73tilføjet af

Lejelejlighed - lowlife?

Hejsa alle sammen.
Jeg har boet i min dejlige lejebolig i et år, det er en 65 kvm til 3100 inkl alt, men pludselig er "lykken" knap så pink længere; flere af mine venner/bekendte og folk, jeg taler med, mener, at det er så lowlife at bo i lejelejlighed - hvorfor og hvordan kan man da finde på det??! Har andre af jer været ude for det samme, at folk I kender, mener at lejeboliger kun er for folk på kontanthjælp eller med personlige problemer? Jeg har ikke lige råd til at knalde 2 mio efter et hus eller ejerlejlighed - og har det egentlig fint med at bo i min lille hyggelige lejlighed :-)
tilføjet af

har aldrig hørt det

så skulle størstedelen af danmarks befolkning være lowlife.....er det ikke dem der er de dumme, at de betaler 2-3 mil. for en lille lejlighed, måske er de misundelige fordi der er så lang ventetid at de ikke kan få en lejelejlighed
tilføjet af

Lejelejlighed

Det er noget pjat. Jeg synes det er endnu mere ubehøvlet og pøbelagtigt at komme med sådanne kommentarer til en ven, der ikke har samme økonomi som en selv.
Vær du stolt af din lejlighed og dig selv. Du har absolut ikke noget at skamme dig over på den bekostning.
tilføjet af

lejebolig

det lyder da helt vanvittigt,hyg du dig trygt i din lejebolig det gør jeg ,,,som slet ikke er billig men hyggelig,,,,,,,
tilføjet af

P.S.

For også lige at svare på dit spørgsmål. Nej, jeg har aldrig været ude for lignende kommentarer, selvom jeg bor i lejelejlighed og har velhavende familie og venner.
tilføjet af

Jep...

Hej mocafe :-)
Tjo, det kan der være noget om, jeg har i hvert fald ikke råd (eller lyst til...) at betale flere mio for en lille bitte lejlighed. Men selvfølgelig, er man desperat, så gør man det nok. Synes bare at det er trist, at visse folk ser ned på en, fordi man bor i almennyttigt byggeri. Størstedelen af mine venner bor i store huse eller på store nedlagte landbrug og fatter bare ikke, at jeg bor i en lejebolig - jamen, er det da så forfærdeligt?
tilføjet af

Kun en ting at sige!

Du har åbenbart de forkerte venner og bekendte.
Man møder af og til den slags attituder fra folk som simpelthen ikke forstår, at vi er nogle der vælger at prioritere anderledes.
Disse mennesker består udelukkende af deres facade og er ikke værd at bukke sig efter.
tilføjet af

At leje...

Virker nærmere som udtryk for højt IQ i visse dele af landet...
Så længe at der hersker en hysterisk stemning på ejermarkedet, så er det virkeligt snusfornuftigt at leje !
Jeg kender da par som skal have 1½ job hver for at opretholde en fornuftig tilværelse i eget hus !
Det lyder sq godt nok mere som "lowlife" i mine ører !
Måske opfatter dine venner det ikke længere som "lowlife" hvis de en dag går på røven i deres alt for dyre bolig, og du så lige snupper samme med en klækkelig rabat på en tvangsauktion !
Til info: jeg er selv husejer, men har været det længe før at haleluja-stemningen opstod !
tilføjet af

Snobberi

Lyder som ren snobberi uden hold, det dine venner og bekendte fyre af. Er selv husejer, men heldigvis også inden de tårnhøje priser.
Kan godt forstå dem der vælger at leje!
tilføjet af

Den har..

Jeg aldig hørt før.. Siger måske mere om dine venner end om dig.. Tag dig ikke af det.. Er man så også low life, hvis man har en cykel, eller en gammel grim bil?.. Heldigvis er det jo ikke alle, der prioriterer ens her i livet.. At man bruger pengene på at gå i byen, rejse eller bare nyde livet er vel mindst lige så godt som at have den rigtige lejlighed eller bil?
tilføjet af

Akkurat.

Hejsa :-)
Hvor fedt er det at sidde låst fast i en stor, dyr bolig, med kun råd til at betale lån og div. renter? Lejeboliger kan da være både gode og hyggelige - min er i hvert fald.
Det hjalp at få lidt respons, jeg blev ski ramt af mine "venners" nedsættende ord.
tilføjet af

Som sagt

Det siger mere om deres indstilling til livet end din.. Og selvom en lejlighed er dyr, er den jo ikke nødvendigvis hyggelig.. Det afhænger jo også af dem der befinder sig deri :-)
tilføjet af

Og hvor ligger så din LEJE-lejlighed

I Skid Row??
tilføjet af

Med andre ord...

