9tilføjet af

Ukrudt - enhver haveejers mareridt ?

April er én af de travleste måneder i haven, og én af de vigtigste opgaver består i at luge ukrudt, uden hensyntagen til, at det er én af haveejernes største avesioner.
- MEN, går man i gang med arbejdet her i det tidlige forår, på en dejlig solskinsdag som i dag, vil det lønne sig i den sidste ende. For det er vigtigt, at jorden er klar, inden de nye planter eller småspirer sættes i jorden. – Ellers vil de sejlivede rødder fra mælkebøtter, kvikgræs og andre genstridige planter hurtigt tage over.
Da jeg selv har en ”lillemand” på 1½ år, er min have ”giftfri” og ukrudtbekæmpelsen foregår derfor ved hjælp af kultivator, hakkejern og rive – iført havehandsker.
– Så er det en overskuelig opgave at trække rødderne op af den fugtige jord.
Hvorfor ikke gøre ukrudtbekæmpelsen til en hyggelig familetjans??
Det behøver ikke at være så sur en opgave endda. – Og børnene elsker at være med til at hjælpe.
I byggemarkederne er man også opmærksom på dette, og man kan købe de mest basale haveredskaber i mimiudgave i en kvalitet, som kan holde til, at det rent faktisk også bliver brugt!!
Ved fælles hjælp kan en ”sur tjans” således gå hen og blive til en rigtig rar dag i haven.
Hvad gør DU for at lugeriet i haven bliver en hyggelig beskæftigelse - frem for et irriterende arbejde, der blot skal klares ?
Lad mig høre fra dig … uanset om du har grønne - eller andre kulørte fingre!….:-)
Mange glade forårshilsner
Ridderlykke
tilføjet af

Tar´børnene med ud...

Vi tager også børnene med ud i haven.
Dog skal der lidt argumenter til for at lokke den store på 15. Hun har lidt andre interesser lige nu. Meen...hun kan da lokkes:-).
Hos de to små er der ingen problemer overhovedet. De elsker at være ude. Især hvis mor og far også er det;-).
I år eksperimenterer vi med en køkkenhave som højbed. Og det er vi meget spændte på. Det virker meget mere overskueligt med lugningen på den måde. Tidligere år, har vi gravet et stykke af haven til køkkenhave. Nu prøver vi så dette her. I den ene ende af vores højbed, bliver der plads til en krydderurtehave…
De to små på 10 og 6 har hver deres lille højbed, som de selv får lov at plante til med stort set hvad de har lyst til. Et krav er bare, at de skal passe det. (så godt de nu formår ud fra deres alder og evner). Og jeg kan oplyse at der skal være ærter, gulerødder, radiser og masser af sommerblomster i børnenes bede….Og JORDBÆR, selvfølgelig!
Vores have er også giftfri.
Sidste projekt i vores have i år, bliver at vi skal have anlagt en rigtig bålplads. Vi har masser af plads til det; men har bare ikke fået det gjort endnu – og vi er faktisk rigtig meget ude i sommerhalvåret.
Jeg kan varmt anbefale det, du skriver med haveredskaber i ministørrelse. De fås på byggecentret i en ret god kvalitet, som holder til brug!
vichri
tilføjet af

Det er blevet lettere...

...efter at børnee er blevet store. Nu klares det i en ruf med Round-Up
tilføjet af

Det klares i et ruf, MEN...

har du overvejet bagsiden af medaljen ved at bruge dette produkt?
Ved du f.eks. at den hyppigste årsag til at vandboringer lukkes er, at grænseværdierne for KEMIKALER i drikkevandet i den grad overskrides.
I Dansk Vand- og Spildevandsforening mener man, at det skyldes de privates brug af sprøjtemidler!
Èn ting er nu sikkert: Såfremt vandboringer forsat lukkes pga. for store koncentrationer af kemikalier i drikkevandet, så kan det på et tidspunkt blive temmelig svært at finde rene drikkevandsboringer.
Er det en problematik, som du har gjort dig nogle tanker om?

