19tilføjet af

Til "et vidne"

Hvis du undersøger din egen tro, så vil du . . . . Skrevet af Lukas - Kl 23:16, 4.jul.2009
opdage meget som WT ellers prøver at holde skjult ! !
Den er meget god det du skriver " ingen kender dagen og timen . . ." drejer sig om harmagedon, ikke om 1914. Russel troede at Harmagedon ville komme i 1914.

DU - har lige BEVIST at Russel absolut ikke havde nogetsomhelst med den sande Gud at gøre ! Du siger nemlig at når der står i Bibelen at " : . . . ingen kender dagen og timen . . . ." så drejer det sig om Harmagedon, Russel forudsagde Harmagedon til at skulle komme i 1914, det skriver du selv.
Så skal du lige be- eller afkræfte OM Harmagedon kom i 1914, hvis den ikke gjorde så har Russel formastet sig til at profetere falsk i Jeres Guds navn ! ! ! ! Hvad sker der med dem der profetere falsk❓?❓
DU - har lige bevist at WT/JV IKKE er Guds sande folk !
Hvornår kommer du med de udregninger du er blevet spurgt om og som du giver udtryk for at du er så god til❓" Vi kan regne " !!!!!!!!!
Forklar hvorfor du ikke svarer !
Hvornår og hvordan har I ændret det❓
VH L
tilføjet af

prøv at læse vagttårnets ord.

Hvordan kan du genkende en der ikke er fra Jehovah af?
-------------------
Jehovah God is the grand identifier of his true messengers. He identifies them by making the messages he delivers through them come true. Jehovah is also the great exposer of false messengers. How does he expose them? He frustrates their signs and predictions. In this way he shows that they are self appointed prognosticators, whose messages really spring from their own false reasoning-yes, their foolish, fleshly thinking!" (W.T. May 1,1997 pg.8)
--------------------
Man kan ikke lade være med at tænke at sekten selv ønsker at fortælle deres medlemmer at de er falske budbringere. når man tænker på at de ikke har haft en eneste sand profeti nogle sinde. men har lavet tonsvis af dem.
tilføjet af

det går ikke, Lukas

Hej Lukas,
Du skriver gode indlæg, men Jehovas Vidner har garderet sig mod det du her skriver. De er nogen snu rad de Jehovas Vidner, er de.
1914? jo, den er god nok siger Jehovas Vidner. "Harmagedon" begyndte og strækker sig åbenbart over et længere forløb. Så vil det kulminere. Jo, det passer hvad vi sagde, siger de.
Uanset hvad vi andre end måtte sige og pege på af fuldstændig rablende vanvid; ingen kan nogen sinde trænge igennem.
Jehovas Vidner forbeholder sig ret til, at formulere "sandheden" så den kan bruges som en elastik.
Venlig hilsen
Ven af Sandheden.
tilføjet af

igen tager du fejl

Russell profeterede ikke om Harmagedon. Det gjorde Gud.
Fx. Jeremias 25-31. Har du aldrig hørt efter ?
Forklaringen om de syv tider, tror eller forstår du ikke. Det nytter derfor ikke at forklare.
Ellers spørg ftg. Han ved god besked. Hvis han vil bruge tid på dig.
tilføjet af

Men den profet, der formaster sig til at tale -

noget i mit navn som jeg ikke har befalet ham at sige, eller som taler i andre guders navn, den profet skal dø!
Så det var Russell der hørte "Guds stemme" - desværre var det IKKE Gud han hørte, men LØGNENS FADER.
DE FALSKE PROFETER.
Frugterne har vi set - løgnespådomme - glumske ulve - tidslerne har vi set rigeligt af -

