13tilføjet af

Har jeg en depression ?

Jeg har det sidste stykke tid seriøst overvejet om jeg har en depression.. Jeg synes efterhånden jeg har flere og flere symptomer på at det kunne være noget i den stil der kan være galt..
- Jeg er konstant trist, føler ikke noget, føler kun smerte..
- Energiniveauet er helt i bund - jeg orker intet når jeg er kommet hjem fra arbejde - jeg gider knap nok at lave noget mad, "slapper" bare af på min sofa og ryger en helveds masse smøger..
- Jeg er rigtig dårlig til at koncentrere mig og hukommelsen svigter somme tider også..
- Jeg har ikke lyst til at se andre mennekser - isolerer mig egentlig bare herhjemme og siger nej hvis nogen prøver at lave aftaler med mig.. Jeg har ikke lyst til at se andre - og når jeg så endelig ser andre føler jeg bare at jeg har en facade på, for jeg vil ikke have at folk opdager der er noget galt.
- Jeg sover meget - men jeg sover ikke godt.. Jeg vågner en del gange i løbet af natten..
- Appetitten er der heller ikke rigtigt.. Somme tider så har jeg slet ikke lyst til mad og føler ikke sult - andre gange så æder jeg bare - uden egentlig at føle mig sulten..
Jeg har lavet dette indlæg for en uges tid siden og selvfølgelig mener jeg at det også har forbindelse til min situation nu
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=20&conference=243&posting=1184028
Jeg fik aldrig noget hjælp til det der skete "dengang" - og jeg føler slet ikke jeg er kommet over det endnu, synes bare det forfølger mig i mange situationer i stedet for..
Jeg har egentlig besluttet mig at ringe til lægen i morgen og få en tid - men mine tanker kan ikke lade være med at tænke at lægen sikkert har andet at bruge sin tid på og at jeg sikkert godt kan klare mine problemer selv..
-FrøkenN
tilføjet af

svarede på dit indlæg sidst også

hejsa frøken..
Jeg svarede også på dit sidste indlæg, og jeg vil med glæde svare igen her..
Jeg tror du har en depression.. Jeg huske selv da jeg også havde.. jeg spiste, eller spiste slet ik. kun smøger.. og jeg ku bare sove hele tiden, og vågne 1000 gange i løbet af natten og jeg sov såå dårligt..
jeg snakkede med lægen hele tiden, og selvf havde han da også tid til mig, så det har din læge sikkert også..
jeg vil dog advare dig.. du får sikkert nogle piller.. tag dem IKKE. du blir afhængig, og kan så ik stoppe, og stopper du, får du det meget værre.. tro mig.. selvom lægen siger nej, men JO...
jeg synes du sku snakke med din læge alligevel, og husk at din læge sagtens kan henvise dig til en psykolog.. det er sikkert det som du har brug for..
må jeg spørge hvor du bor henne ???
Knus her fra :)
tilføjet af

han er til for din skyld.

Hej FrøkenN
Du må ikke tvivle på at ringe til lægen i morgen.. Det er vigtigt du tager kontakt til ham så du kan få hjælp til at komme videre..
Det er en meget slem ting du har været ude for og det er ikke altid man kan løse dt selv.
Jeg synes at du gør helt rigtigt i at ringe til din læge. Selvfølgelig har han ikke vigtigere ting eller patienter at bruge tiden på. Du er lige så vigtig så alle andre.
Jeg synes du skal tage kontakt til ham snarest.
Det vil være godt for dig selv at få hjælp så du kan komme videre ii dit liv. Du har et langt liv foran dig og skulle gerne have så meget ud af det som du ønsker.
En masse varme tanker her fra.
Kram jette
tilføjet af