Ridderlykke
tilføjet af

Spiser det!!

Ukrudt er smukt & smager dejligt ;-)
Brændenælderne puttes i en stor balje og overhældes med vand, så står det og "brygger" i et par uger, det lugter herligt fælt, og så bruges det som gødning i drivhuset.
-nåh ja, indlægget lagde op til hvordan man gør det sjovt, at luge ukrudt... hmn, det gør jeg ikke, jeg hygger mig enormt meget med at luge ALENE, det er nærmest terapeutisk :-))
tilføjet af

Det lyder ikke som om..Gnaekko..: -)

Lyder ikke ligefrem som om du spiser/drikker det?.
Det burde du faktisk forsøge!.
Selv stopper jeg det, efter skylning, ned i en på forhånd skoldet termokande, og lader det trække et døgn.
Resultatet bliver et jernholdigt og vitaminrigt- samt nyre-udrensende resultat. Når det er drukket, har du efterfølgende ret - det bliver til gødning.
Bemærk, at jeg i et tidligere indlæg valgte at kalde "ukrudtsbekæmperen" for "Ukridts-bekæmperen"
Hvorfor? fordi han er for forkalket til at bruge krudt på - ukrudt altså!.
PS!. Nu er Ridderlykkes værste mareridt, og samtidig min livret på færden samtidig - Skvalderkål.
Kære SOL i himlen, inden i tyr til Round Up eller børnehænder - prøv lige at smage på de friske skud af Skvallerkål. (Faktisk en gammel munkeurt - nuvel, svær at styre, spreder sig som kan...)
Men skvallerkål smager faktisk næsten lige som persille. Prøv selv!. (Faktisk bifalder jeg mine skvalderkål med fryd (tør ikke røbe i afmagt).
Jeg afkoger bladene, og laver "magi"terninger af resultatet i isterningeposer.
Husk: En mælkebøtte i en rosenplantage er ukrudt.
Og husk så også, at en rose i en kornmark også er ukrudt. Så taler vi ikke mere om det, Gnaekko!
tilføjet af

bryder mig

slet ikke om roser ;-))
Til Profeten: heksebryggen fodrer jeg mine tomatplanter med punktum. Det lugter simpelthen SÅ fælt, at jeg ikke kan nærme mig det, uden at alting snører sig sammen. Meeeen et par håndfulde brændenælder i dejen, det giver fantastisk velsmagende boller!!
Jeg kan også anbefale pasta med skvalderkålspesto!! BILLIGT & enormt lækkert. Men det skal være de små lysegrønne skud, de er absolut mest delikate.
tilføjet af

Jeg glemte lige at fortælle........

.... at man udover at luge også selv kan mindske antallet af uønskede planter(ukrudt) ved at have mange bunddækkeplanter i prydhaven.
Jorden kan også dækkes med barkflis.
- Udover, at det holder ukrudtet væk, holder det samtidig på jordens fugtighed. - Man skal lægge omkring 10 cm tykt lag mellem planterne, for at det virker effektivt.
venlige hilsner
Ridderlykke
tilføjet af

Roundup...

Ja, og så får vi allesammen glæde af det.
Lige ned i drikkevandet...
tilføjet af

Barkflis - men hvordan?

Ridderlykke har fanget lunten!. Man kan så at sige kvæle ukrudt til døde, ved anvendelsen af Flis.
Har du tænkt over, at du garanteret har en genbrugsplads i din Kommune? Nej vel?
Men det har du - se bare på ejendomsskattebilletten. Du har jo betalt, så hvorfor ikke.
Men har/bor du i et voldsomt naturdistrikt, som mig - kan man måske i stifte en såkaldt "Grundejer-forening". Udover at fejre dennes tilblivelse på behørigt vis, kunne man fx også splejses til at købe en "flis"-maskine. Måske også en "krat-rydder". Og hvorfor ikke også en "kløve-maskine", nu vi er i gang?
Men alt dette vil.........
vh/Profeten af Teide.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.