6tilføjet af

Varmeregnskab fra gl. lejlighed

Jeg håber, der er nogen i dette forum, der kan hjælpe mig...
Fra 1. september 2008 til 28. februar 2009 (altså 6 måneder) boede jeg til leje i en lejlighed på 54 km2. Hverken da jeg flyttede ind eller flyttede ud, blev der målt vand og varme af. Hver måned betalte jeg aconto 400 kr. i varme/vand bidrag.
I dag har jeg fået et brev fra min tidligere udlejer, der hævder jeg skylder hende 668,32 kr - som ekstra betaling for forbrug af vand og varme.
Jeg syntes selv, det lyder af ret meget, men jeg ved ikke, hvordan jeg skal forholde mig til det. Hun har ikke sendt noget regnskab med, og da jeg ved, at der ikke er læst vand/varme af før og efter, jeg flyttede ind, mener jeg ikke, hun juridisk har noget at have det i? Men hvordan forholder jeg mig til det? Og hvad skriver jeg i et evt. retur brev?
Håber, der er nogle, der kan hjælpe. På forhånd tak
tilføjet af

Du SKAL se det regnskab.

Du skal henv dig til udlejeren og forlange at se det varme/vand regnskab.
Hun kan ikke bare sende dig en regning uden at dokumentere for det.
Ok,det lyder ikke af mange penge,men forlang at se beviset.
Ingen bevis,ingen penge,så enkelt må det være.
tilføjet af

Det lyder jo meget rigtigt

- men hvorfor er der ikke læst af? En ting er, det ikke "af sig selv" er gjort, da du flyttede ind. Det burde du nok have været opmærksom på, men især; hvorfor ikke da du fraflyttede?
- Start med at bede om dokumentation.
tilføjet af

Den er klokke klar.

Du skal have et regnskab/opgørelse på forbruget, det har du krav på at få.
Så du skriver til udlejer og forlanger at få fremsendt de manglende papirer, det kan hun jo så ikke gøre hvis der aldrig er aflæst noget.
Nu er der så den mulighed at vand og varme i den ejendom bliver afregnet efter fordelingstal, det betyder at den samlede regning for hele ejendommen bliver fordelt efter hvor mange kvartmeter som der lejes.
Men selv i dette tilfælde skal du have en opgørelse med forbruget på, det har du krav på.
Vil eller kan hun ikke sende det til dig, så blæs hende et stykke, kun hvis hun begynder at true med dit og dat skal du gøre noget, og så går du til den der bolig-klage ting, jeg kan sgu ikke lige huske hvad det hedder.
tilføjet af

Varmeregnskab

Du har krav på at se varmeregnskabet og aflæsningerne for den periode du beboede lejemålet hvis udlejer skal gøre krav på ekstra betaling for varme. Rent faktisk har du krav på det uanset når regnskabsåret gøres op.
tilføjet af

jeg ville betale

det er et meget lille beløb at blive uvenner over, desuden er det jo din egen skyld at du ikke fik aflæsningen fra den tidligere lejers periode.
hvis det er clorius der har aflæst målerne, så kan du forvente svindel, jeg fik selv en regning på 69.000 kr. for min ejerlejlighed, selvom ingen havde været der, eller boet der i de 14 år jeg var i udlandet.
der var ikke brugt vand, telefon, el, eller noget som helst andet, men målerne er det rene svindel, vædsken fordamper, og så hænger man på den.
jeg fik en dygtig advokat fra Lou og partners i Randers, og det endte med at de ikke turde køre sagen i retten, og min forsikring betalte advokatomkostningerne.
tilføjet af

Jeg ville også bare betale, men?.

Der er altså hvisse regler for aflæsning af vand og varmemåler som ikke er blevet overholdt Vedr dit lejemål, de skal læses af i fældesskab, både ved indflytning og ved fraflytning, så juridisk set, så står du stærkt, men om du vil vinde en sag, er nok tvivltsomt, for en del af fejlen har du selv, du skulle havde forlangt at i aflæste målerene sammen.
Det er godt nok ærgelige penge at komme af med, men "skide" 668,32-Kr, det er billigt sluppet, jeg kendte engang en, han fik en lejlighed i Espergærde, da han fik den skulle han ikke bruge den, det sagde han til viseværten, som så fandt en anden der kunne bruge den, han fik aldrig nøglen eller var inde i lejligheden, men han fik en regning på istandsættelse af lejligheden på 44.000,00-Kr, det var et forsikringsselskab der ejede boligblokken, han nægtede at betale, men blev slæbt i retten, han tabte i Byretten, han ankede, han tabte i landsretten, han ankede til Højesteret, og der vandt han, det kostede forsikringsselskabet 225.000,00-Kr i sagsomkostninger.
Men så kan de lære det.
Men som sagt 668,32-Kr, tag det som nogle lære penge, for du har jo lært noget, ikke, jeg mener der hvor du bor nu, der har du vel læst målerene af,ikke?.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.