11tilføjet af

Flytte til Tyskland

Hejsa
Min kæreste og jeg overvejer at flytte til Tyskland - Flensborg området, men der er altid en masse spørgsmål omkring det at gøre det. Derfor har vi søgt en masse på internettet, men vi har ikke rigtig fundet noget brugbart. Derfor vil vi meget gerne hører fra andre danskere som har valgt at flytte fra DK til Tyskland.
vi har prøvet at kigge på told & skat.dk - men der kan vi ikke finde noget.
På den danske ambassade i tyskland har vi heller ikke fundet brugbare informationer (det kan da være at vi kigger de helt forkerte steder):-)
Er der nogle som ved har nogle links til en ejendomsmægler site i Tyskland, eller blot et links til lejeboliger - det skal dog ikke være lejligheder - da vi også har en hund som vi jo gerne vil have med.
Hvis vi flytter til tyskland og fortsat arbejder i DK, hvor bliver vi så beskattet fra?? og i givet fald hvis det er DK, er det så det samme som vi giver idag i skat??
Hvis der er nogen der ude som har taget springet, vil vi meget gerne hører om jeres oplevelser. Ex. er hele processen meget besværlig eller er der andre ting vi skal være opmærksomme på??
Hvad er lønnivauet i forhold til DK, hvis man beslutter sig for at søge job i Tyskland.
Er det til at få job i tyskland - nu arbejder vi begge indenfor forsikringsbranchen - og er det til at få job i denn sektor i tyskland??
hvis der er andre ting som vi ikke lige har fået med, er i meget velkomne til at oplyse os det, da vi gerne vil vide alt hvad der er at være opmærksomme på inden vi tager springet.
Vi håber på at få nogle serviøse svar.
På forhånd tak.
Venlig hilsen
Thomas og Bettina
tilføjet af

Kan i ikke bare pendle?

Jeg gætter på i er fra sønderjylland og i kan vel bare beholde jeres job i DK og nyde de billige biler i Tyskland.
Den eneste ulempe ved tyskland er at de taler tysk, men det undgår i jo til dels i flensborgområdet.
tilføjet af

tysk.dk

Hej prøv evt at se på denne webside www.tysk.dk den er ret seriøs jeg er sikker på at i vil kunne finde i det mindste nogle af de svar i søger...
tilføjet af

Lidt informationer om Flensborg

Hej med jer begge to... :-)
ja, hvor skal jeg starte?
Hvis I fortsat arbejder i Danmark, så skal I selvfølgelig stadig betale skat i Danmark. Ang. sygforsikringen, så er jeg ikke helt sikker. Der kan I spørge Infocenter Grænse (jeg mener det hedder sådan) i Padborg. Der findes forresten dansktalende læger i Flensborg :-)
Der findes et generelt forum på nettet under: www.tysk.dk, hvor der kan findes forskellige informationer. Dog vil I hurtigt opdage, at det mest er tyskere som henvender sig her, da situationen på det tyske arb.marked forsat ser kritisk ud.
Nu ved jeg ikke, hvor omfattende jeres tyskkundskaber er, men hvis I bare kan sproget nogenlunde, så ser jeg ikke nogen problemer for jer. Meget kommer når man først er flyttet herned. Selvfølgelig vil der i starten nok opstå forståelsesproblemer hist og her.
Generelt er det sådan, at lejligheder er forholdsvist nemme at finde i Flensborg, da udbuddet er større end efterspørgslen. Desuden kan man leje en til en god pris, f.eks. bor jeg i en 3- vær. på ca. 50 m2 til omkring 300,- € (inkl. varme). Umiddelbart ville jeg ikke købe nogen ejerbolig til at starte med.
Ang. job, så er jeg nok ikke den rette til at fortælle noget om forsikringsbranchen. Måske skulle I prøve at beholde jeres arbejde i Danmark til at starte med. Måske kunne I på sigt blive specialiseret indenfor i det tyske, så I kunne hjælpe andre danskere.
Ikke mere herfra Flensborg :-)
Hilsner
Running Man :-)
P.S. mange ting får man løst hen ad vejen.
tilføjet af

