2tilføjet af

Dumt spsm til variabel rente...

Jeg har et dumt spørgsmål til boliglån med variabel rente.
Når man vælger fastforrentet lån, så betaler man da først af på renterne og efter X antal år begynder man at afdrage /spare op i boligen.
Er det på samme måde med variable renter? Dvs. har man kun risikoen for stigende renter i de første år, hvor man betaler renterne, hvorefter man betaler rent afdrag eller vil variabel rente altid blive trukket over hele løbeperioden? Spørger fordi renterisiko over 7-8 år er noget andet end at skulle vurdere risikoen over 20-30 år...
Tak.
tilføjet af

Det jo nonsens du skriver...

Et alm obl eller flex lån afdragder du på fuldstændigsamme måde. Du betaler renter og afdrag fra dag 1. Renter på flex ændres bare hvert 1,2,3,4 eller 5 år.
Det alt afgørende er om man kan betale hvis rente skulle blive på feks 7%
tilføjet af

lad mig lige udspecificere...

Som der allerede er blevet skrevet, så betaler du både afdrag og renter fra dag 1.
Det der kan betyde noget er at der i et lån med variabel rente idag er væsentligt lavere rente. Hvis man så vælger at betale samme ydelse per måned, som hvis man havde valgt et fastforrentet lån, er konsekvensen at en større del af ens ydelse er afdrag.
Desuden er begge typer lån jo bygget op på en sådan måde at man betaler samme ydelse i hele lånets løbetid. Det betyder at man til at starte med betaler meget i renter, og mindre i afdrag, mens man i slutningen af lånet betaler næsten udelukkende afdrag (fordi restbeløbet er lille, og forrentningen dermed også lille).
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.