrer arbejdsmarkedet. Jeg mener absolut at vores samfundsmodel er at foretrække, idet den eliminerer begreber som absolut fattigdom. Jeg mener dog også, at der er en fare for, at samfundet fratager den enkelte initiativ og opelsker passiv forsørgelse. Det er dog meget afhægigt af, hvilke personer vi taler om.
I princippet er jeg da heller ikke afvisende overfor at indføre "borgerløn" til de mennesker, der ikke har udsigt til at komme på arbejdsmarkedet og kan affinde sig med deres situation. På den måde vil arbejdsløshedsstatistikken også give et mere reelt billede af, hvor mange arbejdsløse der er i Danmark.
Hilsen
AAA
tilføjet af

Jobs er der altså.

www.jobindex.dk Jeg ved godt , at der er 180.000 registrerede arbejdsløse , nogen påstår der er 400.000 , alligevel er der ledige jobs. Nogen burde også skrive : www.ladk.dk på computeren, det er nemlig Landsorganisationen af arbejdsledige.
tilføjet af

que?

Hej,
Jeg forstår ikke dit indlæg. Der er ledige jobs i jobindex og skriv ladk.dk ind på computeren? Hvad mener du?
tilføjet af

Tak for svaret

Hejsa,
Jeg er principielt enig i at der bestemt er mennesker som ikke ønsker at arbejde af forskellige årsager eller er 'kræsne'. Kender bl.a. selv en kunstmaler der hellere vil ryge hash og male end at gøre rent f.eks. og derfor er på bistand.
Jeg er også enig i at systemet har det med at gøre folk til passive forsørgere. Min ex kom i a-kasse da hun var færdiguddannet. Det første de sagde til hende var at hun skulle sige sit fritidsjob op.
Hvor lamt at foreslå folk at opsige deres eneste kontakt til arbejdsmarkedet. Alle ved at det er bedre at have et nok så ringe job, når man søger jobs. Men så får systemet en i sin hule hånd og man kan aktiveres etc.
Det ændrer bare ikke ved at der ikke er jobs nok til alle og man skal lade være med at sige "Der er jobs til alle der vil", når der bare er flere ledige hænder end ufaglærte jobs. Og man skal især lade være med at nedlægge rigtige jobs og så sende folk ud i aktivering og misbruge deres arbejdsløshed til løntrykkeri.
Jeg er træt af at man pisser på de ledige. Da jeg var 20 mistede jeg mit hæslige job som natarbejder på en fabrik pga. ordrenedgang.
Jeg går op på bistandskontoret, fordi jeg bare skal have betalt mine udgifter lissom alle andre.
De fortæller mig at der er et job med at rense kålhoveder kl. 5 om morgenen i nabobyen. Jeg siger ja tak til jobbet. Det viser sig bare at der ikke er noget job. Kun noget de siger for at skræmme unge væk fra bistandskontoret. Hvor meget tror du at jeg følte mig pisset på?
tilføjet af

Hva???????

Jeg forstår ikke hvad du mener. Er du selv i arbejde? Eller har du prøvet at være arbejdsløs? Ja, jeg spøger bare . . . .
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.