14tilføjet af

Cradle Of Filth

Ja nu gik musikdebatten lidt død igen, og det kan vi jo ikke ha'!
Cradle of Filth udgiver deres nye album imorgen (28 sep.)! Jeg bestilte den selv for en måned siden på bandets egen side, og for derfor også en trøje med, som ikke kan købes andre steder (skriver de), og de har sendt den idag, eller gør det imorgen. De næste par dage bliver helt vilde.. jeg skal gå i spænding og bare vente på at der bliver banket på døren med en pakke til mig.. og som om det ikke er nok, er der6 dage, inklusiv idag, til at jeg skal til Sverige for at se Nightwish optræde live endnu engang. Kan livet blive mere herligt?
Nu vil jeg så spørge om der er nogle her som kender dem, og hvad i syntes om dem?
For jer som kender dem, og kan lide dem, hvilke sange/albums kan i bedst lide? og hvorfor?
For jer som kender dem, og ikke kan lide dem; hvorfor kan i ikke det?
For jer som ikke kender dem, har jeg den glædelige nyhed at i kan hører noget af deres musik på deres side, http://www.cradleoffilth.com
(http://www.cradleoffilth.com/cof/audio_menu_800x600.htm )
Personligt kan jeg bedst lide deres album 'Cruelty And The Beast', og sangene 'Beneath The Howling Stars' og 'Thirteen Autumns And A Widom'. Hele albumet handler mere eller mindre om Elizabeth Bathory, en vampyr grevinde på Transylvanien Slot (for det en klokke til at ringe?). Jeg er helt vild med Elizabeth's figur/legende/person eller hvad man nu skal sige, så derfor tiltaler det album mig meget. Jeg kan ikke forklare hvad der er så godt ved sangene, men de går lige i hjertet på mig, og jeg får en vidunderlig følelse som bare løber og ned i kroppen på mig. Helt ubeskriveligt, faktisk..
Hvad med jer? Jeg kunne også godt tænke mig at hører fra folk som lige har hørt dem for første gang gennem det link jeg skrev tidligere. Det kunne være sjovt at få folks reaktioner på ders musik :)
tilføjet af

Den nye

Den med Helmuth Lotti er da heller ikke ringe.
tilføjet af

allright, chef

Hvorfor kan du ikke lide Cradle OF Filth? Det var jo sådan set det jeg spurgte om.. ikke om noget andet som har noget som helst med Helmut Lotti at gøre.. Eller er du måske bare i humør til at sprede dine ubruglige kommentare her?
tilføjet af

Du har ret

Jeg skal ikke blande mig i noget, jeg ikke har forstand på. Sorry.
Det var nok bare mit drille gen. Sorry. Jeg skal prøve at lade være en anden gang.
tilføjet af

oh my..

et seriøst indlæg fra Kokkefar til mig.. VILDT!
Du er tilgivet :)
tilføjet af

Lidt andet...

Jeg kan kun sige i forhold til musikken, jeg kender dem godt, kan pz godt lide dem, men...jeg har aaaaaaalt for lidt Cralde of Filth! En fejl, der absolut bør rettes op i nær fremtid.
Men efter at have besøgt deres side fik jeg lige et helt andet input...Hold kæft nogle fede bogstaver! De er VIRKELIG flotte. Det var så lige det visuelle indtryk, der overvældede mig, og egentlig nok noget helt andet end du spurgte efter...ville bare sige, at udover text og musik, er der jo millioner (give and take a few) af andre indtryk, som efterlader følelser i os som lever og lever og lever....
Det bliver fedt for dig med Nightwish-koncerten...sjovt nok var det første jeg gjorde i morges da jeg stod op, at flyve hen til computeren og bestille 3 CD'er med Sonata Artica...hvordan mon i alverden jeg fik den fuldstændigt vilde idé? Havde måske sovet med noget af dem i ørerne.....ihvertfald, da jeg vågnede tænkte jeg: " "Moondance" med Nightwish og "Replica" med Sonata Artica!" Har du prøvet at spille dem lige efter hinanden...meget tilfælles.
Nå, men ellers vil jeg ikke sige så meget, bare høre musik ;o).....Nightwish "Ghost Love Score"
tilføjet af

Sonata Arctica

undskyld jeg lige bryder ind, men jeg så at du kender Sonata Arctica.
de er bare Så Gode!! skal ind og se dem igen den 10. november i København... det bliver så godt!!deres optræden er vildt fedt. Sangeren lever sig helt ind i musikken, og de spiller utroligt godt! jeg glæder mig så meget.. skal du også se dem?? jeg elsker sangene "Shy", "Letter to Dana", "Fullmoon", "Replica" ovs. hvad synes du, er deres bedste sang?
tilføjet af

Jamen, det skal jeg også....

