3tilføjet af

kol endnu engang

http://www.metroxpress.dk/dk/article/2007/05/07/10/0055-72/
et gammelt indlæg men der er dukket et nyt indlæg op der påstår at grillet kød kan forårsage kol, hvilket ikke er rigtigt, som det fremgår af overstående link er det forarbejdede røgvarer som Pølser / spegepølser mv. der er tilsat nitrat, altså det er tilsætningsstoffet nitrat der påståes at være synderen.
Så skulle det være slået fast.
Hvis det er nitrat der er synderen kan det undre da nitrat findes i store mængder i bl.a. spinat og salat, herved kan man udlede at sunde mennesker ligeledes er stærkt udsatte for kol.
http://www.altomkost.dk/madtildig/Hvad_er_der_i_maden/Uoenskede_stoffer/Nitrat/forside.htm
tilføjet af

Det er nu alm. viden fra husholdningsskolen

at FOR stegte madvarer er KOL fremkaldende og det er ikke noget der blev opdaget sidste år. Ser du så på, hvad folk laver af katastrofer på deres grill, så har du set miseren. Det er ikke altid man kan se forskel på de anvendte kul og det kød de havde tænkt sig at servere og sige uhmmm til.
tilføjet af

Kræftfremkaldende ikke KOL-fremkaldende

At indtagelse af almindelig stegt ikke nitrit- og/eller nitratberiget kød skulle være KOL-fremkaldende må dog bero på en misforståelse. Der tænkes sikkert på stegemutagener.
Undersøgelser har vist at man løber en større risiko for at udvikle kræft, hvis man spiser meget stegt kød, og det gælder kun kød. Dette skyldes stegemutagener. Stegemutagener dannes nemlig kun i kød og fisk, som steges eller for den sags skyld grilles.
I musklerne (kødet) hos dyr og fisk findes stoffet kreatin, og kreatin er nødvendigt for, at stegemutagenerne kan dannes. Grønsager indeholder derimod ikke kreatin, og det gør ej heller ost, brød og lever eller anden indmad, kun kød.
tilføjet af

Du har ganske ret

Der er intet nyt i oplysningerne som er fremkommet for nylig. Er det det man kalder agurketid?
Det har været kendet i årevis at der ved forbrænding (rygning) af tobak frigives nitrøse gasser. Nitrøse gasser er en blanding af to kvælstofforbindelser, nitrogenmonooxid og nitrogendioxid. Nitrøse gasser dannes ved opvarmning af kvælstofholdige forbindelser. Nitrøse gasser har stort set samme virkning som på den menneskelige organisme som chlor.
Nitrøse gasser påvirker både de øvre og nedre luftveje samt nedsætter blodets evne til at transportere ilt. Disse nitrøse gasser omdannes i lungerne til nitrit og nitrat, og derved bliver byggestenene til KOL lagt smøg for smøg.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.