gå til lægen

Jeg er ikke i tvivl om at du har en depression. Jo hurtigere du kommer i behandling jo hurtigere bliver du rask. Medicin er ofte en nødvendighed, og tro mig det hjælper. Medicin står oftest ikke alene med kombineres med psykolog eller psykiater. Mange er af den opfattelse at medicinen giver afhængighed, men lad mig sige dig at selv gik jeg med flere depressioner i årevis uden at blive behandlet netop på grund af den opfattelse om at medicin ikke hjalp. Nu har jeg haft en galoperende depression i 4 år. Måske fordi jeg ikke kom i behandling i tide, har den været meget svær at behandle?! Jeg er nu 4 år efter min første sygemelding helt ude af arbejdsmarkedet og har fået tilkendt pension. Jeg kan kun sige til dig: LAD DIG NU BEHANDLE HOS LÆGEN SÅ DET KAN BLIVE ET GODT LIV FREMOVER UDEN DEPRESSION. God bedring
tilføjet af

hjælp

hej det er søndt for dig at du er blevet udnøddet sådan som du er , jeg har selv være uheldig med en motor cykel hvor jeg kom slemt til skade , jeg var til min læge 12 gange det så jo findt ud sagen hun bare ??? jeg lå og sov hele dagen ?? og hade nul enegi så jeg kunne ikke fåstå at hun synes det så findt ud ?? jeg måtte finde ud af vad der var galdt så jeg kontanket en kinesiologen der hedder joan meelby 21927039 tlf nr til hinne,jeg er sikker på hun kan hjælpe dig så du får noget meger enegi og får det bæder vh slim
tilføjet af

I CHOK

Hej med dig :)
Dejligt at se dig her også:)
Jeg er nu også selv helt overbevist om at jeg har en depression - men fuck hvor har det været hårdt at erkende at der er noget galt med min.. Udadtil er jeg den altid smilende og glade pige, og jeg tror bestemt ikke mine omgivelser har indtrykket af at der er noget galt med mig..
Jeg håber også min læge har tid til mig - men hvor pokker skal jeg starte❓Og hvad skal jeg lige præcis fortælle❓Jeg er så dårlig til at snakke med folk jeg ikke kender om mine problemer...
Jeg har altid sagt - at lige meget hvor langt ned jeg kommer, så er der ingen der får mig til at tage medicin.. Min holdning til det er bare at det er den nemme løsning - jeg vil hellere se mine problemer i øjnene med det samme selvom det kan være pokkers hårdt..
Jeg regner med at ringe til lægen i morgen og få en tid i næste uge - så har jeg lidt tid til at vænne mig til tanken om at skulle derhen også..
Ja du må gerne spørge hvor jeg bor henne - bor i en lille by der hedder Farsø i Nordjylland.. Hvor er du selv fra ?
-FrøkenN
tilføjet af

FrøkenN

jeg bor i Kbh.. Jeg spurgte, for hvis du boede her ovre, ku det jo være du havde lyst til en kop kaffe el. noget, så ku vi da snakke sammen, hvis du havde brug for en at snakke med om dine problemer, da jeg kender til hvordan du har det 100 % ..
Det er meget godt du har samme holdning som mig mht medicin.. Du skal sige til din læge du har oplevet nogle grimme ting i dit liv, og ik har fået dem bearbejdet.. og du tror du har depression.. så skal han 10000 % nok få dig ind til at snakke med, og så kan du fortælle lidt hvad du har været igennem, og hvordan du har det nu.
Spørg om han ikke vil henvise dig til en psykolog (selvom nogle læger ik gider) men fortæl hvor meget du har brug for det..
jeg føler virkelig at vi to er som EN person.. men sådan er der sikkert mange andre der har det..
jeg plejer også at være den total glade pige foran folk, og smiler og griner uafbrudt på arbejde og blandt venner.. men inderst inde mens jeg griner, græder jeg. tænker på så mange ting jeg har oplevet, desuden tabet af min mor da jeg var en lille pige🙁og mange andre ting. og når jeg så er alene, kan jeg bruge en hel aften på at tude græde.. men næste dag foran alle de andre, bærer jeg bare en maske, selvom jeg tit blir spurgt: Har du grædt? dine øjne er hævet... nej nej siger jeg så bare..
hvis du ik har det godt med at fortælle din læge direkte i ansigtet, så vend måske din stol om, og sid med ryggen til. han vil forstå.. og så fortæl.. de ting du fortæller os. lad som om du er alene, og tænk så højt...
tilføjet af

I CHOK...