Så er det fornuftigt at købe billigt og sælge dyrt... Dine venner har købt alt for dyrt... Måske er den eneste reelle glæde som de har tilbage når alt er betalt, at nedgøre dem som var klogere !
Mange i disse boligtider kunne lære noget af Katrine fra matador !
Jeg har selv indvesteret min hysterisk høje friværdi for et par år siden i en ejendom med lejeboliger.
Dengang ville alle eje og priserne var derfor lavere på lejemålsejendomme...
Der er blevet større og større efterspørgsel på lejeboliger siden da og lur mig om ikke at det går endnu stærkere de kommende år når gælden gør mere og mere ondt på staklerne som har sat sig for dyrt !
tilføjet af

Skift vennerne ud

Siger det ikke bare en hel masse om dine såkaldte "venner", når de udtaler sig sådan?
Personligt bor jeg i lejelejlighed, fordi jeg hader havearb. og slipper for, at skulle lægge penge til side hver mdr. til vedligeholdelse af egen bolig.
Nu ringer jeg bare efter viceværten og VUPTI, så er det ordnet - uden at det har kostet mig en kr.
Så hvem er det lige der er smart!?
Synes dine "venners" udtalelser er snobberi og hvad har de egentlig selv at vise frem?
Et stort hus med tilsvarende stor gæld!?
Jeg giver ikke en kr. for sådan fattigmandssnobberi - oftes har dem der bor i ejerbolig, ligeså stor gæld og hvad er det hele så værd!? Så er det ikke længere dit, men bankens/realkredit selskabets.....
Jeg er lykkelig for at bo til leje, for jeg sparer en masse penge på vedligeholdelse og har dermed råd til f.eks. at rejse lidt oftere, end hvis jeg boede i ejerbolig.
Og jeg har INGEN gæld!
tilføjet af

LejeLuksus...

Sagen er den, at jeg efter at have været husejer gennem 12 år, nu oplever friheden ved at bo i lejebolig.
Minimin vedligeholdelse og forpligtigelser, perfekt atmosfære og ingen afhængighed af et kreditselskab.
Så mere tid til mig og mindre på "pligter" jeg i bund og grund syntes jeg brugte for meget tid på.
Lowlife!? Jeg mener bestemt highlife. At status skulle hænge sammen med leje eller eje, ser ikke sådan ud i min verden. Hos mig er det livsglæden der tæller.
tilføjet af

lejebolig

hvor har du mødte sådan venner ?!?!
tilføjet af

lejebolig

ja, jeg kan kun være enige med alle herinde.... så, som nævnt før, hyg du dig bare i din lejebolig, lige som os andre lejere ;o)
tilføjet af

Tag det ikke så tungt

Hej
Hvis du er glad for din lejlighed, så vær da ligeglad. er selv i din situation- bor på kolegie(er studerende) og mine forældre synes absolut ikke at det er et sted man bør bo.. men her er hyggeligt og jeg har råd til det.
Det er dig selv der skal bestemme hvordan du vil bo, også har dine venner da bare at respektere det. de må gerne være uenige i dine valg- men skal da støtte dig og ikke bruge så skrape vendinger som dem du beskriver.
og iøvrigt er 40% af danmarks befolkning lejere og ikke ejere. så mange bistandsmodtagere har vi ikke i dk!!! og umiddelbart lyder 3100 for 65kvm med det hele som et godt tilbud- og det er da dejligt at vide ikke?
Cheer up my friend
STeffen
tilføjet af

Det siger jo alt om dine "venner"...

...og intet om din bolig!
Nyd det du har og lev livet som du ønsker og se så lige at få nogle venner der afspejler din livsanskuelse:-) ...mee:-)
tilføjet af

Din dejlige lejlighed...

Ja...men det lyder jo som om du har gjort et valg og kan lide at bo, som du bor.
Jeg er ikke sikker på at de der siger sådan til dig selv har valgt at bo som DE bor, for det er da meget tydeligt de ikke er styret af et frit valg og en lyst til at bo som de gør, men at de bor sådan for at "folk ikke skal tro" et eller andet knald. De mennesker har det faktisk skidt du...
Det ser ud til at være mere vigtigt for dem at vise andre at de ihvertfald ikke er lowlife, end det er at vise andre, hvad de så er.
Men det gør du! Du taler om din lejlighed som et godt sted..og det er da det det handler om.
Jeg har selv oplevet den der holdning, så jeg ved godt hvad du snakker om. Men jeg har mere ud af at kunne være mobil og flytbar...for jeg har aldrig været specielt knyttet til et sted eller et hjem. Jeg har flyttet mange gange, fordi jeg kan lide det. (det er bare ikke smart at være nomade når man har børn. De bliver sgu rodløse indvendig...det vidste jeg ikke. Har jeg snakket meget med min datter om.)
Jeg bryder mig ikke om at fjerne ukrudt og slå græs, og jeg gider ikke rense tagrender...har boet i hus flere gange, og det var så det. Jeg har ikke noget specielt mod nabostøj, og det generer mig ikke, at de spiller musik. Jeg synes kun, det er hyggeligt at man kan mærke der er andre. Det er kvalitet...ikke lowlife!
Jeg mener det hænger også sammen med en livsstil, man vælger, og at det bestemt er et plus, at man søger efter en kvalitet og opnår den, frem for at være styret af "hvad andre dog tænker"
tilføjet af

Nej...

