13tilføjet af

Bær,frugter i lage med spiritus ?

En sådan opskrift efterlyses?
Det skulle fungere sådan, man lægger bær, frugter i krukker lagvis efter sæsonen løber og tildækker med spiritus sådan man til vinter har skønne frugter og en fantastisk likør.
Men hvordan er fremgangsmåden så det ikke mugner og frem for alt hvilken spiritus skal man bruge ?
tilføjet af

Det du leder efter, fandt jeg!

Romtopf
http://www.dr.dk/DR2/camillaplum/Mad_der_holder/Opskrifter/2009/uds_1/20090701132726.htm
Dette er en opskrift fra kogekonen Camilla Plum, fra hendes DR2 program "mad der holder".
God fornøjelse med romtopf'en!
tilføjet af

Det er tyskerne eksperter i

Romtopf:
http://hotstart.dk/opskrifter/ViewRecipie.aspx?id=415
Der er sikkert flere opskrifter på samme.
Sjaj villle nu bruge lædt miere rom......hup.
tilføjet af

Rompotte

Hej Sussimusen :-)
I den tid jeg boede i Tyskland, lærte jeg det du beskriver at kende. Var med til at lave det der på tysk kaldes "Rumtopf", altså "rompotte".
Du skal finde en pænt stor potte hvor der skal være plads til alle de bær og frugter du agter at putte i.
Så skal du anskaffe en god flaske rom. Kan anbefale den Hansen rom med den grønne etiket. Sukker skal du også have rigeligt af. Frugter og bær bør altid være dækket af rommen. Så der skal en del til.
Når du så har puttet de sidste bær/frugter i, skal den stå og trække. Så er det at frugter/bær trækker rommen ind i sig, og det bliver noget stærkt halløjsa. Jeg blev hver gang overrasket over hvor stærkt det stads slog! 😃😃
Håber at mit svar kan bruges, og ønsker dig held og lykke og ikke mindst god fornøjelse. For det er en fornøjelse, og man bliver belønnet kongeligt for ventetiden 🙂
Mvh Lagermann
tilføjet af

Nu vi har gang i gemmerne

http://doxbein.pointblog.dk/Potk-se.html
Den laver jeg hele året, smider bare alle mulige osterester i og bruger iøvrigt snaps istedetfor rom.
tilføjet af

Dessert ?

Det er jo en dessert omend rigtig lækker, men det jeg gerne skulle stå tilbage med er udtrækket, altså selve lokøren der måske kan tage vinterens mange snuer og optræk til lignende og ellers bare som hygge i en kold tid.
Bærrene forestiller jeg mig ikke at ville bruge til ret meget.
tilføjet af

Bærrene

Ville være synd og skam at kassere dem.
Bank en mørdej sammen, ned i en form og læg bærrene i.
tilføjet af

Fantastisk spise - for eneboere

Der er sgut nogen der vil kysse bagefter. Jeg synes så ikke, der er nogen god grund til at ødelægge det hele med snaps. Rommen har sin fulde berettigelse i den sammenhæng.
Jeg kan se snapsens kvalitet ved surbrød med fedt, gammel ost, løgringe og sky og et drys karse i den sammenhæng gør porsesnapsen den bedst figur man kan tænke sig.
tilføjet af

Det var da synd og skam

Drik rommen som den er. Det jo ikke likør i den forstand og forkølelse kan den sukkelage ikke tage noget af.
Det var iøvrigt fast dessert 2. juledag hos min bedstemor. Der var aldrig afbud den dag.
tilføjet af

Konsevering ?

Hvis jeg så hælder rommen fra og maser bærrrene ud i rommen, kan jeg så gemme bær og frugt hvis jeg omhæder dem med noget konserverende ?
Så kan jeg jo bruge lidt efter lidt af det måske hvis det ikke er for stærkt.
tilføjet af

Næh

Men hvem fuck tænker på at kysse når der skal ædes og drikkes 😃
Det andet er jeg også med på.
Min farfar pakkede osten ind i aviser og gravede den ned i sand, når fuglene så drattede døde ned fra himlen i nærheden var osten ved at være god.
tilføjet af

Hmm

Jeg tror at rommen og sukkeret er konserverende nok, blot glas + låg er skyllet i Atamon.
tilføjet af

Jamen...

Jeg hælder jo rommen fra og over på "vinterflaske" så ligger de jo ikke og er dækket af rommen mere.
tilføjet af

Herregodt på hjemmelavet is

Den Rumtopf som jeg nævnte, smager herregodt på hjemmelavet is. Altså bærrene på isen.
Mvh Lagermann
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.