5tilføjet af

Hvilken grill skal jeg vælge?

Min kæreste og jeg har købt os et dejligt hus og da vi nu endelig har vores egen have, er vi blevet enige om, at vi vil investere i en god kuglegrill. Men hvilken skal vi vælge?
Vi har kigget på Dancook og Weber, men vi kan ikke finde ud af, hvilken der er den bedste investering... Dancook har en kraftigere rist og en brødrist og Weber har "emalje skål" og askeopsamler (hvis man vil give 500 kr ekstra). Men da det jo er mange penge at give for en grill, vil vi også være sikre på at vi ikke bliver "kede" af vores køb, fordi vi senere finder ud af at "den anden grill" har bedre egenskaber end den vi har købt...
Og hvis mærket er besluttet, hvilket nr., størrelse osv. er så mest anbefalelsesværdigt? Hvad er for stort og hvad er for småt? Er en asketønde nødvendig? Skal der være tilhørende bord? Osv.
Vores grillforbrug er ganske almindeligt, med diverse pølser og bøffer på nuværende tidspunkt, men jeg kunne forestille mig, at jeg kunne driste mig til at prøve mig frem med diverse stege, når nu det er en kuglegrill og muligheden er der. Men det vil mest være til os to herhjemme der vil blive grillet. Dog vil det selvfølgelig være rart at kunne lave mad til flere, da vi jo nok ikke bliver ved med kun at være to... :-)
Er der nogen derude der har nogle erfaringer de vil og kan give videre til en nykøber?
tilføjet af

Min erfaring

Vi købte sidste år en Weber one touch gold 57 cm. kuglegrill..
Det har vi ALDRIG fortrudt,- havde i mange år grillet på gammeldaws facon, men blev lun på den hos nogle venner.
Fordelene er mange - at du kan styre varmen, grille indirekte, genbruge briketterne er blot nogle få af dem..
Det, at du kan styre din grillning, fjerner også den kendte stress-faktor, "nu må i tage noget, inden det brænder på!!"
Jeg har lavet masser af hele stege, lammekøller, kyllinger, pizza, flødekartofler, bagte kartofler, grillede grøntsager og sågar bagt utallige brød i Weberén.
Der findes masser af materiale om kuglegrillning, bl.a. har Jan Glæsel en fin hjemmeside om emnet:
http://www.bruglaaget.dk/99/glaesel-design.html
Jeg har altid hygget mig med at grille, med alt hvad det indebærer, men jeg kan love dig at det er blevet sjovere og mere alsidigt efter Weberen kom til.
Men hvad du end vælger, er det VIGTIGT at købe gode briketter med lang glødetid, Heat-Beads ell. lign.-
Disse er noget dyrere, men husk på, at i Weberen kan du genbruge det resterende af briketterne næste gang du tænder op..
Men kig dig omkring, dette var bare mine erfaringer...
tilføjet af

Tjek osse lige..

tilføjet af

Je´ku´bli´ve´

tilføjet af

Tak

Tak for hjælpen... det gav mig ikke dicideret et svar på hvad der var bedst, men det er jo også det vi selv er i tvivl om... jeg må jo nok bare indse at det er en smagssag... :)
tilføjet af

Weber eller Dancook ???

Det er det spørgsmål jeg ville besvare dig spørgsmål med! For som alle siger der en en verden til forskel mellem kuglegril og almindeligt. Og uden en kuglegril som finder man aldrig ud af hvad du har miset. Køb en kuglegril, og find ud af hvad mange så godt kan lide ved "grilkulturen".
Jeg har selv en stor 58 cm dancook. Men et er en religionssag om man vælger weber eller dancook. Held og lykke med det hele!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.