ødelæggende vranglærdomme -


Ezekeiels.B.13
v6[sol] Deres syner var falske og deres spådomme løgn,[sol] når de sagde: »Herren siger«, for Herren havde ikke sendt dem. Alligevel ventede de, at det skulle gå i opfyldelse.
v7 Var det ikke falske syner, I skuede?
Var det ikke løgnespådomme, I kom med? I sagde: »Herren siger«, men jeg havde ikke talt noget.
v8 Derfor siger Gud Herren: Fordi det er falsk, hvad I siger, og løgn, hvad I ser, kommer jeg over jer, siger Gud Herren.
v9 Min hånd skal ramme de profeter, der har falske syner og spår løgn. De skal ikke sidde i mit folks råd, ikke skrives på Israels mandtalsliste og ikke komme til Israels land. Så skal I forstå, at jeg er Gud Herren.
### Vagttårnets falske profetier : MILLIONER AF NULEVENDE MENNESKER SKAL ALDRIG DØ. Mottoet er fra 1920.
KRISTI GENKOMST I ÅRENE: 1799, 1874, 1878, 1881, 1914, 1918, 1920, 1921, 1925, 1930, 1941,1944, 1975 og 1980. ###
Om falske profeter Matt.7
v15 Tag jer i agt for de falske profeter, der kommer til jer i fåreklæder, men indeni er glubske ulve.
v16 På deres frugter kan I kende dem. Plukker man druer af tjørn eller figner af tidsler?
v17 Sådan bærer ethvert godt træ gode frugter, og det dårlige træ dårlige frugter. v18 Et godt træ kan ikke bære dårlige frugter, og et dårligt træ kan ikke bære gode frugter. v19 Ethvert træ, som ikke bærer god frugt, hugges om og kastes i ilden. v20 I kan altså kende dem på deres frugter.
2.Peter.B.2
Falske profeter og lærere
v1 Der var dog også falske profeter i folket, ligesom der også blandt jer vil komme falske lærere, som vil indsmugle ødelæggende vranglærdomme og tilmed### fornægte den Herre, som købte dem.###
De nedkalder en brat tilintetgørelse over sig selv, v2 men mange vil følge dem i deres udsvævelser, og sandhedens vej vil komme i vanry på grund af dem. v3 I deres griskhed vil de søge at udnytte jer ved hjælp af opdigtede historier; men dommen over dem er fældet for længe siden, og deres fortabelse slumrer ikke.
1.Johs.B.4
Guds ånd og Antikrists ånd
v1 Mine kære, tro ikke enhver ånd, men prøv, om ånderne er af Gud, for der er gået mange falske profeter ud i verden.
v2 Derpå kan I kende Guds ånd: enhver ånd, som bekender, at Jesus er Kristus, kommet i kød, er af Gud;
v3 men enhver ånd, som ikke bekender Jesus, er ikke af Gud, og det er Antikrists ånd, som I har hørt skal komme, og den er allerede nu i verden. v4 I er af Gud, kære børn, og I har overvundet dem, for han, som er i jer, er større end han, som er i verden. v5 De er af verden, derfor taler de ud af verden, og verden lytter til dem. v6 Vi er af Gud, og den, der kender Gud, lytter til os, men den, der ikke er af Gud, lytter ikke til os. Derpå kender vi sandhedens ånd og vildfarelsens ånd.
5.Mose.B.18
v20 Men den profet, der formaster sig til at tale noget i mit navn, som jeg ikke har befalet ham at sige, eller som taler i andre guders navn, den profet skal dø!« v21 Måske tænker du: »Hvor kan vi vide, at det, han taler, er noget, Herren ikke har sagt?« v22 Hvis en profet taler i Herrens navn og hans ord ikke indtræffer og går i opfyldelse, da er det et ord, som Herren ikke har talt.

### Vagttårnets falske profetier : MILLIONER AF NULEVENDE MENNESKER SKAL ALDRIG DØ. Mottoet er fra 1920.
KRISTI GENKOMST I ÅRENE: 1799, 1874, 1878, 1881, 1914, 1918, 1920, 1921, 1925, 1930, 1941,1944, 1975 og 1980. ###

###Vagttårnet 15. marts 1986:
Enkelte vil måske gå endnu videre og hævde, at Jehovas Vidners Styrende Råd eller andre ansvarshavende brødre ikke respekterer deres samvittighedsfrihed og den enkeltes "ret" til at fortolke Bibelen. Men husk Josefs ydmyge ord: Tilkommer det ikke Gud at give tydninger? … ...Tag dig i agt for dem, der forsøger at fremsætte deres egne synspunkter i modstrid med den lære, som vi har modtaget.###