Sgu da fedt, der er andre...vi er jo egentlig en hel lille "gruppe" her på SOLen, der er til metal alligevel, når det kommer til stykket.
Jeg går meget til koncert, og kender rigtig meget musik, og meget forskellig musik...dør da uden! Og da jeg fik bare en lille smule kendskab til Sonata Artica, jamen så forstod jeg bare, at jeg ikke kunne leve uden dem heller
Jeg fik anbefalet to numre, lad os sige det sådan "Replica" og "Full Moon"...han synger dog helt afsindig fedt ham sangeren. Af de to, synes jeg bedst om "Full Moon"....men jeg bestilte som sagt, de der tre cd'er og om nogle dage kan jeg sige dig meget mere om, hvad jeg synes der er fedt ved deres musik, men indtil da.....
De to numre var fede og iørefaldende gik lige ind. Læste om dem, og nogle af de sange, de synger er bla. skrevet af Klaus Meine og Rudolf Schenker fra Scorpions....det var nogle af mine stjerner, dengang det var før.
Men der står allerførst "Finnish prog metal quartet Sonata Arctica specializes in a soaring, orchestral variation on European heavy metal, fusing the sweeping, romantic bombast of bands like Europe with the over-the-top instrumental chops of Dream Theater." ...Du kan vist ikke komme tættere en beskrivelse af det musik jeg elsker allermest!
Det understøttes af beskrivelsen af dem, hvor der står at de lægger sig i genre ROCK og styles PROGRESSIVE, METAL, OG HEAVY METAL.
...og så er de fra Finland! Det er ligesom, den nerve heavy og death bands fra Finland har, den rammer mig lige i mellemgulvet på den på en dyb og lækker måde måde. Amorphis, Poisonblack....ja, og Nightwish...(desværre er jeg kke lige så heldig som andre, for jeg skal arbejde på lørdag (øv bøv surmule :o() Med den beskrivelse, ved jeg, at jeg ikke går galt i byen...når jeg skal i byen den 10. november ***smiler***
Her er det, der står på: www.allmusic.com
Biography by Andy Hinds
Finnish prog metal quartet Sonata Arctica specializes in a soaring, orchestral variation on European heavy metal, fusing the sweeping, romantic bombast of bands like Europe with the over-the-top instrumental chops of Dream Theater. Born in 1996, the band, which included vocalist Tony Kakko, guitarist Jani Liimatainen, drummer Tommy Portimo, keyboardist Mikko Harkin, and bassist Janne Kivilahti, recorded a handful of demos before releasing their first single, "UnOpened," on Spinefarm Records in July of 1999. Producer Mikko Karmila (Children of Bodom, Stratovarius, Nightwish) recorded and mixed Sonata Arctica's full-length debut, Eliptica, and the album was released in 2000 by Spinefarm and Century Media Records. Following a successful tour with Rhapsody and Stratovarius, the group put out a six-song EP, Successor-MCD, which featured live tracks, a pair of covers, and other previously unreleased material. Sonata Arctica were rewarded with various awards and honors around this time: Hard N' Heavy magazine voted them Newcomer of the Year, as did Emma, the Finnish Music Awards. Kivilahti quit the band in late 2000 and was replaced by Marko Paasikoski before work began on the band's second full-length album. With producer Ahti Kortelainen behind the boards, Sonata Arctica recorded Silence at Tico-Tico studios in time for a 2001 release
tilføjet af

Opfølgning...

