1tilføjet af

Udbening af vildsvinekølle

Hej alle sammen (første gang jeg er her)
Jeg har købt nogle vildsvinekøller i størrelsesordenen 2-3kg i Netto til nytår. Jeg er dog i tvivl om hvorvidt det er smart eller dumt at forsøge at udbene dem?!
Rent praktisk er det ihvertfald nemmere at stege (da de så fylder lidt mindre) og nemmere at skære ud når den tid kommer.
MEN... kan jeg risikere at gøre noget galt ved at udbene dem? Er der nogle klassiske faldgruber jeg skal undgå?
På forhån tak 🙂
Frederik
tilføjet af

Hmm jeg skal forsøge at svare dig

Fordelen ved at udbene dem er, at du formentligt lettere kan stege dem så de bliver ensartet stegt over det hele indvendig som udvendig. Hvis benet bliver i kan du risikere, at du får rosa kød inde ved benet, hvilket ikke er ønskværdigt når vi taler om svinekød.
Ulempen ved at udbene dem kan være, at du så er nødt til at snøre dem sammen så de ikke falder fra hinanden under stegningen og bliver til plukkød.
Men ellers kan jeg ikke se, der skulle være nogen problemer og som du selv er inde på, er det nemmere at skære dem ud bagefter når man har udbenet dem på forhånd. 🙂
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.