Jeg har ikke været ude for folk i min vennekreds der mener det, for den indeholder ikke hjernetomme snobber, der alligevel ikke har andet at måle sig selv efter end de andre som de mener er laverestående end dem selv.
Gider ikke så dumme individer!
-
Zap NPT
the one and only!
tilføjet af

Jeg bor også til leje

og jeg er egentlig ophøjet ligeglad med hvad andre mener om det. Jeg trives fint med det og jeg betaler heller ikke alverden fordi jeg har været villig til at bosætte mig 2000 meter uden for ringgaden. 2000 meter længere til midtbyen og 2000 kr. billigere i husleje for det samme antal kvadratmeter. Det synes jeg sådan set er en fin forretning.
Jeg er godt tilfreds og savner ikke at skulle sidde og frygte hvad renten er om et halvt år, eller hvordan jeg skal få økonomien til at hænge sammen når de "afdragsfri" lån skal betales tilbage.
Jeg griner allerhøjest lidt af de snobber der har købt en lillebitte fimset ejer- eller andelslejlighed nede i midtbyen og som praler med at de ville have så og så mange penge hvis de solgte den. Så længe skidtet ikke er solgt sidder de, de facto med en kæmpegæld og har meget lidt plads - men fair nok, så kan de også hente en pizza på 5 minutter.....!
Nej fast ejendom vil jeg sikkert gerne have en gang, men så skulle det være et hus og en betingelse ville være at der er tilstrækkelig med luft i økonomien til det. Er der noget jeg ikke gider, er det at være renteslave. Så meget elsker jeg heller ikke de danske pengeinstitutter.
tilføjet af

hvorfor skulle der være en forskel på ejer- og lejelighed

lejeligheder er ikke kun for folk som fejler noget, eller som ikke har så mange penge.
jeg har boet i lejelighed, det er der ikke noget galt med. hvis man ikke har råd til en ejerlejlighed er der ikke noget at skamme sig over, det er ikke alle som har røven fuld af penge, og hvorfor skal man gå ud og lønne pengene, helt ærlig en lejlighed er en lejlighed. det er faktisk første gang jeg høre om dette,jeg vil sige at dem som er sådan og har den mening, er helt galt på den.
tilføjet af

prøv at være single

det kan kun være folk der lever i parforhold der mener det, og som kører på "jeg skal vise mine venner hvad jer er" og som arbejder 50 timer om ugen.
vent til ballonen revner, banken lukker for kassekreditten, så ses vi nede hos os andre - højt at flyve, dybt at falde.
prøv at tænke på jeres økonomi når i bliver pensioneret, så kan i glemme alt om luksuslivet
ps. hvem er mest lykkelig, dem der er fine, eller os andre der kan leve lykkeligt
hvordan tror de pågældende at enlige har råd til en lejlighed til 10 - 12,000 kr. om måneden.
tjener selv ca. 28,000 kr. før skat, og bor i lejet lelighed og er lykkelig ensom
tilføjet af

ENIG!!!

Jeg mener også det er vennerne det er helt galt med. Hvad det er der gør at de ter sig sådan kan jeg ikk sige men jeg fatter dem ikk.
Jeg syntes det er meget mere praktisk og risikofrit med en lejelejlighed, og man sparer da penge, som man kan hygge sig ekstra for med rigtig god samvittighed :oP
Jeg nyder også min lejlighed og har ikk hørt noget dårligt om det da
Hyg du dig mega...!
tilføjet af

Sikke da noget vrøvl

Lejeboliger findes stadigvæk, men er ikke kun for dem, som har småt med midler. Lejeboliger er også for eksempelvis kontorfunktionærer og gennemsnitsdanskeren, som ikke har råd til at købe de dyre ejerboliger.
tilføjet af

Snik snak dooooo

Hvad er det for en mærkelig mening du har???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
tilføjet af

Hmmmm

Så er der rigtig mange, rigtig rigtig mange mennesker/familier i Danmark som har psykiske problemer, på kontakt hjælp og lever er reigtig lowlife liv. Mon ikke dine "venner"/bekendte skulle have en forskruet asocial holdning til virkeligheden. Så vær du bare glad for din lejebolig.
tilføjet af

bøvl

Mange mennesker der bor i lejlighed ønsker ikke alt det bøvl med eget hus, bor du tilleje skal du ikke skovle sne når vandhanen drypper bliver den bare lavet du skal ikke stille øl ud til skraldemanden når du har lidt ekstra affald , der er utrolig mange fordele ved at bo i til leje.
Forøvrigt har mange lejere bil ,sommmerhus , båd og campingvogn.
tilføjet af

Misundelsens brød måske?

Nu er det vel heller ikke hver dag man lige falder over en lejlighed som din til den penge, så kunne dine venners udtalelser måske ligge gemt i misundelsens brød?
Smil
tilføjet af

rigtigt

det er da så sandt som det er sagt
tilføjet af

Tror at du har misforstået....

