6tilføjet af

hvad syntes i

hej
jeg bliver 30 år og skal holde fest, vi skal have hel stegt pattegris til middagen, men jeg vil på en måde gerne have noget forret også, men noget let, har i en ide eller syntes i ikke man bruger forret når det er på den måde man spiser og jeg vil også gerne have idder til dessert og nat mad..
tilføjet af

Når du skriver...

...helstegt pattegris, så tænker jeg umiddelbart på havefest. Så kan du ikke fortælle lidt om rammerne. Hvor mange skal I være, er det ude eller inde, er det tag-selv-bord eller planlægger du portionsanretninger?
tilføjet af

Stort TILLYKKE

...med dig fødselsdag. Du ønskes et lyst fremtid med masser af glæder og fremskridt i alt hvad du end påbegynder
Mvh Kristina
tilføjet af

det er

godt nok inde i min stue, men "svinet" skal stees ude i haven, jeg har inviteret 50 og regner med at grisen, salat , kartofler og fluest skal være tag selv bord, men det behøves det hele jo ikke nødvenigvis at være
tilføjet af

Lidt men godt...

Hej igen. Det er jo en dejlig mættende hovedret, du har planlagt for dine gæster, så forretten skal vel bare være et par gode mundfulde passende til et glas køligt hvidvin eller to. Så er festen og snakken da godt igang til svinet skal serveres.
Hvis du portionsanretter, så kunne servere:
RØGET LAKS MED GRØNNE
ASPARGES OG KRYDDERURTE-DRESSING
Regn med et par skiver laks og et par
letkogte asparges til hver. Køb også
2-3 bundter brøndkarse.
Dressing:
5 dl creme fraiche 38%
3 dl mayonnaise
2-3 tsk dijon sennep
Saften fra 1 lime
Et par bundter klippet purløg
Et bundt klippet dild
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Alle ingredienserne til dressingen røres sammen
og smages til med salt og peber. Dressingen
fordeles på de 50 tallerkner, og ovenpå lægges
et lille tæppe af brøndkarse. Garneres med
lakseskiverne, der er rullet op, og de grønne
asparges, der er skåret i passende stykker.
Flutes kan serveres til, men husk I skal have plads
til den helstegte grissebasse.
---------------
Du kunne også overveje "Torsk i slør" - opskriften er her:
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=3&conference=203&posting=188317
Den kan portionsanrettes på ristet brød eller serveres på tag-selv-bordet på større fade.
--------------
Endelig er der jo "Tarteletter med rejer og asparges" på fade til tag-selv-bordet. 1 tartelet til hver burde være nok - men regn med at der vil være flere, der snildt kan sætte to-tre stykker til livs, nu de endelig er i nærheden af denne lidt glemte forret.
***********************************************
Desserter, der må du appellere til SOLister med en sød tand. Men kig lige ind i debatten på Mad og Vin, der har Julie Julemandskone efterladt flere lækre chokoladekageopskrifter, der går godt sammen med både frugt og is.
**********************************************
Natmad. Hvad er det for nogle gæster du har inviteret? Vil de være fulde til den tid? Så er en opkvikkende suppe, evt. løgsuppe altid en god ide.
Hvis dine gæster ikke er fulde, men blot opstemte og glade efter timers dans, så kunne et fad med rullepølse, spegepølse og ost sikkert vække begejstring. Hertil godt rugbrød, smør, fedt, sky, løgringe og kolde øl - plus koldt vand, som mange givet vil foretrække.
-----------------
God fødselsdag, tillykke og held og lykke med svinet. Min eneste betænkelighed er, at jeg ikke selv er inviteret med...;o)
tilføjet af

Chokoladekage

Hej - og tillykke med din runde dag.
Julie-julemandskone, som vild med chokolade sover vist stadig - eller også synger hun morgensang og drikker chokoladekaffe, så nu har jeg fundet én af hendes chokoladekageopskrifter frem. - Og den er altså lækker.
Når du skal bage skal du altså lige gange op med 6 - og finde et par bradepander - eller ildfaste fade frem.
Chokoladekage med kardemomme og mokka
(6-8 personer)
150 g mørk chokolade
180 g smør
5 æg
200 g. melis
4 cl. kold stærk kaffe
2 tsk knust kardemomme
50 g hvedemel
50 g kakaopulver
Forvarm ovnen til 175 grader.
Smør en springform på ca. 24 cm i diameter, drys den med mel og stil den til side.
Hak chokoladen groft, kom den i en skål sammen med smørret og smelt det hele i vandbad. - Rør jævnligt,
Pisk de hele æg med sukker i en stor skål over vandbad til de er luftige. Tag skålen op og pisk massen kold.
Pisk det smeltede chokolade/smør i. Tilsæt kaffen lidt ad gangen sammen med knust kardemomme.
Sigt hvedemel og kakopulver sammen i en skål.
Sigt derefter blandingen over i dejen og vend det i til den er ensartet.
Kom dejen i den smurte springform og bag kagen i 30-40 minutter.
Lad kagen køle af i formen.
Drys efterfølgende med flormelis, men kagen skal da være helt afkølet.
Den er rigtig god sammen med frisk frugt.( f.eks. jordbær, Appelsin- eller mandarin-filéter)
Velbekomme- og god fest!
Ridderlykke

****************************************************************************************************
tilføjet af

Dessert

Hej og tillykke med den runde dag.
Som dessert ovenpå sådan en bastant middag, vil jeg foreslå en frisk cheesecake eller en frugt/jordbærtærte. Chokoladekage med frugt som en anden foreslog, smager også dejligt. Jeg synes bare det er for kraftigt oven på pattegrisen.

Hvis du vil have opskrifterne på de foreslåede desserter, så kig ind på min private hjemmeside.
Du finder et link i profilen.
Hilsen fra Faglæreren.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.