19tilføjet af

En reumatolog??

Er der nogen der ved hvor man kan få tid hos en reumatolog, når man ikke har en privat sygesikring??
Jeg har haft ondt i min ryg i 2 måneder. Jeg har været til kiropraktor, som mener at det er en rift en diskos, jeg er blevet røngtenfotograferet, men det viste ikke noget af betydning for min ondt i ryggen og nu er jeg altså blevet sendt til en reumatolog.
Jeg tjekkede selvfølgelig nettet, og ringede rundt til de 2 jeg kunne finde i Kbh. Den ene har ferielukket, den anden vil kun give mig en tid i løbet af 1-2 uger, HVIS jeg har en privat sygesikring... Han ville ikke give mig en tid, fordi jeg "kun" havde en henvisning fra min egen læge. Jeg spurgte hvor jeg så kunne henvende mig, men det vidste han ikke.
Hvad fanden gør man så?? Er der ikke noget galt med vores system, når man skal have en privatsygesikring, for at blive undersøgt hos en speciallæge??
Kan jeg henvende mig på et sygehus?? Eller må jeg bare finde en privat, og så udholde de 3-4 måneders smerte, indtil jeg kan få en tid??
Jeg føler at mit liv er sat fuldstændig i stå, da selv den mindste belastning gør ondt. Jeg kan ikke handle ind, hvis vi skal have mere end en liter mælk, og en liter youghurt, jeg kan ikke arbejde (løfter ret meget på mit arbejde), jeg kan ikke gå ned med mit vasketøj, jeg kan ikke køre bil i længere tid af gangen og jeg kan åbenbart heller ikke sidde i en biograf i to timer, uden at få ondt... Jeg er bare så træt af at have ondt [:|]
Nå, men jeg kan cykle, og jeg kan gå, stå og sidde. Skal bare ikke gøre det for meget ad gangen.
Men er der nogen kloge hoveder som ved om jeg kan henvende mig på f.eks. riget (bor i Kbh) og få dem til at kigge mig efter i sømmene??
MVH Mis
tilføjet af

Betal selv.

Da jeg selv engang stod med noget akut, som det off. ikke ku klare hurtigt nok, da henvendte jeg mig til privathospitalet Mølholm i vejle. Det kan stærkt anbefales.
Og har man ondt nok, kan man nok finde de 4500 kr som en samtale/forundersøgelse koster. Skal der tages billeder bliver det dyre. Men du må vurdere hvor desperat du er. Hos mølholm får man i alt fald meget mere service end på de off tilbud. Men man betaler således også for det. :)
tilføjet af

ventetid

Ventetiden er i øvrigt ca en uges tid. Nogle gange inden for nogle dage. Men nu i ferie perioden skal du nok regne med en uge.
tilføjet af

Ikke i orden!!

Jeg synes absolut ikke det er en løsning som er i orden. Ikke på grund af pengene, for som du siger: Dem skal man nok finde et sted.
Det er princippet i, at jeg bor i et land, hvor jeg betaler en høj skat. Det gør jeg med glæde, netop fordi jeg ved at jeg kan komme til lægen hvis jeg får brug for det, eller kasn få en uddannelse, uanset om mine forældre er rige eller ej, at hvis jeg mister mit job, bliver jeg hjulpet indtil jeg finder et nyt, så jeg ikke bliver sat på gaden osv, osv.
Jeg synes ikke at det er i orden!!
Mis
tilføjet af

Det forstår jeg ikke

Din læge har vel henvist dig til en specifik? De findes på hospitalsgangene og jeg forstår ikke, hvorfor du ringer til en privat.
tilføjet af

Nej...

Det har han faktisk ikke... Den adresse som står på henvisningen er i Vejle (bor som sagt i Kbh), men han mente at jeg bare skulle finde en selv, på nettet...
Og nu har han selvfølgelig ferie i 3 uger.
Men jeg vidste ikke at man bare kunne henvende sig på et hospital... Med så mange andre, skal man jo have fat i en privat, Gynækolog, kiropraktor osv... Det sagde lægen nemlig helle ikke noget om...
Det var derfor jeg skrev her, blandt andet. Men så ved jeg da, at jeg bare skal ringe til hospitalet i morgen!!
Mis
tilføjet af

Rygcentret

Hej Mis
Eftersom du hører til i hovedstadsregionen kan jeg varmt anbefale følgende, Overlæge i Reumatologi og fysiurgi, Jægersborg Allé 16, 2970 Charlottenlund tlf. 39632266 han er også tilknyttet Rygcentret, Hans Knudsensplads 3, 2100 Kbh.Ø Centret. Ring evt. til dem og hør om du kan bruge din henvisning eller du skal have en ny udstedt til dem. De er en samling af div. spc. og behandlingsformer, forsåvidt smertebehandling kan jeg meget varmt anbefale Spc.læge i Anæstesiolog Michael Crawford, Øsgergade 18, 3. 1100 Kbh. K tlf.33137700 Disse steder vil du virkelig komme i hænderne på folk der ved hvad de har med at gøre. Håber virkelig du får løst dit problem og god bedring..
Mvh. Suz
tilføjet af

Tak!!