Som husejer er man kun forpligtiget til at skovle sne med jævne mellemrum ! Personligt holder jeg "snedag" d. 1. Maj (næsten alle har fri), så kommer mine venner og hjælper mig med eventuelle snedriver. Senere griller vi alle og hygger...
Hvis der er en som falder på mit fortorv, så dækker den lovpligtige husforsikring skaderne...
Vandhanen skal jeg selv betale og montere, til gengæld bliver det lavet øjeblikkeligt og påvirker ikke min kommende husleje !
Og mit skrald... Jeg har to stativer, men får kun tømt det ene... Så har jeg ekstra meget skrald, så lægger jeg sækken bagi bilen og smider den af i en boligbloks container på vej til job...
Luksusgoder... De fleste boligejere er blevet forgyldte de sidste år, så der er overskud til to nye biler, campingvogn og lejlighed sydpå...
Så jeg syntes ikke at dine argumenter holder !
Det eneste som lejere kan glæde sig over er, at når regningen skal betales for forbrugsfesten, så har de ikke helt det store økonomiske ansvar som husejerne !
Det er vel egentlig også det væsentligste, at kunne sidde sikkert, også om 10 år...
tilføjet af

leje.....

kære ven
det er dig der er smart, at gi to mill eller mere for noget gammelt l... at kalde det lowlife eller taberagtigt at bo til leje. Det er overskueligt, nemt, og gør en mobil, hvis man må flytte efter arb. etc. Det er gået dine " venner " til hovedet at de har investeret en masse penge i ejerboliger og tror de har lavet en go forretning, men en dag går virkeligheden op for dem.
tilføjet af

Billigt

Hvor ligger din lejebolig ved Vesterhavet.
tilføjet af

Hvad pokker er det for..

..nogle mennesker du hænger ud sammen med? :O
Nej, har aldrig været ud for noget lignende. Omgås ikke med mennesker, der lever i osteklokker..:) Vær du bare glad for din lejelighed. :)
Og iøvrigt... 65kvm for 3100 kr.? Virkelig god pris for et godt sted at bo. Betaler selv 2300 for 42kvm, så du er da heldig. Jeg tror vitterlig at dine "venner" (som altså bør lære sig nogle manerer) enten er misundelige eller er opvokset med at få alt hvad de peger på.
venlig hilsen
demo
tilføjet af

De har et problem -

ikke dig..
Da jeg selv boede i boligblok - gjorde endda min kusine "grin" med det, nedgjorde det, at jeg boede i blok......... Udtalelserne var mange, sårende og bl.a. at sådan kunne hun i hvert fald ikke leve, folk var for tæt på og man har intet privatliv m.v. og at "det var fattige der boede der"
Så flyttede "Damen" til Schweiz og bor i dag i .... Du må gætte 3 gange nemlig Boligblok, men nu er det jo noget andet nu er det jo hende selv........ så tag det roligt, nyd din lille lækre og hyggelige bolig.....
tilføjet af

Hvis man.....

ikke har interresse i hus og have er alletiders med en lejlighed, det er en nem og ofte en billig løsning, så kan man bruge sine penge og tid på noget der interressere een :o)
tilføjet af

Highlife

Min skønne kæreste og jeg bor i verdens lækreste leje lejlighed, splinterny, vi har fede møbler og den er lækkert indrettet. Mange der kommer på besøg roser os.
Vi har råd til at bo her, selvom vi begge studerer. hvorfor så flytte.
Du er glad for din lejlighed, Så er det da fuldstændig ligemeget hvad folk mener, hvis de mener din lejlighed ikke er fancy nok til dem, er de så så gode venner?
/Karina
tilføjet af

Det er dine argumenter der er ikke holder

Der er da absolut ikke noget af det du skriver der, som jeg finder særligt tiltrækkende.
Jeg ser mange kvaliteter i at bo i lejlighed...min koster så 7.000 pr. md. og er på 100 kvm...den passer til mig...nu. Men måske ikke om et år eller 2, så flytter jeg. Og så har jeg betalt alle de amneg huslejepenge for at have den frihed at kunne flytte næsten pr. omgående og næsten uden besvær. Jeg har ikke lyst til og bryder mig ikke om at slå rødder et bestemt sted. Jeg har "hjemme" i noget andet.
Jeg har heller ikke bil. Som ung fik jeg epilepsi efter menightis og encephallitis...så var det for besværligt at have et kørekort... Efter 8 år forsvandt min epilepsi som dug for solen, men så havde jeg fundet et liv uden bil. Jeg fandt ud af, at min trang til på et tidspunkt at have kørekort og at få mig en bil...det var fordi andre gjorde det. Det var ikke MIT valg. Men den måde jeg lever på nu...det svarer til den jeg er. Og det har jeg det yderst behageligt med.
Så dine argumenter HOLDER simpelthen ikke...alene af den grund at livsstil er dybt forskellig og livskvalitet ikke er noget fast definerbart. Arguemnterne holder i forhold til dig, men ikke til en som mig. Jeg ville føle mig som SLAVE, hvis jeg skulle leve på den måde du gør. Og sådan er der så meget!
Den ene livsstil er ikke mere RIGTIG end den anden. Sålænge det er valg man selv har foretaget, og man er tilfreds med det, så er det RIGTIGT for en. Og så er det jo ikke ARGGUMENTATION vi er ude i, så er det accept og tolerance!!!!
tilføjet af

Hvad fabler du om !

Jeg svarede på erik3344 argumenter for ikke at være husejer !
Det var da ikke mine argumenter. jeg forklarede bare hvor galt at han var på den ! Eller faldt dit indlæg forkert❓
Jeg er ikke slave af min bolig, den blev købt billig, voksede i værdi som min mand og jeg satte i en ejendom med lejemål. altså en win/win situation !
Nogle herinde får det til at lyde som om at det er dumme som bor i hus. Jeg bruger bare min ret til at forsvare modsatte påstand !
Min holdning til at leje og "lowlife" står helt op til folk selv. På nuværende tidspunkt, er det dyrt at skulle til at eje, igen tvivl om det og ganske klogt at leje...
Det er vist kun "lowlife" når man selv nedgører husejere ! Rønnebærene kan jo virke sure !
tilføjet af

Apropos rødder...