### At forkaste ham bliver da det samme som at forkaste Herren, [ham = Russell] ###
Vagttårnet juli 1922.
tilføjet af

Nej GUD lyver ikke påstår I jo - RUSSELL var 100%

´

... sikker på at HARMAGEDON kom i 1914/15
Det står skrevet i flere af hans artikler og Bøger - bl.a.her:
→ CITAT:
STUDY IV - THE TIMES OF THE GENTILES
What are Gentile Times?--Their Beginning; Their Length; Their End A.D. 1914
--Attendant Events--Events to Follow--Literal and Symbolic Time--A Remarkable Type--Present Indications--God's Kingdom to Overthrow Gentile Rule--Therefore Organized Before It Ends--Before A.D. 1914--Why Opposed by Gentile Kingdoms--How and Why All will Finally Accept it Joyfully--"The Desire of All Nations Shall Come."
In this chapter we present the Bible evidence proving that the full end of the times of the Gentiles, i.e., the full end of their lease of dominion, will be reached in A.D. 1914; and that that date will see the disintegration of the rule of imperfect men. And be it observed, that if this is shown to be a fact firmly established by the Scriptures, it will prove:
Be not surprised, then, when in subsequent chapters we present proofs that the setting up of the Kingdom of God is already begun, that it is pointed out in prophecy as due to begin the exercise of power in A.D. 1878, and that the "battle of the great day of God Almighty" (Rev. 16:14), which will end in A.D. 1915, with the complete overthrow of earth's present rulership, is already commenced. The gathering of the armies is plainly visible from the standpoint of God's Word.
****** ****** ****** CITAT SLUT!
Som udenforstående, kan man jo næsten opfatte sådanne skrifter som Trusler!

jalmar
tilføjet af

Prøv dog lige at finde dit hjerte frem, et vidne,

Igen kan jeg spørge dig, hvad er det lige dit hjerte indholder?
Du skriver til Lukas:
Har du aldrig hørt efter❓
Forklaringen om de syv tider, tror eller forstår du ikke. Det nytter derfor ikke at forklare. Ellers spørg ftg. Han ved god besked. Hvis han vil bruge tid på dig.
Ellers spørg ftg. Han ved god besked. Hvis han vil bruge tid på dig.
Lukas har svaret at da han var vidne, svarede han tålmodigt på alle spørgsmål.
Ved du godt, at med et sådan svar, bekræfter du lige, at eks-vidner taler sandt når vi fortæller om, hvor kølige og kyniske JV'erne er?
Jeg finder dit svar både arrogant, uhøfligt og uartigt.
Mvh
Manjana
tilføjet af

" et vidne " . . . .

skriver : "Russel troede at Harmagedon ville komme i 1914." Hvis du undersøger din organisations historie vil du erfarer at Russel "forudsagde" Harmagedon flere årtier inden.

Gud har intet sagt om 1914.
"Forklaringen om de syv tider, tror eller forstår du ikke. Det nytter derfor ikke at forklare " du har jo INTET forklaret endnu, så giv det dog et forsøg, hvis du kan. Men det kan du jo nok ikke, siden at du sender den varme kartoffel videre til ftg, bemærk at ftg har endnu ikke benægtet at han tror at årstallet 1914 står i Bibelen, det vil du konstatere hvis du har fulgt lidt med i debatterne.
VH L
tilføjet af

Enig,VaS

Idag siger de ikke at Harmagedon begyndte i 1914, de har ændret begivenheden til at være begyndelsen af "endens tid", som de i mange år troede indtraf i 1799. Lukas 21 : 8 " gå ikke efter dem der siger at enden er nær ".!! ( frit efter hukommelsen ).
Men WT/JV forkyndte i mange år at Harmagedon ville komme i 1914, på et tidspunkt ændrer de det til at skulle være Messias´ komme, som de ellers i lige så mange år har forkyndt var i 1874.
Så jeg mener at de har et forklaringsproblem.
Nu må jeg løbe, jeg får lige en "alarm".
VH L
tilføjet af

Zefanias

’Bliv derfor ved med at nære forventning til mig,’ lyder Jehovas udsagn, ’til dagen da jeg rejser mig til byttet, for min dom går ud på at samle nationerne, på at jeg skal samle rigerne sammen, for at udøse min fordømmelse over dem, hele min brændende vrede; for af min nidkærheds ild skal hele jorden fortæres. 9 For da giver jeg folkene et nyt sprog, et der er rent, for at de alle kan påkalde Jehovas navn og tjene ham skulder ved skulder.’
tilføjet af

Hvad vil du-

med dine skriftsteder vidne - skal jeg skrive Allan ?
Der står ikke jehova i Bibelen.
tilføjet af

Din sekt burde lære at oversætte før de måtte udgive

´

De vifter om sig med ENS ord, som de bruger forskelligt alt efter hvordan det passer
i Sektens kram, Du skulle tage og læse lidt om hvad ETYMOLOGI og FILOLOGI er for noget -

Undersøg derefter hvad BETØD "ETHNOS" for 2000 år siden ...
Hvad betød "GE" for 2000 år siden - Hvad betød "BASILEIA" for 2000 år siden?
Eksempelvis er begrebet "NATIONER" som din Sekt udnytter til det yderste kun små 200 år
gammelt - IKKE 2000 år gammelt - Dengang betød det "DET DER ER BLEVET FØDT" = Af samme æt!
OG IKKE MINDST BURDE DE TVINGES ...
... TIL AT VÆRE ÆRLIG I OVERSÆTTELSEN AF "KYRIOS" og "PROSKUNEO", OG IKKE MINDST
KUNNE FORKLARE HVAD "PAROUSIA" BETØD, og HVOR MANGE GANGE DET FREMGÅR AF SKRIFTERNE (TO)!
MAN BURDE IKKE HAVE LOV AT UDGIVE EN BOG HVOR DISSE ORD ER ESSENTIELLE NÅR MAN IKKE KAN OVERSÆTTE!
(eller rettere, at man KUN ønsker at udnytte folks Tro til det yderste, ved konsekvent fiflen af/med skrifterne)
🙁
JALMAR
tilføjet af

Kom nu med den udregning ! ! !

