21tilføjet af

Skal du?

Nu går Touren som bekendt igang. Det vil sige endeløse timer foran tv'et, og det man ser på er ... Tour de France.
Jeg melder pas på den, men jeg oplever rigtig mange mennesker der tager ferie for at kunne se på Touren hver dag.
Skal du se Tour De France i år?
tilføjet af

folk må ha`lov at gøre hvad de vil

det generer jo ikke andre , at de sidder foran skærmen eller drager sydpå for at følge det der........
tilføjet af

Multitasking

Mænd kan ikke multitaske, påstår kvinder. Jeg kan.
Når nålepuderne ruller rundt, er jeg i stand til både, at sove og se touren samtidig. (iøvrigt som ved de fleste andre store sportsbegivenheder)
Men, jeg blander mig ikke i andres fornøjelse ved f.eks "Det store Nålerace"
tilføjet af

Endeløse dopingskandaler

Cirkus er startet. Snart oprulles de sædvanlige dopingskandaler fra dette års Tour.
Det er vammelt og klamt at se de "uskyldige" ryttere, for derefter at måtte høre på deres bekendelser a la Riis´s.
Alle TV-stationer bedes ignorere al form for cykelløb, indtil sporten selv finder metoder til at undgå og opspore doping.
tilføjet af

Slet ikke

Ikke det der ligner
tilføjet af

Livet er forkort til at holde freie ved tv'et

Jeg kal nok som de fleste se lidt af turen. Men det bliver med en lidt underlig fornemmelse for alle mistænker alle for epo og lign.
når "alle" nu er dopet hvor for et team EPO og team Nålepuden så ikke med.🙂
Mht. at tage ferie for at kunne se touren - ja så kan man da lige så godt selv begynde at tage EPO og købe sig en kondicykel og side foran tv'et og cykle *LOL*
tilføjet af

Epo-De-France

Nej, man kan vælge at spilde tiden, eller bruge den.
Det første gør dem, der ser Epo-De-France.
Jeg forstår ikke at folk gider spilde tid på at se dopede narkomaner, der virker frastødende som forbilleder på unge mennesker.
Det eneste spændende er de styrt, der er en følge af at være dopet, og spørgsmålet kan begrænses til at gisne om, hvem der først dør af en epo-blodprop eller hjerneblødning.
Den der overlever løbet, har vundet.
tilføjet af

Boykot det !

Mente jeg helt bestemt og meldte ud jeg f***** ikke gad se det i år !
Men man skal jo alligevel liiiige se hvordan det er gået, og inden man ved af det, sidder man klistret til skærmen og følger med...
Så jeg har overgivet mig og følger - trods alt - med.
Og når de rammer bjergene i weekenden, bliver det da rigtig spændende at se, hvem kører bedst på doping
tilføjet af

Jeg kan ikke lade være

"Den der overlever løbet, har vundet."
Vundet sit liv i hvertfald. Og det er da nogle enorme præstationer disse cykelryttere giver publikum at fryde sig over. Doping vil være en evig kile til diskussion, men er der ikke en sandhed i, at professionelle sportsudøvere udsætter deres krop for en umenneskelig træning, der påvirker resten af deres liv. Jeg tænker på f.eks. forstørrede hjerter. Det er ikke sundt.
Men hvorfor skulle _jeg_ stille mig som dommer over hvad folk gør med deres krop? Egentlig troede jeg ind til for nyligt, at sportsudøvere var i nær kontakt med deres krop, men da jeg læste, at en tidligere bjergkonge havde skiftet køn ringer der nu alligevel en klokken. Kroppen er kun et instrument, et redskab i deres åndelige mål, succes.
Det er da spændende og interessant, at folk - cykelryttere, boksere, skakspillere - alle gør noget ekstraordinært!
Jeg følger med, fordi jeg elsker at se statistik. Disse endeløse rækker af "sekunder og minutter efter vinderen". Adrenalinen i spurten, som en forløsning efter et langt sejt ridt. Vovemodet, det uforudsigelige, når bjergrytteren giver sig ud på togt på alene og kan ende med at blive opslugt af bjerget, stige af og blive glemt, mens en anden er den første til at nå tinderne. Jeg forstår så meget Jørgen Leths poesi omkring Touren, cykling, sport i det hele taget. Jeg kan slet ikke lade være med at følge med.
med venlig hilsen
Scherz
tilføjet af

Ja da

Hvis jeg er på arbejde har jeg endda DRs live gennemgang af løbet kørende, så jeg kan følge med hele tiden. :0)
tilføjet af

Kedeligt...