Du slår da mere rødder med 3 måneders opsigelse, end med egen bolig !
Der køber du bare noget nyt og banken sørger for resten...
tilføjet af

De kloge mennesker

De kloge og fordomsfrie mennesker forsøger at få fat i en billig og evt. stor lejebolig. De er ingen der siger den skal ligge i en ghetto.
Tænk på hvor mange penge man sparer. Penge der kan bruges til rejser, forbrug, opsparing eller hvad man nu ønsker. Derudover skal lejligheden ikke på tvangsaktion ved længerevarende sygdom eller arbejdsløshed.
Mange vælger f.eks. at købe et sommerhus med besparelsen.
Et eksempel med kloge og rige mennesker der har valgt store og billige lejeboliger er Ritt Bjerregård og Poul Nyrup.
Dem der køber ejerlejligheder nu er muligvis nødt til det, fordi de ikke kan få en billig lejebolig.
Eller også er de bare småt begavede.
tilføjet af

smil, du er ikke en low-life!

hej. smil, du er ikke en low-life. vi bestemmer selv hvor vi trives at bo. jeg bor i lejlighed til leje og har nydt det i mange år. er ikke på kontant hjælp og trives at der er gode naboer ... børn, unge, moden, ældre .. en slags fælleskab. gør hvad der passer dig, ikke fordi andre siger at du skal! venlig hilsen
tilføjet af

Kloge

Sikke noget vås,det kommer da an på huslejen og løn.
tilføjet af

Nu bytter du det rundt

at bo mange år det samme sted, er dér man slår rødder. Der er også mange, der slår rødder i deres lejligheder. Min mors forældre boede i den samme lejlighed, fra de blev gift og til de døde...De var, selvom de boede i lejlighed slet ikke mobile, og de ønskede det heller ikke.
Jeg har boet mange steder og i flere byer. Har fundet en glæde i at vedligeholde min tilpasningsdygtighed på den måde. Har ikke en trang til at slå mig fast ned et sted, og iøvrigt heller ikke til at bo sammen med en fyr...(ikke det samme som ikke at ønske at få en kæreste), men bare for at beskrive at der ikke er eet enkelt sæt værdinormer, der gælder, men mange, og man kan ikke bestemme hvordan andre skal vurdere livskvalitet.
For mig er fast ejendom og hus en meget dårlig kvalitet, der frarøver mig en frihed, jeg har når jeg bor i lejlighed og er mobil og flytbar. Jeg ved ikke rigtig hvad du får ud af at prikke hul i den opfattelse. Er det ikke bare nok at konstatere at der er vi to ikke enige?
Jeg vil have mit eget fristed, hvor jeg kan invitere folk på besøg, men også lukke døren bag dem og have mit frirum. Hvor det lige er henne er ikke så vigtigt. Det er et behov jeg har...og det har jeg så indrettet mit liv efter.
Denne frihed og uafhængighed har jeg ikke, hvis jeg bor i hus...det er ikke en kvalitet jeg værdsætter, og jeg vil føle mig slavebunden af at binde mig til fast ejendom på den måde. Jeg har nok ikke grundlæggende brug for at eje noget...
Det er ikke den indstilling, der præger huskøberfolket. De prioriterer også mere mere det, at have et sted, de kan tilpasse til deres behov. Det behov fylder ikke ret meget hos mig.
Du føler dig fri, der hvor du er...og det er godt, for det har du valgt selv. Den kvalitet der er grundlæggende for os begge er muligheden for VALGFRIHED.
Man kan ikke argumentere andre ind i ens livsopfattelse... Det var det der tændte mig da du skrev til erik3344 "Så jeg syntes ikke at dine argumenter holder !"
Hvis han synes, det er en frihed han holder af, ikke at have behov for at skovle sne, så holder det for ham. Hvis det simpelthen er grunden til at han ikke bor i hus, men i lejlighed, så er dine argumenter da ligegyldige....for ham altså.
Det var da heller ikke meningen med debatten som jeg opfattede det...det var om man kan vuredre at det er "lowlife" at bo i lejlighed...
Lige nogle ekstrating...
Det er stort set ikke en realitet at ens lejlighed får lov at stå tom i tre måneder før andre flytter ind i den. Der er simpelthen dårligt tid til at håndværkerne kan få en måned til at gøre lejligheden klar til den næste der flytter ind...så de tre måneders opsigelse, jo, det står på papiret, men sker næsten aldrig.
Mange kan ikke få solgt deres huse, og det er svært at få to hushandler til at matche det samme tidspunkt. Dvs. der er meget med møbler, der skal opmagasineres, og man skal selv bo i sommerhus el. lign. en periode. Det har både jeg selv været ude for, og min datters svigerforældre har værei den situation for nylig... Det er besværligt, tungt og ikke det jeg fortsår ved flexibelt og mobilt, og da bestemt ikke det jeg forbinder med frihed.
Det du siger banken ordner, det er altså heller ikke rigtigt. Banken opstiller nogle muligheder, man kan vælge imellem, men det er da noget, man selv er nødt til at tage stilling til, hvordan man vil gøre. For det er her man binder sig feks til låneaftaler i meget længere tid fremover end folk, der skal have indskudslån til en lejlighed.
Jeg har boet i hus flere gange og jeg hadede lige den del af huskøbet dér! Og jeg synes det koster alt for mange penge. Det jeg får ud af de penge...retten til at eje det hus jeg bor...ja...det er altså ikke det jeg vil have for mine penge.
forstår vi hinanden bedre nu?
tilføjet af

