6tilføjet af

Apropos sundhed og slankekure

Jeg har interesseret fulgt med i hvordan man har spekuleret i at sænke momsen på frugt og grønt, og nu kunne jeg tænke mig at høre din mening.
Er du villig til at betale hvad det koster at købe frugt og grøntsager af god kvalitet ?
Vil billigere frugt og grøntsager få dig til at købe/spise mere af det ?
Er du ligeglad med at importerede frugter og grøntsager indeholder flere rester af sprøjtegifte end tilsvarende danske produkter ?
Hvordan er dine vaner når du køber madvarer ?
Går du efter det billigste eller køber du kvalitet ?
Selv betaler jeg gerne en højere pris for gode råvarer der har en bedre smag og derved højner lysten til at spise det, f.eks. vil jeg hellere nøjes med et lidt mindre stykke kød der koster lidt mere og smager af det man forventer, end at købe en stor luns af dårlig kvalitet som kræver natron og motorsav for at kunne spise det.
Ernst
tilføjet af

Først tillykke

med ugens profil.
Jeg er jo så heldig,at bo på landet og her er mange økolandmænd,så jeg får både frugt og grønt til en rimelig penge.
Skulle jeg betale lidt mere for det,ville jeg gøre det.
Kh.Drude
tilføjet af

tjahhh---

har engang ( desværre) haft den holdning men blev så alene med et barn mens jeg var under uddannelse. Der var ganske enkelt ikke råd til at have den holdning mere, hvis vi ville have andet end havregrød. Det er aldrig helt kommet igen på samme måde. Nu betaler jeg for de gode varer, hvor jeg kan smage, mærke forskel på produkterne og sparer på alt det, hvor jeg ikke umiddelbart kan se , mærke forskel. Er ganske klar over at der så vil være nogle ting hvor det reelle næringsindhold ikke er helt så godt som i det økologiske. Jeg er også holdt op med at føle mig forpligtet til at handle hos den lokale købmand udover småting, fordi han er for dyr og kvaliteten ikke er så god som i store butikker.
Jegsynes det vil være en rigtig god ide`at sænke priser på de gode kvaliteter af madvarer, da jeg synes alle skal kunne leve sundt og er af den holdning at det i øvrigt også er en fordel for samfundet at folk bliver sundere. Selvfølgelig er det dybest set folks eget ansvar men jeg mener vi har råd til at sørge for at alle kan få råd til den sunde og nærende kost.
tilføjet af

Både-og

Jeg køber, kompromisløst, frugt og grønt fordi det er min pårimære fødekilde - men det er meget dyrt fordi jeg spiser mere end de 600gr. om dagen.
Men jeg køber ikke nødvendigvis det jeg helst vil have; økologisk og af bedste kvalitet, fordi jeg ikke har råd til det. Jeg er studerende og budgettet rækker simpelthen ikke til den type varer. Indimellem kan jeg godt blive bitter over at jeg i denne periode af mit liv skal leve af mindre kvalitative fødevarer, for basalt sunde og ordentlige fødevarer burde ikke afhænge af indkomsten.
Derfor ville jeg glæde mig over en økonomisk håndsrækning i form af nedsatte priser på den bedste type frugt og grønt, men jeg tror ikke at en nedsætning som sådan vil ændre på mine indkøb, udover kvaliteten af dem. Til gengæld kender jeg mange andre som uden tvivl ville købe mere frugt og grønt hvis de havde råd. Jeg har f.eks. læst sammen med en pige der var vegetar. Hun endte med at begynde at spise kød igen, fordi det var billigere at supplere med lidt kød indimellem end at leve udelukkende at frugt og grønt.
tilføjet af

Tak Drude

Ja så er du heldig og det glæder mig da at høre at nogle kan købe til gode priser, men det er jo ikke alle forundt.
Hav en god dag
Ernst
tilføjet af

Nej som studerende

er der ikke råd til at leve helt som man ønsker, og det burde politikerne nok tænke på, når de snakker om at vi skal leve sundere, men de har selvfølgelig ikke prøvet hvad det vil sige at skulle vælge mellem at sulte eller spise usundt.
Vi er helt enige om, at sunde fødevarer ikke burde være afhængig af indkomst, men sådan er samfundet jo skruet sammen i dag.
Mit forslag til en kommende regering er, at alle afgifter fjernes på fødevarer, ikke på luxusfødevarer, men på almindelige fødevarer så alle, uanset indkomst, kan få råd til at købe sunde og velsmagende råvarer, det vil også gøre at folk vil få større lyst til at tilberede og spise gode måltider og det vil helt sikkert gavne folkesundheden.
Det virker også mærkeligt, at eksperterne råber op om at ungdommen drikker for meget og samtidig er mineralvand (sodavand og lignende) belagt med så høje afgifter, at det faktisk er muligt at købe 5 øl for en halvliters sodavand, det hænger slet ikke sammen, ikke at jeg vil opfordre unge mennesker til at drikke mere sodavand, men det er sikkert ikke så usundt som øl når vi snakker større mængder.
Må du få en god dag
Ernst
tilføjet af

Det forståes

og jeg er så utrolig stolt over den måde,vi behandler de unge mennesker på.Vi prøver ganske enkelt at sulte dem og de har ikke råd til at bo ordentligt.
Det er da dem,der skal overtage vores samfund..og så giver vi dem ikke mulighed for at leve ordentligt.
Ja de kan jo optage lån,og når de så endelig er færdige med et studie,så kan de betale gæld tilbage i mange år.
Tænk lige på det når I skal stemme.
Kh.Drude
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.