(Og jeg undskylder meget, at dette indlæg er et absolut sidespor under en debat om Cradle of Filth, håber det er ok. Synes bare jeg er nødt til at følge det op på det, når jeg har sagt jeg ville.)
Nu har jeg hørt de tre CD'er (Silence, Winterhearts Guild, Ecliptica) jeg købte, plus deres nye (Reckoning Night). Hold da op...jeg er helt overvældet. Det er VIRKELIG godt...og deres sidste, er faktisk bedre end de andre. Rummet er ligesom blevet større. De breder sig over lidt mere.
"Reckoning Day, Reckoning Night" er meget smuk, og ret forskellig fra resten. Det er præcis sådan et nummer, hvor jeg ser morgentåge, høje græsstrå i vandkanten, der tynges af tunge vanddråber, svæver med tågen ud over store søer...
Men det bedste nummer er "The boy who wanted to be a puppet for real". Det er fuldstændig genialt og teksten er dyb...et nummer man ikke "bliver færdig med" foreløbig.
Hvis du er interesseret, kan du kigge på debatten i nedenstående link. Nogle yderst kompetente og givende svar, på en debat, om finsk heavy:
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=10&conference=123&posting=80302
tilføjet af

Fortrækker

Jeg fortrækker:
Hallowed By The Name
Black Metal
Cthulhu Dawn
Her Ghost In The Fog
No Time To Cry
Men, høre nu ikke så meget Cradle Of Filth, er mere til Dimmu Borgir.
tilføjet af

Hallowed BE Thy Name ;)

Iron Maiden cover.. YEP! Langt federe en originalen!
Har du hørt Cradle Of Filth's nye CD, Nymphetamine? Jeg tror ikke du vil fortryde det, hvis du gik ud og købte den.. Man kan downloade 'Gilded Cunt' fra deres hjemmeside, http://www.cradleoffilth.com
Jeg er ikke så meget til Dimmu Borgir.. ved ikke helt hvorfor, men hans/deres musik siger mig bare ikke så forfærdelig meget.. Så kan jeg langt bedre lide Cralde Of Filth's vampyr-romantiske melodiske og meget(!) poetiske sange :)
tilføjet af

Jeg vil DØ til Cradle of Filth

OH my..KAN ikke sove! LORTEdag!
Meeen musikken....Det er noget af det fedeste musik i hele verden.
Hvis nu andre GAD at sætte sig ind i det, som du har gjort, og som du har givet mig mulighed for, så ville de opdage noget af det største kunst i musikken i vor tid.
Det er teskter, kompositioner, handlinger...det bliver tilsammen et fuldstændig helstøbt univers for sig selv. Vidner om dødelig passion CRAVING...kan ikke forklare...ja, det bliver det sgu også alt for småt af...Skal bare opleves!
Har siddet og hørt ManOWar: Dawn og Battle, Call to Arms, Warrors of the World, Heart of Steel, Hatret, Carry on....De sidste par dage...ham der Dust of My Broken Heart...sms'ede...DAMNED! Man kan sgu ikke blive ved at samle skårene sammen og få noget helt ud af det!
I søndags havde jeg et migræneanfald.....
Havde lagt en masse musik ned i min Zen...en MASSE COF....Lukkede mig helt ind i mig selv og fløj ud i det der univers! Totalt syre vild med Bathory Aria...huh...det er bare for fedt mand! Sexuleel undertoner? I think so! Og inde i min Zen buldrede torden og lynild, akkompagneret med Thors vrede udenfor mine vinduer.
Wow..fascinerende, mens jeg bare var hjælpeløst i kløerne på den lortemigræne, og måtte finde mig hvad den gjorde ved, mig, indtil den skred af sig selv...helt uvirkeligt på en måde...
Metal Heals my son! As MOW say..As u told me...yeahhh...
Jeg har BRUG for healing i min sjæl for tiden!
Som kvinde i DK er jeg SK* god til at slå mig selv oven i hovedet og bebrejde mig selv hvadsomhelst, og som kriger er jeg nådesløst hårdt! Svært at heale, når man skader sig selv ik?
Så i stedet for at drukne mig selv i det fristende vindstille vandspejl i skovens dybe stille ro, vendte, jeg om og gik hjem med de samme huller hjertet, som jeg havde da jeg kom....Lagde mig på min seng og hørte Lustmord an Wargasm, Barthory Aria, Death Magic for Adepts og Nymphetamine (Overdose).....
Der var lige nogle ord, der sagde mig enormt meget: (Udsnit af teksten fra Nymphetamine (Overdose))
.....Lead to the river
Midsummer, I waved
A V of black swans
On with hope to the grave
And through Red September
With skies fire-paved
I begged you appear
Like a thorn for the holy ones
Cold was my soul
Untold was the pain
I faced when you left me
A rose in the rain...
So I swore to the razor
That never, enchained
Would your dark nails of faith
Be pushed through my veins again
Bared on your tomb
I am a prayer for your loneliness
And would you ever soon
Come above unto me?
For once upon a time
From the binds of your lowliness
I could always find
The rights slot for your sacred key...
COF4Evr!!!!
tilføjet af

Den er så smuk..