Nej, det er ikke noget vås

Hvis lejlighederne er i den ældre billige ende, så er det faktisk ret attraktivt.
Kan du huske hvor 'pingerne' og deres familiemedlemmer fra lærerstandens brandforsikring valgte at bo ?
I forsikringsselskabets ældre, store og billige københavnerlejeligheder.
tilføjet af

Tag det HELT ROLIGT

Alt har en begyndelse og en ende. Jeg startede med et værelse, så et kolligieværelse. Derpå en lejlighed, så blev det et rækkehus, derefter 2 villaer. Idag bor jeg på et hus, der er bygget til 1,6 mio. kr. Imorgen kan jeg sælge huset til 6-7 mio. kr. Derefter regner jeg med at bo i en lejlighed, betalt af udviklingen uden forpligtelser for vedligeholdelse og sure pligter, således at jeg kan nyde min pensionisttilværelse helt uden problemer. Sååhhh. Don´t worry be happy, alting løser sig med tiden.
tilføjet af

fraskriv dig dine

snobbede og utilgiveligt forkælede venner, der helt sikkert har fået hjælp af deres ikke mindre snobbede forældre.
Vær glad for det du har. De der mener noget andet bør du nok opgive at have som " VENNER "
tilføjet af

undskyld mit

sure opstød. De fik dem stillet til rådighed takket være deres medlemsskab af et vist parti.
tilføjet af

Villy Søvndal fra SF taler nedsættende om lejere...

Var der nogen der så "Debatten" fornylig på DR. Her omtalte Villy Søvndal fra SF beboere i alment boligbyggeri som arbejdsløse, kontanthjælpsmodtagere, enlige forsørgere osv. Jeg var ved at få kaffen i den gale hals fordi han talte så nedsættende og fordomsfuldt om lejere. Det var decideret ulækkert at høre på.
tilføjet af

Nope

altså, jeg har boet i lejebolig så længe jeg har levet, og det ser jeg ingen problemer i, hvis der er noget galt med boligen så ringer man bare til ens husvært som fikser det. sådan er det ikke i ens eget hus, der skal man sgu til at klare det hele selv. så jeg syntes da at man har et rigere liv, med flere penge, når men ikke skal til at have nogen til at lave det hele for en.
tilføjet af

Det har dine venner heller ikke

de bor i bankens og kreditforeningens hus, du bor i udlejerens og har mere i overskud til andet end at bo.
Tidligere kunne man sige, man så havde lidt "fat i inflationen", men den er der jo heller ikke rigtig mere, og de store gevinster er trukket.
Nu er der rentestigninger, der sætter dem fra hus og hjem eller på mere havregrød tilbage, som den mest sandsynlige fremtidsudsigt, for ikke at tale om dem, der sidder så dyrt, at de har været nødt til at optage afdragsfrie lån, så jeg ved ikke lige i hvilke hjem man burde tale om lowlife - har svært ved at se det skulle være dig.
tilføjet af

Hvor kom det fra?

"Nogle herinde får det til at lyde som om at det er dumme som bor i hus. Jeg bruger bare min ret til at forsvare modsatte påstand !
Min holdning til at leje og "lowlife" står helt op til folk selv. På nuværende tidspunkt, er det dyrt at skulle til at eje, igen tvivl om det og ganske klogt at leje...
Det er vist kun "lowlife" når man selv nedgører husejere ! Rønnebærene kan jo virke sure !"
Nogen får det til at lyde som om det er de dumme der bor i hus?
Det er kun "lowlife" når man selv nedgør husejerne?
Rønnebærene kan jo virke sure?
Hvad sker der for dig? Du går da helt op i limningen. Det ville ligne mig meget dårligt hvis jeg dømte folk dumme, fordi de boede i hus. Det er slet ikke det jeg er ude i. Jeg nedgør ikke husejerne...jeg fortæller at det du ser som en kvalitet, det ser jeg IKKE som en kvalitet...og grunden til at jeg overhovedet svarede dig, var fordi DU skrev til Erik3344 at hans argumenter ikke holdt. HAN ser nogle værdier ved at bo i lejlighed, som du ikke er enig med ham i. Men det holder altså ikke at afvise dem. Og mindst af alt i en argumentation.
Vi er slet ikke der, hvor meningen er at argumentere og overbevise hinanden om vores værdinormers overlegenhed. Det er ikke en mulighed...det er det, der er min pointe i mit indlæg til dig.
Nu fik du så LOWLIFE til at være et nedsættende ord om dine meddebattørers adfærd...det har jo sådan set heller ikke noget på sig. Lowlife er en betegnesle for en meget lidt efterstræbelsesværdig tilværelse. Ussel, fattig og uden muligheder.
Er du helt sikker på du læste mit indlæg ordentligt? Jeg vil sætte pris på, hvis du vil læse det en gang mere og så tage nogle andre briller på end dem, der tror jeg er ude på at nedgøre nogen. Det er simpelthen spild af tid. Jeg havde sgu ikke været på debatten her så længe hvis det var mit ærinde.
tilføjet af