Det prøver jeg straks i morgen tidlig!!
Mis
tilføjet af

Du skal

huske at tjekke om du kan få erstatning - hvordan skaden er sket,hvis det er arbejdsskade,eller fritidsulykke. Mange er forsikret via fagforening,eller job.
Pas på du ikke kvajer dig,så du bliver snydt for evt erstatning.
Der er normalt flere måneders ventetid på reumatologer på hospitalerne,så godt hvis du kan komme til andet sted. Vigtigst er det at du kommer i mr scanner,for det er den eneste der nøjagtigt viser hvad der er galt med ryggen.
tilføjet af

Tak også til dig

Ja, det ville være rart at få af vide helt præcis hvad der er galt!! Før jeg finder ud af det, kan jeg vel heller ikke kræve erstatning??
Men uvisheden er noget af det som går mig mest på. Hader at have ondt uden at vide hvorfor, hvad jeg må og ikke må, og hvordan jeg plejer min ryg optimalt, så jeg kan komme på arbejde igen.
Min far mener at jeg bare skal tage mig sammen!! Har prøvet at fortælle ham, at hvis der er noget galt - han mener at det er psyko-somatisk - og jeg så bare fortsætter med mit job, og med at løfte, og gøre alt det som gør ondt på mig, så kan jeg skade min ryg rigtig alvorligt... Men jeg skal bare tage mig sammen. Han har aldrig haft ondt i ryggen.
Men tak - jeg må bruge et par timer i morgen på at ringe rundt 🙂
Mis
tilføjet af

ikke fair

Og har man ondt nok, kan man nok finde de 4500 kr som en samtale/forundersøgelse koster: jeg synes bestemt ikke den kommentar er fair, nogle kan være længe i systemet og vente og vente, og det er ikke alle der har muligheder for at finde de penge et sted. Jeg har selv diskos i ryggen og hofteproblemer, lægerne skifter mellem de intet kan gøre og så måske, fordi de ikke vil tage ansvar for at betale behandling eller betale for de hjælpemidler jeg har brug for som de skal gi, når det er varigt, kun mundligt, men intet på skrift.
jeg synes du er rigtig urimelig og bliver virkelig stødt over du siger man nok skal finde 4500 et sted, ja hvor om jeg må spørge, 4500 er 3/4 af det jeg får hver måned, jeg kan ikke bare trække de penge fra nogensteder, og har intet af større værdi da jeg er ung, og derfor ikke havde nået at købe enten hus/lejlighed eller feks bil, jeg havde min lille lejelejlighed, og en cykel.
Måske du skulle overveje at penge og smerter ikke altid hænger sammen 🙁
tilføjet af

Vil du:

a) brok dig
b) eller har du så ondt du skal have hjælp her og nu?
Så henvend dig til mølholm og skid på danmarks regler pt. Det vil jeg nok ikke tænke så meget over selv.
Vedr hospitaler... så må du finde dig i at der er op mod 3 md ventetid. Sådan er det inden for alle områder i sygesektoren pt, hvis ikke man er kritisk syg.
tilføjet af

.......

Jeg er 24 og på su. Så de 4500 kr jeg tog et lån for ku skam ikke dækkes via su!
Og nej jeg er ikke bolig ejer eller andet smukt. Jeg havde det ganske enkelt så skidt jeg ikke ku vente de 3 md et tilbud i det off lå på.
Jeg har intet nævnt med hjælpemidler, det er en landt værre sag, for her er danmark desidert nærrig. Jeg er hørehæmmet og har selv haft brug for div. midler. Og nej de er ikke nemme!
Men en akut læge, så er det sku kun at a) brok sig, b) betale selv eller c) vente...
Den er desværre ikke længere.
tilføjet af

Princip...

Hvis jeg går til et privat hospital, er jeg med til at underminere alt det, som jeg politisk tror på!!
Hvis alle gik til privathospitalet, så ville regeringen have opnået meget!! Og jeg er ikke tilhænger af privatisering, hverken inden for sundhedssystemet, skole eller offentlig trafik.
Hvis ikke vi havde det velfærdssamfund, som er blevet opbygget gennem mange generationer - og mere eller mindre nedbrudt i løbet af de sidste mange år, hvor venstre har siddet ved magten - ville du heller ikke kunne få din SU, og derved var det ikke sikkert at du kunne tage en uddannelse!!
Så DERFOR tror jeg, at jeg venter de tre måneder, eller hvor længe det nu tager, og hvis jeg ikke brokker mig, er der ikke andre som hører om problematikken, og defor ingen som gør noget ved det!!
Men hvor ville det da være rart for regeringen hvis jeg bare holdt min kæft, hvergang jeg var urtilfreds med noget!!
mis
tilføjet af