Vi diskuterer IKKE, om vi tror på OM Harmagedon kommer eller ikke. Det diskusionen går på, er om I (WT/JV) overhovedet må "forudsige" HVORNÅR Harmagedon kommer, du indrømmer selv at Russel HAR "forudsagt" Harmagedons komme.Her skal du så fortælle mig om DU tror at Harmagedon virkelig kom i 1914 ! ! !
Dine skriftsteds henvisninger er jo helt ude i hampen, det er lige før at jeg tror du må have røget et eller andet, for jeg kan da ikke læse NOGET svar i dit indlæg, endsige en udregning som du pralede med at du var så god til. Venligst kom med det du ved om Jeres udregninger.

VH L
tilføjet af

Fortsættelse

Jeg vil bare have "et vidne" til at vise mig den udregning han påstår at han er så god, jeg undrer mig så bare over, at han ikke er kommet med den endnu.
Jeg vil også have et vidne til, at vise mig hvordan og hvornår WT/JV har ændret Russels opfattelse af deres udregning, han troede fuldt og fast på at endens tid begyndte i 1799, at Messias kom i 1874 og Harmagedon ville komme i 1914.
Til et vidne :
HVORNÅR OG HVORDAN HAR I ÆNDRET DET❓?❓?
VH L
tilføjet af

DER tager DU fejl . . .

for ftg tror at årstallet 1914 står i Bibelen, det har han selv skrevet, på trods af at jeg har opfordret ham til at omformulere det, har han ikke gjort det ! !

VH L
tilføjet af

deres egne bøger og blade.

Hej Lukas,
Tak for dit svar. Her kan du se hvad der har været i spin og som Jehovas Vidner tager afstand fra. Altså deres egen tro og lære. Meget mystisk.
Måske kender du det i forvejen; ellers kan du måske bruge oplysningerne.