Det var en skam du bor så langt væk for det kunne have været rigtig hyggeligt at mødes...
Den holdning til medicin bliver jeg ved med at have - de får det simpelthen ikke i mig.. Og den holdning har jeg altid haft til det..
Det lyder godt nok som om du også har mange ting at slås med.. Og jeg er da rigtig ked af at høre at du har mistet din mor..
Den der med hævede øjne kender jeg alt til.. Det plejer ikke rigtigt at sige noget til det mere - det gjorde de kun de første gang og jeg spiste dem af med at jeg havde haft migræneanfald..
Synes stadig det er svært at skulle åbne sig for min læge - jeg har aldrig set hende før, men hun er der jo for at hjælpe...
-FrøkenN
tilføjet af

FrøkenN ..

Så fandt jeg ud af lægen var en HUN hehe.. ;)
Jeg tænkte på, har du mon en MSN❓Hvis du altså vil give den ud..❓jeg er meget interesseret i at høre hvordan det går dig fremover.. og det er vel altid godt med en at snakke med? hvis du vil, kan du starte med at tilføje mig på denne msn, og derfra kan du få min rigtige.. bare så jeg ik skriver min msn her inde, foran alt og alle ;)
mette987_@hotmail.com ..
Eller kan du bare sige fra hvis du ik har lyst til det..

lider du da også af migræne.. puha, jeg fik et lille anfald i dag, godt det ik var et af dem som varer 4 dage.. blev så bange..
tilføjet af

I CHOK :)

Så fik jeg dig tilføjet på msn også :)
Ja jeg lider også af migræne - men det er yderst sjældent jeg får det - men når det så kommer, så er det så voldsomt at jeg tror jeg skal dø (overdrivelse fremmer forståelsen😃)
Men jeg kaster voldsomt op og kan bare ikke være nogle steder...
-FrøkenN
tilføjet af

Selvfølgelig skal du hjælpes!!!

Ja, du har en depression. Og den er sikkert udløst af de voldsomme oplevelser, som du har været udsat for. Jeg har selv haft adskillige depressioner, så jeg ved godt lidt om hvordan du har det. Du skal bestille en dobbelttid hos lægen, og har han ikke tid til det, så find en anden. Det her skal tages alvorligt. Det bedste vil nok være, at du får en henvisning til en speciallæge. Du har meget, der skal læsses af. God bedring. Susanne
tilføjet af

Tid hos lægen...

Så fik jeg bestilt en tid hos lægen - skal derned på onsdag kl 10.00 så det bliver spændende at høre hvad hun siger..
Er egentlig lidt nervøs over det - nok mest fordi jeg stadig går og tænker over om mine problemer virkelig er så slemme at jeg burde gå til lægen?!
-FrøkenN
tilføjet af

hej

hej frøken.. ja tror desværre du har en dep. jeg har det præsis på sammen måde. jeg er started på medicin for 14 dage siden og kan allerede mærke en virkning.så de råd jeg kan give er at starte i noget samtale tearpi og medicin for jo længere du går med en dep jo værrer bliver det. knus og god bedring hold ud
tilføjet af

Jeg lider også af depression.... Tror jeg.

Jeg tror faktisk også at jeg har en depression. Jeg har de samme symptomer, som du har nævnt.. Mit virker bare værre synes jeg.. Jeg synes også at jeg har den her facade, når jeg snakker med folk, og ofte har det den virkning at jeg ikke aner hva jeg skal sige eller snakke om, jeg føler mig aldrig rigtig glad. Jeg er meget åben, og smilende når jeg snakker med andre mennesker, men jeg føler alligevel at de ikke vil ha noget med mig at gøre, så derfor føler jeg mig altid meget alene, og har det også svært mht. at se kærestepar i byen osv.
Jeg ved ikke hvordan det er sket, men jeg vil bare rigtig gerne have mit liv igen. Selv er jeg heller ikke meget for at tage piller. Jeg har i forvejen diabetes, så det tror jeg også har lidt med min depressive tilstand at gøre.
Men jeg er kun 24 år, og jeg spilder min tid med det her.. Kunne godt tænke mig at få nogle rigtig gode venner, og noget mere livskvalitet.
Kan du være sød at skrive, hvordan det var at få læge/psykolog hjælp FrøkenN? Om det har hjulpet.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.