pigen84

Jeg pointere såmænd bare spørgsmålet ved hvor ondt folk har. Dem der har rigtig ondt, tænker sku ikke politik, tvivler jeg på ;)
Fik jeg en sygdom med meget ventetid og mange smerter, så sked jeg et stykke på min politiske overbevisning, jeg vil nok mere få det ordnet og så kan jeg jo altid brokke mig begefter ;)Men det er også med tanke på jeg har uholdelige smerter. Det er jo kun dem så lægerne vurdere som kritiske der kommer til hurtigt. Og skal du vente 3 md er du åbenbart ikke vurdert kritisk. Ellers kan jeg kun anbefale du får din læge til at indlægge dig, så går tingene hurtigt!
Spørgsmålet er nok mere som nedenstående stiller, om man har de 4500 kr det koster for en forundersøgelse. Har man meget gæld og en deprimeret undskylding oven i, så kniber det jo nok :)
Jeg afdragede mine 4500 kr over en 6 md, ved siden af min su. Men jeg var tilgengæld rask 5 md før. ;)
Det er mere tragisk at jeg mener man hos de private tilbud er PATIENT, hvorimod man i det off. er et nummer i køen...😉Så snakker vi politik ;)
tilføjet af

det var stadig

jeg synes stadig den var unfair, for ikke alle har mulighed for at låne i banken, hvis man er syg flere år og kommer til den ene læge efter den anden, fordi de ikke kan finde ud af, præcis hvad der er galt, og man er nød til at se forskellige speciallæger, kan det jo nemt komme langt ud over 4500, specielt når man skal have mange scanninger som jeg feks har fået.
så synes stadig den er unfair at man ikke har ordentlig ondt hvis man ikke har råd. Nogle har pga smerterne heller ikke altid disse overskud til at undersøge læger selv og priser osv, og ja du har ret i man så er nød til at vente og er rigtig surt, men fordi man ikke går ned og tar dyre lån i banken for at tage til speciallæger, er langt fra ensbetydende med at man ikke har ondt eller man ikke har nær så ondt som den der undersøger tingene og går i banken.
Jeg kunne også ha spurgt omvendt om man virkelig har så ondt hvis overskuddet er der til at undersøge alle disse ting og snakke med bank osv, men ved jo godt hver sag er enkel og vi alle tackler tingene poå hver sin måde. bebrejd ikke andre eller sig noget nedsættende fordi de tackler tingene på en anden måde, man kan godt såre folk for den måde de kæmper på, selvom de klarer det fantastisk 😉
tilføjet af

hahahaha

Det er sguda ikke venstre som nedbryder sygehussystemet 😃
tilføjet af

Ikke??

Hvem er det så??
tilføjet af

tja

ved da ihvertfald så meget at vko jo hver gang skal tilbagebetale den gæld som socialdemokraterne får skabt, og så er det jo klart der ik er så meget at gøre med, og synes da for at være ærlig ikke det er bedre når socialdemokraterne er på banen....

Deter jo nok en masse faktorer der spiller ind i form af den måde danskerne er på, bla mange der snyder og det går ud over dem der ikke gør, og det er langtfra nemt at stille folk tilfredse.
jeg siger ikke at det er ok sådan som det er nu, men er nok en svær process, som desværre nok også er langsommelig, men personligt synes jeg ikke man kun skal fokusere på det negative, for er jo altid KUN de dårlige historier man hører, og ja der er ved gud mange af dem, men der er også rigtig mange succes historier som vi vælger ikke at høre.
så jeg tror ikke man skal blande politik ind i det på dne måde og sige det er rød eller blå stues skyld, for som sagt er det en blanding af rigtig mange ting, sådan noget som lægerne generelt kan også være svært at håndtere, måske pga lange arbejdstider, og at der i uddannelserne mangler fokus på talemåden og kommunikationen, måske nogle psykiatriske aspeckter og hvem det enkelte menneske er, og måske de faktorer at vi i danmark bare ikke har uendeligt mange midler, og at der rent faktisk hurtigt blev skåret ned i ventelisterne efter strejken, måske den høje løn kan være årsagen at det ikke kan betale sig at tage de lange udd mere, så ja der er så meget der spiller ind...

Men istedet for bare at sidde og skylde skylden på de politikere som rent faktisk prøver at løse problemerne på deres måde, kunne det være dejligt med lidt konstruktiktivt, hvordan vil du løse det???
måske lidt bedre frem for at slynge noget ud der intet havde med emnet at gøre....
og hvis du mener jeg er på vildspor fra emnet, svarede jeg bare på dit eget vildspor 😉

ha en god dag 😃[s]
tilføjet af

iøvrigt

2 mdr er ikke lang tid, jeg gik længe til behandlinger inden jeg kom videre fra røntgen, man kan intet se på røntgen og man skal have en henvisning til en mr-scanning, så det er rigtigt nok at du skal til en reumatolog
vil du gøre noget selv, så snak med en fysioterapi da de fleste rygsmerter kan afhjælpes, og de fleste almindelige diskusprolabs´er går i sig selv, eller forsvinder med behandling og træning, kan varmt anbefale varmtvandsbassin træning eller svømning 😉
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.