1tilføjet af

Fibromyalgi og kronisk hovedpine

Jeg lider af både fibromyalgi og kronisk hovedpine hvilket jeg har min læges ord på. Disse diagnoser dræner mig for energi. Jeg er træt fra jeg står op til jeg går i seng og kan derfor ikke bestride et arbejde. Siden jeg gik ud af folkeskolen har jeg været på kontanthjælp uden krav om aktivering.
Hvordan skal jeg forholde mig? Skal jeg søge førtidspension? Jeg har hørt at det tager flere år at få førtidspension og at man skal igennem adskillige arbejdsprøvninger m.m. Eller ville I forblive på kontanthjælp? Arbejde er helt udelukket med min fysiske tilstand hvilket kommunen og min læge også fraråder da det kun gør ondt værre.
tilføjet af

Lad andre søge for dig.

Det er muligt, at du ikke er syg nok til førtidspension, men skal fejle endnu mere.
For mit eget vedkommende var det ikke nok at have mistet et ben efter operation foruden mistet arbejde i fast stilling) og sukkersyge (begge livstidsdomme) hvor det efter en arbejdsprøvning blev klaret ved et psykiatrisk kunstgreb. Det var andre (bl.a, arbejdsmarkedssagsbehandleren og et jobkonsulentfirma) der søgte om førtidspension til mig.
Du skal nok have nogle til at søge om førtidspension for dig, og måske finde dig i oven i det hele at nogen kunne sende dig til psykiater.
Det værste der kan ske er, hvis du lander mellem to stole som for syg til at arbejde og for rask til at kunne forsørges offentligt. Problemet er at speciallægeerklæringer, von hören sagen, ofte ignoreres.
Du skal nok først og fremmest henvende dig til en relevant patientforening.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.