Jehovas Vidner bekender 3enighedslæren. http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=6&conference=217 &posting=1594262
Charles Taze Russell tilbad Jesus:
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=6&conference=217 &posting=1595114
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=6&conference=217 &posting=1595146
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=6&conference=217 &posting=1595185
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=6&conference=217 &posting=1595202
-------------------------------------------------------------------
Så tager vi en anden én. J.F.Rutherford. Tilbed Jesus, sagde han:
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=6&conference=217 &posting=1595389
---------------------------------------------------------
Charles Taze Russell (også kaldet, The Laodikean Messenger)
http://www.freeminds.org/organization/russell/charles-t .-russell-gravesite-rosemont-united-cemetery.html
Russell wrote:
"There are now in the world more than ten million Jews, about three-quarters of whom are in Russia, Poland, the Balkan States, and Turkey. If the movement toward Palestine should get the impulse that the Hirsch committee is able to give it, an imaginative person can conceive of the country's doubling or trebling its Jewish population before the close of our century, and of its having a larger Jewish population fifty years hence than it had in ancient times, when its census ran up to three millions. Should the restoration be accomplished, all hail to the New Jerusalem!" Watchtower 1892 November 1 p.329
"The more closely we investigate the New Covenant, the more we must be convinced of this fact - that it belongs to Israel alone." Watch Tower 1909 January 15 p.28
"That the re-establishment of Israel in the land of Palestine is one of the events to be expected in this Day of the Lord, we are fully assured by the above expression of the Prophet [commenting on Amos 9:11, 14, 15]. Notice, particularly, that the prophecy cannot be interpreted in any symbolic sense" Studies in the Scriptures Series III - Thy Kingdom Come p.244
"Although the Jews are gradually flowing into Palestine, gradually obtaining control of the land of Canaan, and although reports say that already nineteen millionaires are there, nevertheless, prophecy requires an evidently larger number of wealthy Hebrews to be there before the Armageddon crisis be reached. Indeed, we understand that "Jacob's trouble" in the Holy Land will come at the very close of Armageddon. Then Messiah's Kingdom will begin to be manifested. Thenceforth Israel in the Land of Promise will gradually rise from the ashes of the past to the grandeur of prophecy." Studies In the Scriptures Series IV - The Day of Vengeance - Forward pp. xviii, xix
"…expected the year 1914 to mark a significant turning point for Jerusalem" Jehovah's Witnesses - Proclaimers of God's Kingdom p.135
Rutherford continued with this concept until 1932, upholding Russell's ideal that the Jews and Jerusalem had a special place in prophecy. It was believed that the Jews had remained as God's special people and Jerusalem was to be restored. The Finished Mystery, on pages 536 and 555 was also openly Zionist, as was Comfort for the Jews p.55
"The promise, time and again repeated, that the Lord would regather them and bless them in the land and keep them there and bless them for ever is conclusive proof that the promise must be fulfilled ... Behold, that time is now at hand!"
On 17th October 1920, Rutherford delivered a lecture in Jerusalem in which he is quoted in The Golden Age 1921 Easter pp.369-382 'Zionism Certain to Succeed' as saying;
"Israel is absolutely certain to be fully established as a nation and the Jews again as a specially favored people of God…The zealous workers in Zionism today are fulfilling prophecy…Zionism is one of the steps in the great divine program."
This was more than just an expectation as the Proclaimers book puts it, it was 'absolutely certain'. Up until the 1930's the events happening to the Jews in the 19th and 20th century were even considered to be proof that this is the time of the end.
"(The) regathering of Israel to Palestine would be one of the most conclusive proofs of his presence." The Harp of God (1921) p.256
"1918 Jews began to rebuild Palestine … proof of the Lord's presence at the end of the world" Creation (1927)
Anti-Semitic comments crept into the Golden Age during the late 1920's, and in 1934 Zionism was renounced by Rutherford.
"Be it known once and for all that those profiteering, conscienceless, selfish men who call themselves Jews, and who control the greater portion of the finances of the world and the business of the world, will never be the rulers in this new earth. God would not risk such selfish men with such an important position" The Golden Age 1927 February 23 p.343
"The Journal of the A.M.A. is the vilest sheet that passes the United States mail. Nothing new and useful in therapeutics escapes its unqualified condemnation. Its attacks are generally ad hominem. Its editorial columns are largely devoted to character assassination. Its editor (Morris Fishbein) is of the type of Jew that crucified Jesus Christ."The Golden Age 1934 September 26 p.807
Citat fra Vagttårnet Jehovas Vidner slut.
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=6&conference=217&posting=1598411
Venlig hilsen
Ven af Sandheden.
tilføjet af

Tak....

VaS, jeg når ikke at læse det i dag, men forhåbentligt i weekenden.
VH L
tilføjet af

igen igen igen igen igen igen tager du fejl ....

´

... ftg er knusende dygtig til at
C&P Organisationens "HISTORIER & SVAR" den ros skal han have.
Dit postulat:
→ "Russell profeterede ikke om Harmagedon. Det gjorde Gud." -
Er i direkte strid med 5.Mosebog 18:20-22 - Hvis din GUD gjorde det og det ikke skete?
Kan det jo kun være en selvudnævnt verdslig GUD der Profeterer i strid med BIBELENS GUD!
Hvilket passer meget godt med den selverklærede Guddommelige Træl = den til enhver tids siddende ledelse!

jalmar
tilføjet af

Nu har jeg . . . .

fået læst det meste ihvertfald det på dansk. Der var meget jeg ikke vidste, det er da utroligt at man stadig kan være JVer når man har læst det !
"Til sin kredit, Rutherford sluttede selskabets engagement med Pyramidology i 1928.
Han sagde Great Pyramid var "Satan's bibel" og ikke "Guds Stone Witness"."
Dette må så betyde at Rutherford/WT/JVerne tror på at pyramiderne har noget med Satan at gøre, og jeg kan forstå at på Russells grav står der en pyramide, hmmmm ! ! !
VH L
tilføjet af

Forklar hvorfor du ikke svarer

Flere ændringer Skrevet af Lukas - Kl 11:20, 11.jul.2009
Står der også i Jeres historiebog at Rutherford skrev en bog i 1930 hvor han blandt meget andet skrev : " Bibelen viser, at Herrens anden Nærværelse begyndte i Aaret 1874. I Brochuren Kristi Genkomst er der gjort NØJE REDE ( fremhævet af mig ) for dette."
HVORDAN kan I have "gjort nøje rede for dette" at : "Herrens anden Nærværelse begyndte i Aaret 1874. " og på et tidspunkt har I så "gjort nøje rede for dette" at Messias´ genkomst er flyttet til 1914❓?❓?❓?❓
VH L
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.