8tilføjet af

har lige et?? om træ

min kærste bliver ved at påstå at ubehandlet træ sagtens kan tåle at stå ude i al slags hver jeg tænker det er det værste pladder jeg længe har hørt men han holder stædigt på det hvad skal jeg stille op med ham?? og har han faktisk ret??
tilføjet af

Mjae

Det kommer an på hvilken træsort det er feks. lærk, mahogny og teak er meget vejr bestandige, de gråner, men holder meget længe uden behandling, der kan dog opstå udtørrings/solrevne i træet, men det ændrer ikke væsentlig ved leveiden, selvfølgelig gør overfadebehandling noget ved levetiden, men hvis I kan leve med det sølvgrå look er det ikke nødvendigvis et must at smøre med dyre olie- produktrer flere gange om året.
Træ er mest udsat for nedbrydning ved jordoverfladen feks graver du en træpæl i jorden vil den først gå til fra fem cm under overfladen til fem cm over, det skyldes kombinationen af fugt og ilt der giver nedbrydende organismer de bedste livsvilkår - derfor står dine havemøbler bedst på fliser.
smør møbler o.l. ind i et fungisid holdigt olie produkt om efteråret når de skal ind alligevel så får du nok den længste levetid med mindst besvær
håber du kan bruge det.
tilføjet af

Hvilket ubehandlet træ?

Træer som sådan trives jo udendørs *GGGG*
Hvis vi taler om en bjælke, eller et hegn, så er der jo en grund til at de fleste vælger trykimprægneret træ, eller jævnligt giver træet olie - træ-beskyttelse.
Indenfor få år vil ubehandlede bjælker eller brædder rådne og smuldre, medmindre man behandler det.
Der findes flere forskellige træsorter der er mere modstandsdygtige end andre. det afgørende er hvor olieholdige de er. Men generelt er træbeskyttelse en god ting, da det forlænger levetiden med mange år.
Venligst
kapanui
tilføjet af

han mener ik

han mener ikke have møblerne behøves komme ind de stod ude i vinters og jeg syntes de er blevet medtagne af det,
vi har hvide træmøbler, træsort??,
men så er der også nogle elementer fra et skab han mener sagtens kan tåle at stå ude.
det virker som om han tænker det om alle træ sorter at de sagtens kan tåle at stå ude hele året ,pladder tænker jeg.de elementer fra skabet rør ikke v jorden ligger oven på noget beton.
tilføjet af

ja det va jeg siger!!

ja det er hvad jeg siger til ham, kan åbenbart bare ikke trenge igennem til ham, hvad fanden stiler jeg op med ham og hans fucking stædighed?
tilføjet af

Lad skidtet rådne

Og når det så sker, har du jo en meget god grund til at "hakke" lidt på ham og være selvtilfreds... Og han bliver nødt til at lave det om! - Det er i sig selv en straf! *GGG*
Venligst
kapanui
tilføjet af

han har ret

hvis du lader være med at fælde træet, så tror jeg han får ret :o)
tilføjet af

Dovenskab.

Er det ikke i bund og grund et spørgsmål om dovenskab, han lader alt stå udenfor, fordi han ikke gider at stille det ind i tørvejr, så stikker han bare dig den plade.
Såm tømren så rigtigt bemærker, så er det eneste træ der kan tåle at stå ude, det træ der stadig står på roden.
Spark den dovenlars i gang eller helt ud af dit liv.
tilføjet af

gori *SS*

prøv at stave VEJR....
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.