Gider ikke bruge min tid på at se cykelløb,men heldigvis har vi ikke alle samme smag.
Så det er da fint nok nogle vil se det, når bare jeg må blive fri. Så hellere en god film, eller en god debat på SOl´en :-)
God sommer... Hvor den så ellers er henne..
Kh.
Fynboen
tilføjet af

håbløs kvinde

Jeg er en af de aldeles håbløse kvinder,der først opdagede at dette cykelløb skete hvert år.Jeg troede indtil Arne Riis vandt,at det var noget ligende OL.Jeg er så forbavset over at nogen gider bruge deres bedste år på at cykle fra Herodes til Pilatus.Så jeg skal ikke se en pind af det,men jeg cykler nok lige til købmanden.
Der er så meget kvinder ikke forstår :-)
tilføjet af

Et unfair løb !

"enkelt-start" ????
Hva' skal de andre ryttere så lave DEN dag.......?
Og så det der med at "ligge på hjul"... ved du hvad, når de cykler så meget om dagen, ku man gådt gi' dem en ordentlig seng!
Man skulle også købe dem nogle ordentlige cykler, JEG har haft min cykel i 9 år, den har bragt mig vidt omkring, så bare fordi de skal køre en tur gennem Frankrig, skulle det vel ikke være nødvendigt at have en kammerat med, som må køre med en 3-4 ekstra cykler på taget, hvis der skulle ske noget.....
Nå, men jeg kan jo lissågodt afsløre at jeg ikke ved så meget om det......
tilføjet af

Kan godt læse du ikke ser cykelløb

"Jeg troede indtil Arne Riis vandt,at det var noget ligende OL"
Tror du mener BJARNE Riis ;o)
tilføjet af

naturen er skøn

Jeg må godt nok melde pas.For mig giver det slet ikk nogen mening, sporten i sig selv. Men kan da godt sætte mig ind at folk gerne tager på ferie for at se det. Det er jo en skøn natur.
tilføjet af

JA, selvfølgelig - så vidt som muligt! :-)

Jeg har været inkarneret tilskuer af sporten siden ca. 1980 og nu også udøver af sporten (dog på motionsplan ;-) så SELVFØLGELIG skal jeg se så meget cykelløb som det overhovedet er mig muligt! :-)
Desværre skal jeg arbejde en del i disse 3 uger og har derfor ikke mulighed for at se specielt meget af touren LIVE, og så helt uheldigvis er det kærestens fødselsdag på den mest spændende bjergetape og noget familietamtam på den anden spændende bjergetape. Så er det da godt jeg har købt mig en ny stor harddisk, så jeg kan optage hele touren - selvom jeg da egentlig allerhest havde foretrukket at stå i et bjergsving dernede :-)
Og SÅ lige det med doping, for det skal vel nævnes: Jeg er personligt helt kold i r*ven overfor de hellige køer, der pludselig bliver forargede og "boycutter" sporten - det er jo for h... jo ikke noget nyt, at der er doping i sportens verden. Jeg kan så til gengæld GLÆDE mig over, at der lige præcist i cykelsporten gøres mere initiativ til dopingbekæmpelse end vel i nogen anden sport? Så er det jo ganske NATURLIGT at dopingafsløringerne er så ofte. Men jeg tror og håber på, at man en dag kommer dem til livs - dog skal der andre løsninger til end de pludselige "panikløsninger" a la den juridisk ikke-gældende "dopingerklæring" som alle tourryttere er blevet påbudt at skrive under. Den med at rytterne skal tilbagebetale 1 år af deres løn, hvis de bliver taget i dopingmisbrug - jeg tvivler desværre på, at den holder i byretten, hvis der endelig skulle komme sådanne sager - og den første, der er blevet taget i denne fælde er Giampaolo Caruso - det bliver spændt at se om der bliver noget ud af den sag - det gør der sandsynligvis ikke og så må UCI tænke sig om igen (hvad de forhåbentlig gør).
Derimod er antidopingprogrammer a la CSCs et skridt på vejen frem. Jeg kan ikke andet end kreditere Bjarne Riis for at han bruger af egen lomme - de penge som han selv har skrabet ind via dopingmisbrug - at han nu bruger en vis millionformue af disse penge, det kan man jo kun bifalde. Det er derfor temmelig dobbeltmoralsk af ASO at formene Riis ret til touren - hvad så med Thevenét, Zabel, Virenque som kommentator, etc? Det er da dobbeltmoral så det basker.
Doping eller ej, heldigvis kan JEG udelukke alle spekulationeren mens JEG ser det - jeg nyder først og fremmest et godt show - vel vidende at der allerede er mange kræfter, der er sat igang med at komme problemet til livs. Og hvis det så ikke var tilfældet: lur mig, om jeg ikke så det alligevel - cykelsport er som morfin for mig og har været det så længe jeg overhovedet kan huske! :-)
tilføjet af

