13tilføjet af

hjælp til fysik!!!

hvad er distribution af electricitet??
har det noget med transformation at gøre???????
tilføjet af

se om du kan bruge dette til noget..

det handler om energi og elforsyning.
du kan måske bruge dette til noget :-D
fx.
Elselskaber og andre virksomheder arbejder med distribution af og handel med elektricitet. De står både for etablering og drift af distributionsnet (bestående af hovedledninger, master, målere og ledningsføring),som transmitterer elektriciteten fra produktionsanlægget eller transportnettet til den endelige forbruger.

Mellemmænd og agenter formidler salg af elektricitet via distributionsnet, der drives af elværkerne, til forbrugerne.

Elektricitet fra vindkraft udgjorde i 2002 godt 13 procent af den samlede elproduktion. Elproduktion fra biomasse og biogas udgjorde 3procent af den samlede produktion, mens affald udgjorde godt 3 procent. Der bruges mindre og mindre kul til elproduktion, mensnaturgas bruges mere og mere.

håber du kan komme lidt igang med din fysikopgave ..
Held og Lykke.
Maria
tilføjet af

tak

tak for det!
tilføjet af

eller

du skal også kunne forklare med dine egne ord,hvad der sker i et elektrisk kredsløb.
:-D
Maria
tilføjet af

Har nok noget med...

Wikipedia http://da.wikipedia.org/wiki/Distribution
"Distribution er et af de 4p’er i (afsætningsudtryk. Betyder: Product, place, promotion, price) og betyder hvordan en vare kommer fra producent til kunden."
Altså betyder distribution af electricitet hvordan elektriciteten kommer fra producenten(elværk) til kunden(dem der bruger elektricitet).
tilføjet af

:-D

var så lidt min ven..
tilføjet af

Distribution

af elektricitet er den del af elnettet med forholdsvis lav spændingsniveau (under 20 kV), som bliver bragt helt ud til forbrugerne.
Omvendt er der transmission. Transmissionsnettet er den del af elnettet hvor effekten bliver transporteret (over 20 kV). Transmissionsnettet bliver også opdelt i forskellige spændingsniveau, hvor 400 kV er den højeste spænding som bruges her i landet.
Man hæver spændingen for at mindske strømmen. Jo mindre strøm, jo mindre effekttab!

Distribution har ikke direkte noget med transformation at gøre, men transformation bliver brugt til at fransformere spænding op og ned!

På kraftværkerne bliver spændingen genereret ved en niveau på omkring 20 kV. Herefter transformeres det op til typisk 400 kV i en transformerstation tilknyttet kraftværket. Ved 400 kV transporteres effekten over store afstande ud i det ganske land. Rundt omkring på linien transformeres spændingen ned til lavere niveauer (150 kV, 132 kV) osv. Længere ude endnu fransformeres det ned igen til måske 60 kV, og endnu længere ude ned til måske 10 kV. Nogle virksomheder får direkte 10 kV ind og transformere det selv om til det de skal bruge. I byerne, landsbyerne osv. transformeres spændingen ned til 400 V og det er den spænding der kommer ind i husene.
tilføjet af

400 V?

Plejer der ikke at være 230 volt i stikkontakten? eller det er måske noget strømboksen i huset ordner?
tilføjet af

Du må specificere det lidt nærmere

er det elektrostatik vi snakker om - ladningsfordeling? elektrisk felt? elektrisk potentiale?
tilføjet af

Ja da!

Det lyder sådan set meget rigtigt! :)
tilføjet af

400 V er den spænding der

kommer ind i huset vha. de 3 faser tilsammen. (der kommer også en nul med ind).
Hvis man f.eks har en gammel vaskemaskine eller noget kraftigt udstyr i garagen skal det typisk have 400 V, og det får det ved at kombinere de 3 faser i en trekantkombination.
Det er korrekt at stikkontakten kun levere 230 V. Der er jo også kun én fase i brug. Den ene fase forbindes til forbrugeren som også forbindes til nul-lederen.
-Mellem én fase og nul-lederen er der 230 V.
-Mellem 3 faser er der ved trekantkombination 400 V.
tilføjet af

Jeg

har hørt at der er nogle maskiner der ikke bruger nul. Jeg forstår muligvis ikke hvordan det fungerer men hvordan kan det lade sig gøre? troede at alle faserne skulle returnere gennem nul eller er der noget jeg ikke har fået fat i?
tilføjet af

3 fasede maskiner bruger

ofte ikke nul. F.eks. bruger alm. el-motorer ikke nul.
Strømmen løber til og fra i de 3 faser.
I de tilfælde hvor maskinen skal bruge 3 faser og nul, samles strømmen fra de 3 faser ikke for at løbe tilbage gennem nul... den slags maskiner er opbygget sådan at der til nogle dele er brug for 3-faset spænding og andre dele for fase-nul spænding. Kun ved fasae-nul tilslutninger og specielle usymmetriske belastninger løber der strøm i nul-lederen. Maskiner der kræver stor effekt laves næsten altid som 3-fasede.
Udstyr til almindelige boliger er jo oftest 1 faset, hvilket medfører at der skal bruges nul-leder og at der løber strøm i den. Industriudstyr hvor der trækkes store strømme er oftest 3 faset.
tilføjet af

Det er potentialforskellen der får strømmen til at løbe

Der vil være en potentialforskel imellem faserne og derfor kan der løbe en strøm som kan drive en maskine. Sådan simpelt forklaret.
Potentialforskellen er det man i daglig tale kalder spænding eller volt.
Køreledningerne til tog er har f.eks. en spænding på 25.000 volt i forhold til jord og en spænding på 8334 volt i forhold til de tyske køreledninger fordi de kører med 16.666 volt. Af samme grund har DSB ikke loddet deres køreledninger sammen de tyske på stationen i Padborg. (Det tør jeg godt sige uden rent faktisk at have set den pægældende station)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.