5tilføjet af

skal ?skal ikke?

Alt for mange unge piger er ikke klar over at en abort kan ændre hele deres drøm om at få børn senere i livet.
Oplysningen om at man altså risikerer at blive barnløs resten af livet skøjter man alt for let henover. Det er en meget stor beslutning at tage, at vælge en abort. Mange tror at det kun var i gamle dage med illegale aborter at det gik galt, men sådan er det ikke. Jeg er ikke imod abort, da en situation kan være så svær at der ikke er anden løsning, men det MÅ være sidste udvej. Der bør sættes bedre ind med hjælp så aborten kan undgås, det er jo ikke bare en blindtarm der skal fjernes, men et lille nyt liv man fravælger derfor mener jeg at alle muligheder for at beholde barnet skal være udtømte. Jeg kender faktisk flere piger
som efter aborter ALDRIG mere fik muligheden for at få børn og bitterligt har fortrudt at de fik abort. undskyldninger som, skal først have min uddannelse,(en mulighed er at udsætte uddannelsen) skal først have villa volo og vovse,(man kan godt bo i en 2 værelses med et barn)skal først lige løbe hornene af og feste med vennerne (bliv dog voksen)eller vil ud at rejse og opleve verden først(vent med det til senere i livet, man kan sagtens gøre det efter man er fyldt 40-50 år) Børn er ikke bare "ting" man får pr. automatik når man ønsker det og har lyst.
Jeg fik mit 1. barn da jeg var 17 år og nr. 2 da jeg var 20 år og har ALDRIG fortrudt. Deres far forsøgte at presse mig til abort med den 1. og det lykkedes heldigvis ikke. Jeg fik en kæmpe hjælp i mødrehjælpen som støttede mig og min kæreste måtte accepterer mit valg eller gå, ( vi blev gift en måned før fødslen) 2. gang jeg blev gravid opgav han at protesterer på forhånd, og han elsker de unger over alt på jorden, de er nu 28 og 31 år og begge klare sig fint og er kommet godt igang i livet. Jeg blev skilt fra deres far efter 27 år men selvfølgelig ikke p.g.a. børnene *GGG*
Min situation var bestemt ikke nem. Kort skolegang, min mor var død, min far så jeg sjældent,en kæreste som var imod at jeg ville gennemføre det, ingen støtte fra andre end mødrehjælpen, så det KAN lade sig gøre.
Alt det jeg ikke fik oplevet som helt ung, det har jeg da oplevet senere og sætter nok lidt mere pris på det end mange unge gør nu og som bare tager det hele som en selvfølge.
Min ældste søn og svigerdatter kan ikke selv få børn ( ikke p.g.a tidligere aborter) og er nu i behandling med reagensglasbehandling som er den eneste mulighed de har for selv at få børn, det er meget hårdt for dem kan jeg hilse og sige og en stor belastning for min svigerdatter som er i hormonbehandling, så hvis man tror at man "bare" lige kan bruge den metode hvis man er blevet ufrugtbar efter en abort så må man tro om igen. de har haft 1. forsøg og skal igang med nr.2, man får 3 forsøg ialt. De har alt, dejligt hus, bil godt arbejde et flot hjem, netop som de fleste ville ønske sig, de er begge over 30 år men nu hvor de endelig vil til at have børn så kommer de ikke bare med storken.
Tænk jer om og overvej alle muligheder før i vælger abort.
m.v.h.
bulderfnis
tilføjet af

Ikke enig!

Det er fuldstændigt forkert at sige, at en abort forringer muligheden for at blive gravid senere hen. I dag er videnskaben så dygtig, at det er YDERST sjældent, at der opstår komplikationer.
tilføjet af

enig abort skal være sidste udvej

Jeg er helt enig, abort er skal være den sidste løsning. Abort er ikke et prævention og må heller ikke bruge sådan.
Jeg kan nu heller ikke forstå at kvinder i dag først for deres første barn når de er omkring 30,
Hvorfor er det så vigtigt med uddannelse og hus og bil, børn skal man ha menes man er ung.
tilføjet af

en risiko

Der er altid en risiko ved at få foretaget en abort også selvom lægerne er dygtige. At tage den beslutning at få abort kan helt klart betyde ufrivillig barnløshed senere i livet. Måske er den graviditet den eneste som kvinden får, ikke p.g.a. abort, men faktisk kan der ske det, at det har været et rent lykketræf at pigen overhovedet er blevet gravid.
Derfor mener jeg at en abort SKAL være allersidste udvej.
m.v.h.
Bulderfnis
tilføjet af

Jeps, du har SÅ ret!

Hey, var lige inde og se lidt da jeg faldt over dette indlæg!
Jeg deler fuldt ud min mening med dig... Jeg er af den mening at bliver jeg gravid, vil jeg tage mit ansvar... af 2 grunde:
1) Jeg kan ikke være andet bekendt over for mit ufødte barn, jeg vil ikke lege gud og bestemme om "det" skal ha retten til at leve eller ej! Det var mit valg at ha sex med den fyr og mit ansvar
2)Jeg har tit læst og hørt om piger/kvinder der ikke længere har mulighed for at blive gravid.. og jeg tør ikke tage chancen..
Og ja selvfølgelig skal folk under særlige omstændigheder have lov til at fravælge børn... der er også en enkelt bekendt fra min "omgangskreds" der har været gravide hvor jeg mente de var "uegnede" men det var deres valg, mener bare at når jeg flere gange møder en højgravid i byen der er vildt fuld og vælter rundt, burde nogen måske ha grebet ind. Hun var modstander af abort.. men på den anden side var det måske det bedste... hvilket liv er det hun tilbyder det barn?
tilføjet af

Meget enig!

Jeg er meget enig med dig i at man skal have børn i en tidlig alder... Er selv 22 og er lige blevet gravid for første gang, og jeg glæder mig!! Min kærste er 21 og vi har nu været sammen i 3 år. Han er lige blevet udlært, hvor jeg ikke er gået i gang med min uddannelse endnu, men som du selv skriver, uddannelse behøver ikke at komme først.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.