19tilføjet af

Er du alkoholiker?

Sundhedsstyrelsen er på banen med en ny anbefalelse. De anbefaler at vi ikke drikker mere end fem genstande om dagen, risikoen for at få hjertekar-sygdomme øges, hvis man ofte indtager store mængder alkohol på én gang.
Man er da alkoholiker hvis man drikker så meget er man ik?
tilføjet af

??????

Det ved jeg ikke om man er (det håber jeg ikke) for min mand og jeg deler - næsten - hver aften en flaske rødvin.
tilføjet af

jo, det mener jeg

Hvis man har behov for at drikke 5 genstande om dagen, så er man afhængig, og dermed alkoholiker.
Afhængighed er en svær faktor, for nogen kan i perioder, uden at blive afhængig, og andre sidder i forbruget med det samme.
Når man siger : jeg kan ikke leve uden, er der i min forståelse tale om afhængighed.......
Så det kan være en måleenhed.....
Knus
Tidlig Morgen
tilføjet af

Kan sagtens undvære

men nyder et glas vin under madlavningen samt under maden.
tilføjet af

Ja der er jeg

hvorfor det??
tilføjet af

Velkommen

i klubben. Det er jeg så åbenbart også:-)
Så kan jeg kun sige, at det er hyggeligt at være alkoholiker
tilføjet af

definition

min definition på det spørgsmål er:
du kan sagtens drikke 5 genstandne om dagen, men når du og kroppen behøver bare en genstand for at komme igennem dagen, eller for den sags skyld for at kroppen kan fungere, jaaaaa så er du alkoholiker og ikke før
skål til os alle
tilføjet af

NEJ

Der er "kun" 6 genstande i en flaske rødvin på 75 cl.!!!!!!!
tilføjet af

Skåååål

til dig også. Vi er åbenbart mange som godt kan lide et glas eller fem.
tilføjet af

er på slankekur

Ellers drak jeg gerne en god Beaujolais eller Bourgogne...eller en øl fra et mikrobryggeri. Har nemlig hang til
Meen..jeg og kæresten er på skrump...derfor ingen alkohol...kun en gang om måneden. Men det lønner sig, jeg har allerede tabt 8kg på 10 uger og mangler nu kun 15 kg for at komme ned på mit mål, nemlig 74kg :-)
Men 5 genstande om dagen lyder godtnok meget i mine ører.....til fester drikker jeg måske 5-6 stykker men så heller ikke mere...
tilføjet af

Slut med sprut ;-))

Om dagen, herefter drikker jeg kuns om aftenen ;-))
tilføjet af

Har du fået forkert i (flaske-) halsen

Det er stadig 14/21 genstande om ugen, men aldrig mere end 5 genstande ad gangen - det giver jo et noget andet resultat. Det de vil forklare dig er at de 21 genstande mænd skulle kunne tillade sig at indtage om ugen ikke skal indtages allesammen lørdag aften.
tilføjet af

LOL

Jeg tænkte nok du kunne finde et lys i formynder-mørket.
Men lige for at sætte nogle begreber på plads, og det er vel mest tiloplægsholderen: Anbefalingen er stadig, at kvinder højst drikker 14 genstande og mænd 21 genstande pr. uge. Altså i snit 2-3 genstande pr dag/aften Sjover...;o)
Det nye er, at det er dumt at nappe hele uge-kvantum en enkelt dag/aften, Sjover...;o)
Som jeg læser det, er det bedre at fordele over dagen fremfor "kuns om aftenen" - ligesom Dulkis vist allerede har præciseret, mens jeg fedtede mellem flasker og tangenter...;o)
tilføjet af

;-)) Satans!

Så mangler jeg tomme flasker til lørdags lotto ;-))
tilføjet af

Et alkoholproblem er.

Et alkoholproblem er, når man er løbet tør for de våde varer, og butikkerne og værtshusene har lukket, hik.
tilføjet af

Kvartalsalkoholiker....

Der er mere end en definition på det at være alkoholiker. Man behøver faktisk ikke at drikke hver eneste dag.
Der er også noget der hedder kvartalsalkoholiker. Og der er det ikke hver dag man har brug for alkohol. Men, når man så drikker, så har man tilgengæld brug for at drikke lige indtil man segner om.
Jeg kender det, for sådan er min egen kæreste. Han kan sagtens gå i 14 dage uden at drikke en dråbe men så..uden nogen former for forvarsel, så kommer han halv snaldret hjem fra arbejde, og drikker tæt resten af aftenen indtil han segner om. Dagen efter kan han heller ikke gå på arbejde pga. tømmermænd, og hvad gør man så...så ringer man da bare og melder sig selv eller sønnike syg. Så er den klaret, og arbejdet behøver ikke at vide noget som helst. Problemet er bare, at det går udover familielivet, og det smadrer tilliden og kærligheden til den som drikker. Man kan holde til meget fra en alkoholikers side, men på et tidspunkt er man nødt til at sætte dem kniven for struben og sætte ultimatumer. Grænser/krav! For gør man ikke det, så vil de løber om hjørner med en resten af ens liv.
Man skal bare huske, at man kan ingenting gøre for at få en alkoholiker til at lade være med at drikke. De skal SELV komme til den selverkendelse, at de har et problem, og at de er villige til at gøre noget ved det.

Ergo, man behøver ikke at drikke hver eneste dag for at være alkoholiker...
tilføjet af

datter til en alkoholiker

hvordan kan ,man hjælpe sin far med at holde op med at drikke han har gjordt det meget længe nu, og er begyndt at snakke om selvmord, men vil ingen hjælp have
tilføjet af

Jeg er Alkoholiker

Jeg er Alkoholiker OG? Jeg har været det i mange år .. I synes måsker jeg er bums men NEJ!!! Jeg er uddanet lærer men opgav ...
tilføjet af

Parkinsons eller..

Alzheimers?
Hvad er værst?

Svar:
Alzheimers fordi, ved parkinsons syge spilder du måske lidt af drinken, men det er bedre end at glemme hvor du har stillet sprutten!
tilføjet af

alkoholiker

Du får det til at lyde som om det er en helt personlig sag der ikke vedkommer andre. De fleste har en familie. Problemet med alkohol er at man ændre sig når man drikker, også selv om man kun er halvfuld. Hvis du har børn skal de bære ansvaret om at de kan se du er fuld, og de derfor ved den er gal. De skal tage sig af dig. Være den voksne. Man er ikke sig selv når man er fuld, man er uden funktioner, og funktionern er nu engang det familie er bygget på. Det er fint du ødelægger dit eget liv, DET er nemlig dit valg. Men hvis du ikke er fuldkommen eneboer ødelægger du også meget andet. Jeg synes man som alkoholiker indser at det ikke bare er "hyggesnaldret". Det er der ikke noget der hedder når man er det alene og på bekostning af andre!
Vil egentlig gerne sig undskyld for det her. Men så på den anden side har jeg brugt meget af mit liv på at sige undskyld. Skælde ud. Græde. Dele min sjæl. Med en person der ikke kunne forstå det, og nogle gange ikke kunne huske det dagen efter!
Om jeg er bitter? Ja. Og på mange måder i min gode ret til det.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.