Tyskland

Hej thomas og bettina.Sider med et link her som måske kan hjælpe jer,håber jeg da http://www.dittyskland.dk/article.36.html held og lykke til jer.
tilføjet af

Lejebolig

Hej Running Man :-)
Tak for info.
Jeg er ved at lede efter en lejlighed. Hvor går jeg hen og leder efter en❓
Søger og søger. Der sker ligesom ikke rigtig noget.
Kan du hjælpe mig ?
Jeg vil gerne flytte til Flensborg i sommer. Hvis du har nogle gode tips og ideer, vil jeg sætte meget stor pris på det.
På forhånd mange tak.
Med venlig hilsen
Zabrina
tilføjet af

Et lille svar...

Hej Zabrina,
hmmm...
Måske kan en af de flg. steder hjælpe dig:
www.moinmoin.de - kig under Kleinanzeigen -> Kleinanzeigen lesen
www.fab.sh
www.sbv-flensburg.de
Jeg ønsker held og lykke. Det burde ikke være såå svært at finde noget der. :-)
Hilsner fra det sydlige udland
Henning :-)
tilføjet af

lejer bolig flensborg

hej Zabrina.
Her følger et sted der er god.Er selv ved det .på grund af danmark holding til, hvis man møde udenfor EU .
men her følger link .
http//nordclick.immonet.de
hel og lykke
mvh Tage
tilføjet af

Billig Flyttemand

Her et lille tip til hvordan i kan spare mange på jeres flytning når i når så langt. På denne side: http://www.flytbilligst.dk/flyttemand kan i få flere tilbud på jeres flytning. God fornøjelse 😉
tilføjet af

Flytte til Tyskland

Hvis i arbejder i Dk og bor i Tyskland, kommer i til at spare kommune skatten ca. 20%
Ang. arbejde tror jeg ikke det bliver nemt i den her tid.
tilføjet af

Flytte til Tyskland

Hej..
I søger nogel seriøse svar; bliv ved med at kigge på nettet efter bolig. Det gjorde vi. Brug ordbog, så I ved præcis hvilke ord I skal skrive. Ingen af os var specielt gode til tysk, da vi skulle flytte, men alligevel lykkedes det os altså at finde et nyopført rækkehus. Det var til til, men vi kunne også købe det. I mange tyske lejligheder må man meget gerne have hund, præcis som herhjemme. I Tyskland er man meget mere afslappet omkring hunde; man må tage dem med på cafe, i mange butikker, ja, selv hos nogle slagtere. Så dér er der en anderledes holdning omkring hunde. Hvis I fortsat har job i Danmark, skal man betale skat i Danmark. Men, i kraft af at I bor i Tyskland, får I mange af de samme fordele som tyskerne. Det kommer helt automatisk.
Søg efter folk, der allerede bor i Tysland. Der findes forskellige grupper på fx. Yahoo. Det kan sagtens lade sig gøre uden de store problemer.
Et godt råd; fortsæt med at arbejde i Danmark. I får en langt højere løn hér end i Tyskland. Samtidig er den tyske moms langt lavere i Tyskland. Det samme er priserne på så at sige alt. Et eksempel: Buko-ost koster i Danmark det dobbelte af, hvad det koster i Tyskland og det på trods af, at det er et dansk produkt!
Hvad angår job i Tyskland; der er større arbejdsløshed i Tyskland end i Danmark. Desuden skal I være super skarpe i det tyske sprog, hvis I skal arbejde i Tyskland.
Jeg håber, at I kan bruge noget af det, jeg har skrevet hér. Held og lykke.
Marlene
tilføjet af

Altså...

det er en meget gammel tråd - mon ikke de forlængst har fundet en løsning og er flyttet. 😉
Mvh. Gavtyven
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.