Der er størst kvalitet ved at bo på landet,

men en lejlighed behøver ikke at være lavt-liv.
tilføjet af

Tja

Stlittet til rådighed❓
Mon ikke de skulle betale en månedlig leje ligesom de andre heldige lejere i ejendommen ?
tilføjet af

Du skal

Du skal ikke lade dig påvirke af sådanne udtagelser, der er mennesker der bor til leje til 15.000,- til 20.000,- om måneden, de er hverken på kontanthjælp eller har poblemer, og man kan også bo til leje til den husleje du betaler og være hel normal. Man kan ikke dag i 2006 sætte folk i bås, det kunne man for 80 til 100 siden i københavn, men det kan man ikke idag, folk har flere valg idag, nogle vil bruge mange penge på en fed bolig og det vil andre ikke for de tager istedet på ferie 5 gange om året osv, godt du er tilfreds med det du har.
mvh
tilføjet af

Praktisk

Jeg bor selv i et stort nyt hus i dag, men har flere gange tidligere boet til leje (også i små værelser). Det er en enormt praktisk foranstaltning, hvis man ikke lige ved, hvor man er om 5 år. Jeg ville hade at skulle købe og sælge min bolig inden for kort tid for bare at gå ud og købe en ny bolig som skulle sælges efter et par år. Dét er da hul i hovedet!Jeg har aldrig set ned på folk i lejligheder, men jeg foretrækker selv at bo på landet. Der kunne dog komme en tid - i hvert fald når jeg bliver ældre og børnene er flyttet hjemmefra, hvor en lejet lejlighed kunne blive aktuel igen, for hvorfor skulle jeg bruge hele min eventuelle opsparing på at købe en lejlighed og så leve på en sten resten af mine dage?! Det er det da kun arvingerne, der får noget ud af.
Knuz
tilføjet af

Misundelse er en grim ting!

Det er den værste udtalelse at komme med!
Tror det er fordi, at folk er misundelig over at man har et liv uden for terminer og huslån!
Man kan vælge, at bruge al sin løn på huset eller man kan leve livet ved siden af hvis man har en lejebolig!!!
Og fradraget...det er NADA i dag!!!
tilføjet af

det er godt

Der er ingen der siger det er godt at bo i belånte mursten.
Har haft fast ejendom 2 gange, og har fået en over næsen hver gang.
Lejebolig er godt, dejligt og bekvemt. Går noget i udu ringer man til viceværten og vupti er det i orden. ingen regninger og ikke noget besvær. DEJLIGT...
Mange i omgangskredsen kan ikke se sig ud af problemerne når noget skal repareres, for man har lånt til ny bil, mindre ombygning, en rejse sydpå og pludselig ligger huspriserne ikke hvor de skulle være.
Jeg har ikke ondt at disse folk, for et eller andet sted skal opsvinget betales, og det bliver helt sikkert ikke dem der har haft fast ejendom i mange år.
tilføjet af

This Is HighLife Baby!

Køb lejlighed her! Det har jeg gjort!
http://www.alexanderband.dk/blackmetal/index.htm
hehe
\,,/
tilføjet af

Det dummeste

Det er da det dummeste jeg har hørt. At bo til leje er det nærmeste, man kommer friheden i vores materiallistiske samfund.
Jeg har set utallige kollegaer dukke nakken, f.eks. ved arbejdsnedlæggelser, eller i forbindelse med akkordlønninger, fordi de kun havde et for øje, nemlig at terminen jo skulle betales.
Som ejer risikerer man at blive gidsel på sin arbejdsplads, og som bekendt, så mistede mennesket sin frihed, da ejendomsretten blev indført.
Behold du din lejebolig, og dermed din frihed.
tilføjet af

Pærer og bananer...

Når man sammenligner leje med eje, så sammenligner man pærer med bananer !
Det som i bund og grund er hele forskellen er:
At eje er en investering... Den skulle gerne give et udbytte...
At leje er ikke en investering... Den giver aldrig et udbytte...
Det som dine venner altså siger er, at du er "lowlife" fordi at du ikke investerer dine penge i samme ting som dem !
Næste gang at de er på besøg så trækker du dem ENKELTVIS hen foran computeren og beder dem om at pege på tre virksomheder på Euroinvestor. Skriv de enkeltes svar ned, konfronter dem bagefter med deres holdninger og spørg så, ud fra deres valg af aktier, hvem af dem der så er "lowlife"... For de har garanteret ikke valgt samme virksomheder !
Så er der en sandsynlighed for at de fatter hvad det er at de selv går rundt og siger !
Nogle er til pærer (at leje).
Nogle er til bananer (at eje).
Nogle er til begge (lejlighed + sommerhus).
Sådan er vi jo så forskellige...
Kan dine venner ikke se dette princip, så skulle de nok holde sig fra investeringer, også huse...
Håber dog at i alle griner lidt af jeres nuværende holdninger et sted i fremtiden...
tilføjet af

