11tilføjet af

Indskud.

Hej.
Jeg står i et lille problem.
Bor i en lejlighed hvor udlejeren ikke er til at snakke med. Hvis jeg ringer og siger at der er noget der ikke virker, er han ligeglad, lige meget hvor mange gange jeg ringer siger han bare at det kan han intet gøre ved. Han vil have at jeg skal ordne haven, fint nok, jeg kan da godt slå græs, da der er en græsslå maskine. Men han vil også have ordnet bedene, det har lignet store ukrudsplamager lige siden jeg er flyttet ind, og der er heller ingen redskaber til det. Ikke nok med det har han plantet græs i blæst, så det ligger mellem fliserne, det skal jeg også sørge for, men han vil ikke købe noget ukrudts fjerner, og jeg kan ikke blive ved med at rykke græs op.
Nu vil jeg så flytte, for holder ikke ril alt hans brokkeri, men jeg kan ikke få kommunen til at låne mig til indskud, og banken vil heller ikke, så nu overvejer jeg at anskaffe et dyr, få en til at ringe og sige det til ham, for at han kan smide mig ud. Men så kommer spørgsmålet...? Er kommunen så forpligtet til at give mig et indskud, når jeg står uden lejlighed og har et barn...?
Håber der er nogen af jer som kan hjælpe mig.
tilføjet af

Så vidt jeg ved

er kommunen ikke forpligtet hverken til at hjælpe med at skaffe dig indskud eller anden bolig, hvis du anskaffer dig et dyr på trods af at der i din lejekontrakt står, at husdyr ikke er tilladt.
Det, som du til gengæld kan gøre er at henvende dig til Lejernes LO og præsentere dem for sagen.
Hvis ingen anden kan, så kan de få din udlejer i tale.
Men - m.h.t. indskud - du må da have betalt indskud da du flyttede ind i lejligheden hvor du bor nu - eller ?
tilføjet af

Ja.

Jeg har betalt indskud, men da jeg flyttede ind var jeg så uheldig at få af vide af hende der lige var flyttet ud, at udlejer brugte hele inskuddet (12600) på at få malet en lejlighed på 78 m2, WHAT, tænkte jeg bare. Men har ikke lyst til at bo under disse vilkår, vil så gerne bo i fred, men det får jeg ikke lov til.
tilføjet af

Umuligt

Det kan umuligt ha løbet op i 12600 kr at male en lejlighed på 78 m2. Det er helt urealistisk.
tilføjet af

.....

Det er jo også det jeg mener, så er bange for jeg intet får tilbage, men har fået tilbudt en større lejlighed, der koster 500,- mindre om md. og der bliver tingene ordnet, ekstra plus er at jeg også må have dyr der.
tilføjet af

Tror du at der vil

være mulighed for at den nye udlejer kan få sit indskud over flere gange?
Prøv at tale med vedkommende - det kunne måske lade sig gøre.
Men anskaf dig for Guds skyld ingen hund før du er sikker på at bo et sted, hvor du gerne må have hunden.
tilføjet af

Den er købt

Jeg får hunden på fredag, men skal stå hos min motter indtil at jeg har fået et andet sted at bo. Hun har nemlig købt den til mig i føsgave.
Det er en boligforening, så jeg kan ikke afdrage, men har lige set at kommunen godt vil kautionere for lånet i nogle tilfælde. Det er min kæreste som har betalt indskuddet og også ham der står på kontrakten, så han har lige foreslået at jeg skal gå op og sige at han ikke længere ønsker at jeg skal bo der, så er der jo en god grund til at de skal hjælpe mig. Håber virkelig at de kan...
tilføjet af

Kommunen og indskud

Du skal ikke finde dig i, at blive behandlet på den måde, m.h.t. bolig.
Evt. kan du lade være med at betale husleje de næste 3 måneder, og så lade udlejer opsige dig. Dermed har du måske til indskud et nyt sted.
Ellers brok dig til kommunen alligevel.
Nu ved jeg ikke om det er en større kommune, men vil du flytte kommune, er der tilflytningskommunen som skal hjælpe.
tilføjet af

Okay

men kan udlejer ikke smide mig ud allerede første md. der ikke bliver betalt leje...?
Jeg bor i en lille kommune, Grenaa, men har lige hørt at man kan få dem til at kautionere et lån i banken, men evd ikke hvor svært det er at få dem til.
tilføjet af

Indskud

Kommunen er forpligtet til at hjælpe dig, men du kan jo ikke regne med de har en ledig bolig. Det kan godt tage flere måneder, evt har de en akutbolig de kan henvise dig til. Men der er også ofte ventelister.Spørg din kommune. Til din orientering er indskud fra kommunen i øvrigt altid tilbagebetalingspligtigt. Nu ved jeg ikke om du er på kontanthjælp/ selvforsørgende...?? Hvis det vurderes at du har haft mulighed for selv at spare op, kan du godt risikere at få et afslag.
tilføjet af

*S*

Jeg er på kontanthjælp, men er meget presset i økonomi. Har fundet en lille bolig jeg godt vil flytte ind i, og det er en bolig forening, da jeg ikke længere vil bo hos private udlejere, jeg ved jo at tingene er i orden i et bolig selskab.
Hvis du kan råde mig lidt mere ud fra disse ekstra oplysninger vil det være dejligt. Ellers siger jeg tak for det jeg har fået.
tilføjet af

LLO!!!

Jeg véd godt, det allerede er blevet foreslået, men du lod ikke til at have "hørt" det, så jeg fik lige trang til at gentage det.
Hvis du ikke kender det, står det for Lejernes Landsorganisation, og de er forrygende! Har hjulpet mig flere gange mod (private) udlejere. Den tætteste på dig, er nok Århus (se nedenfor).
Du skal vide, at som lejer (også fremleje-tager)er dine rettigheder i følge loven sikret nærmest i hoved og r...Det er de, fordi de kloge hoveder, der har forfattet lovgivningen har været fuldt klar over, at et menneskes hjem er noget af det helligste - i verdslig forstand, forstås.
Hvad angår maling/istandsættelse, bliver udlejers økonomiske krav overfor dig nedskrevet for hvert år under hensyn til almindelig slid og ælde.
Udlejer kan ikke kræve ekstra for istandsættelse grundet f.eks. rygning og stearinlys; dette er afgjort ved retten.
Du er ligeledes IKKE forpligtet til at godkende udlejers krav overfor dig, hvis du ikke er enig i dem. Skriv ikke under på noget. Det påhviler da udlejer at bevise (overfor huslejenævnet), at hans påkrav var retfærdigt.
Tag billeder, gode og velbelyste, inden du fraflytter lejemålet.
LLO, Århus Afdeling
Kontor: Lille Torv 4, 2.
8000 Århus C
tlf. 8613 1499
fax 8613 2434

Personlig henv.:
mandag-torsdag kl. 15-17
Telefontid:
mandag-torsdag kl. 13-15
Hvis du har flere spørgsmål, er du velkommen til at skrive til mig på puravida@sol.dk.
Du kan også tjekke www.familieadvokaten.dk - de giver gode svar på alt muligt - også problemer med udlejere.
Mange hilsner - og held og lykke
McMe
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.