Underligt

ikke en eneste neger (undskyld farvet) med i dette løb, er de udelukket? eller gider de ikke.
tilføjet af

Forklaring på manglende sorte ryttere

Kort og godt: det kræver en masse små og godt asfalterede småveje/landeveje at køre landevejscykling.
Men der køres skam også cykelløb i Afrika! F.eks. er Afrikas største cykelløb rent faktisk organiseret af ASO (organisationen bag Tour de France) og er klassificeret som et UCI løb. I dette løb er der en del sorte ryttere, samt nogle få, håbefulde europæiske ryttere, som kan få sig en lidt mere "gratis" sejr til CVet her.
Grunden til, at der ikke er mange sorte ryttere fra f.eks. Afrika, er at vejene dernede simpelthen overhovedet ikke er til cykelløb og landevejscykeltræning. Derudover er cykeltraditionen slet ikke på niveau med den i Europa. Det ville svare til at spørge om, hvorfor Danmark ikke er med i verdensmesterskaberne i Baseball. Det nærmeste man kommer "sorte ryttere" er fra Venezuela, Colombia, Peru og tildels Mexico - de klarer sig til gengæld rigtig godt og kan køre lige op med Europæiske ryttere, når det vel at mærke går opad.
Cykelsporten er primært et Europæisk, dernæst et Mellem/sydamerikansk og Australsk/New Zealandsk fænomen og det er først for nyligt, at andre kontinenter er begyndt at komme med på galajen, her først og fremmest Nordamerika, dernæst Asien. Afrika er derimod et U-land.
Der er altså ikke nogen genetisk begrundelse for, hvorfor der næsten udelukkende er hvide ryttere i feltet. De få gange, hvor der har været sorte ryttere med i feltet, og hvor de har klaret sig godt (jeg husker desværre ikke navne, men der HAR været få sorte ryttere i midt80erne), så er de opvokset i Europa, hvor rammerne for cykelløb er bedst. Og her tænker jeg ikke på doping når jeg siger "rammer" ;-)
tilføjet af

Dejligt med den cykeltur

Jeg for mit vedkommende kommer i et hjem, hvis indvånere, som det vist hedder, er intellektuelle. De ser stort set altid det cykelløb, og begejstres også ind imellem, mens jeg, der ikke vil kalde mig for intellektuel, finder det kedeligt at se på, men alligevel oplever jeg at begejstres, når løbet befinder sig i den daglige slutfase, så jeg tror, det meget er enkeltmandspræstationen, der ligesom er det, vi begejstres ved, hvor dumt cykelløbet end tager sig ud, men jeg skal da gerne indrømme her, hvor jeg kan være anonym, at det også er en glæde for mig at se, når de af og til styrter - se en flænge af blod i deres sammenbidte ansigter, hvis øjne ikke ligefrem tindrer af intelligens.
tilføjet af

kedelig indstilling

Håber da du som kvinde har mere at byde på en blot at cykle til købmanden??? Jeg er kvinde, følger lidt med i turen i år. Synes det er spændende. Husk nu du kvinde d.v.s. det stærke køn. Go sommer til dig.
Mvh. Susanne
tilføjet af

tour de "hvem kører bedst på doping?"

Jeg må ærligt tilstå, jeg hader når det er tour de france sommer. det eneste år, hvor jeg har fuldt med, var da Bjarne Riis vandt, og det var vel og mærket kun fra det tidspunkt hvor han kørte de sidste meter hen til målstregen. Jeg røg med det samme med på bølgen, jeg jublede og hyldede ham som en vaske ægte helt. Det var med vemod jeg kiggede med, da jeg så min helt forsvinde på et direkte pressemøde, hvor jeg ikke engang kunne spore den mindste anger. Han udtalte at han stadig var meget stolt af præstationen, selvom han ikke havde vundet, hvis ikke han havde brugt epo. Det var i det øjeblik cykelkæden sprang af for mig, sidder min helt der og siger at han er stolt af det. det ville være det samme som en politikker der stadig er stolt af at ha vundet et valg, hvor han har lavet valg fusk. eller en tyk pige der har tabt sig helt vildt meget, ved motion og sund kost, og alle siger "nej hvor ser du fantastisk ud" og bagefter finder man ud af hun tager afføringspiller. Det efterlader en med en ret flad fornemmelse
tilføjet af

Nej men vil læse den her

Le Tour : sejre, drømme og frygtelige nederlag i 100 år / Joakim Jakobsen
fantastisk bog om Touren fra start til ca 2002.. og hvis I tror folk er dopede i dag så læs om heroin, alkohol, morfin osv... eller da gear var forbudte på cyklen og da det kun var én mand og én cykel... de måtte INGEN hjælp modtage
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.