HEPPAH

Enig - måske lige bortset fra det med at investere.
Jeg har bygget om i min lejlighed for 40.000. Det har jeg boligselskabets velsignelse for...det bliver ligesom alt andet nedskrevet over 8 år. Men flytter jeg inden de 8 år er gået, så får den %del der ikke er nedskrevet tilbage - det er en investering! Men jeg gjorde det ikke for at det skulle være en pengeinvestering. Det var for at indrette mig på en måde, så jeg og min søn kunne blive det samme sted LÆNGE!....
For det nytter ikke noget, at udleve sin nomadenatur, når man har børn. Klog af skade har jeg lyttet til min 25'årige datter, at det samme ikke skal gå ud over hendes 13-årige lillebror.
Så det er også en anden og langt mere vigtig investering end, det, der har med penge at gøre...nemlig min søns tryghed!
Så selvom, du gør logisk rede for det, så taler du stadig kun om den del af en investering, der har med penge at gøre. Og som vi jo HAR fundet ud af, så er der andrer måder at gøre det op på.
De penge jeg har investeret i min lejlighed er på et plan, penge jeg kan få igen, men på et andet plan er investeringen i min søns tryghed vigtigere for mig.
Det er sgu highlife i stor stil, når jeg ser min søn bare udvikler sig vildt positivt og stortrives...og hvis nogen kalder det lowlife at jeg bor i lejet rækkehus...så har DE et problem, for så kan de ikke se kvaliteter, der hvor de er. Det er da synd for dem. De går glip af noget.
(Og hvis du tager dette som et angreb, så læser du det som fandne læser biblen...please prøve at tage imod det)
tilføjet af

Selvfølgelig...

Forstår jeg da dine udemærkede synspunkter, og vil egentligt kun forklare en enkelt lille ting fra dit indlæg...
Du skrev...
Så selvom, du gør logisk rede for det, så taler du stadig kun om den del af en investering, der har med penge at gøre. Og som vi jo HAR fundet ud af, så er der andrer måder at gøre det op på.
Ja, jeg taler ud fra et pengemæssigt synspunkt ! Og gør det alene ud fra det fordi, at debattørens venner tilsyneladende kun kan forholde sig til penge !
Defor må det vel være det bedste argument...
Det nytter ikke noget at diskutere følelser med nogle der er så fattige, at de kun har penge at give !
tilføjet af

Så sandt så sandt hr. Dommer

Derfor er debatten jo også rigtig god til at nuancere tingene. Gad sgu godt snakke med de "venner", bare for at finde ud af, hvad følelser og værdinormer er for dem ;o)
tilføjet af

Helt ærligt...

Jeg gad faktisk ikke snakke med de mennesker...
Jeg er dog sikker på at jeg ville elske at se dig snakke med dem... ;o)
tilføjet af

haha noget i retning af

tilføjet af

der er forskel på ejere og lejere ....

sådan er det bare ...
jeg siger ikke det er alle lejere der er sociale tilfælde, men der er dælemig mange af dem ..
gik på et ejendomskursus for nogen år tilbage , hvor vores lærer ( som var advokat ) sagde det ganske udemærket "der er en grund til at nogen kun kan leje og de ville andrig fungere på andre måder " folk som bruger hver en krone , sviner , betaler huslejen for sent osv osv ... de lever i et andet tempi ... end husejere
en husejer kategoriseres ved at være en person , som gerne vil spare op til at kunne sidde billigere , på længere sigt , når restgælden falder , så det på den måde giver frihed og man kan foretage sig det man ønsker ... man kan indrette " sit slot " som man vil jeg mener ikke det er højrøvet , men bare sund fornuft !!!
en lejer kan blive opsagt , det bliver aldrig billigere at bor der , så der er ingen opsparing , og man skal måske leve med ting som ikke fungerer i længere tid , fordi viceværten ikke har tid ....

jeg ved godt hvad jeg foretrækker , kunne absolut ikke tænke mig at bo tilleje og være udsat for alle disse ting , men fint er det for studerende .... og ældre mennesker der ikke længere kan klare f.eks trappen eller havearbejdet mere
tilføjet af

Nej nej nej

Pjat med dem.
Sidder selv i en 24 m2 lejlighed, dejlige omgivelser med dejlig natur lige i udkanten af aarhus. Betaler kun 1500kr pr. måned...jeg behøver kun arbejde 2 dage om ugen for at kunne tjene penge til husleje/mad og en lille opsparing på ca. 2000 kr pr. måned! Nice
tilføjet af

Det siger vi så

Jeg har ikke brug for at argumentere ind i noget, der er bevidst fordømmende. Så behold du bare din holdning, og hyg dig med dem du kan finde, der deler den. God weekend.
tilføjet af

Utroligt...

Kører det altvidende orakel stadig kurserne ?
Eller var der en som kom til at træde hans columbusæg i stykker ?
tilføjet af

Det er rigtig skidt..........

........at føle sig både misundelig og arrogant på samme tid, hvad?
tilføjet af

Ja og i. . .

. . .Albertslund Kommune gør Albertslund Boligselskab klar til at smide beboere ud i forbindelse med en såkaldt renovering. Den drejer sig om at halverer antallet af boliger i det konkrete område.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.