Første gang jeg hørte Nymphetamine, troede jeg ikke helt på det. De har tidligere haft kvindelige sanger, men de har sjældent sunget.. eller mere chantet.. mere end et par linjer.. I denne her bliver der sunget hele vers.. eller omkvæd. Og det lydder så ufattelig smukt. Da jeg hørste den, satte jeg den på repeat, og lod den afspille den sang igen og igen og igen og igen.. og igen. Man kan ikke undgå at blive rørt af den, hvis man bare gidder at lytte med hjertet, frem for hjernen som i manges tilfølde er fyldt med fordomme for denne slags musik.. Bare ærgeligt for dem, at de selv vælger at gå glip af noget så stort, dybt, og ufattelig smukt.
http://www.cradleoffilth.com/cof/nymphetamine_video.htm
(musikvideo til Nymphetamine (Fix), som er den lille del af Nymphetamine(Overdose), hvor sangerinden fra Leave's Eye synger med, til alle jer andre, som ikke kender den, og kunne tænkte sig at høre noget vidunderligt)
tilføjet af

min mening om cradle of filth

jeg sys Midian, from cradle to enslave og cruelty and the beast er de fedeste albums fra den
at sange vil jeg nok vælge dem alle da jeg sus hver sang har noget specielt i sig
deres tekster er så dybe, man skal læse dem og man får en filosofisk oplevelse da de er store støttere af satanismen, vampyrismen og de gamle gothic livstil
har kun tre ord til cradle of filth ELSKER JER MEGET
tilføjet af

"At the gates of Midian"

Jeg er helt vild med deres instrumentale intro'er, og At The Gates of Midian til Midian albummet, er ikke en untagelse🙂Er faktisk ret så meget vild med lige den intro. Elsker den måde den "smelter" sammen med Cthulhu Dawn!
Midian albummet fik jeg i julegave af min nu ekskæreste, så alene den grund har den en stor betydning for mig. Men der er virkelig også nogle fede numre imellem. Creatures That Kissed In Cold Mirrors efterfulgt af Her Ghost In The Fog er også en rigtig fed kombination. De har lidt den samme smelte sammen effekt, som introen og Cthulhu Dawn. Og så er de jo alene bare suveræne numre at lytte til🙂Lord Abortion, Amor E Morte, Tearing The Veil From Grace, bl.a., skal man heller ikke glemme😉 Og så er der Satanic Mantra, hvor der ikke er noget musik, men hvor de bare står og chanter. Men alene den stemning de får ud af det, er et godt bevis på hvor geniale det band er.
Men nu er mit favorit album uden tvivl Cruelty And The Beast fra '98.
Deres intro til det album, Once Upon Atrocity, er fortryllende. Den er så dyster at jeg får gåsehud når jeg høre den. Og lige efter den, vældter Thirteen Autumns And A Widow ind og tager over, som nok er et af de numre som CoF har lavet, jeg holder mest af. Derefter kommer Cruelty Brought Thee Orchids som også er ustyrlig fedt, efterfulgt af Beneath The Howling Stars, som i en meget lang periode delte førstepladsen med Thirteen Autumns And A Widow.
Lige for tiden er jeg totalt forelsket i The Twisted Nails Of Faith, som jo OGSÅ er på det ultimative album, samt Bathory Aria som er et mester stykke ud over alle grænser. Lustmord And Wargasm er også genial, og har den fedeste intro i selve sangen. Jeg er vild med den måde den starter stille og rolig, og langsomt bygger op til en eksplotion af vidunderligt musik i gudeklassen. Har man den "rigtige" udgivelse (som jeg selvfølgelig HAVDE, inden jeg mistede min kære CD :'( ), er der jo også 3 bonus numre med, hvoriblandt Iron Maiden coveret, Hallowed Be Thy Name, var iblandt, og beviste at CoF er bedre til at spille Iron Maiden's numre, end Iron Maiden er ;P
Cradle Of Filth er bare det ultimative band. Basta!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.