14tilføjet af

Danske narkomaner fylder for meget

Er det kun mig som er træt af narkomaner, der ligger på gader og stræder og stikker sig i arme og ben?
Se nu Mariakirken i København, Her ligger narkomaner og flyder døgnet rundt, med deres afføring og gamle kanyler.
Det er godt nok guds hus, men jeg har da ikke lyst til at gå til gudstjeneste eller holde bryllup og barnedåb i den kirke.
Jeg ved godt at det er et samfundsproblem, men jeg synes sgu ikke at det er mit problem. Hvad synes du?
Hvad skal vi gøre ved de narkomaner som ikke ønsker at komme i behandling?
tilføjet af

Selvforskyldt at blive narkoman

Ingen skal få dårlig samvittighed over alle landets narkomaner.Det er idag frivillig om man vil blive narkoman,og når nogen er så dumme at begynde på det skidt,beder de selv om deres skæbne.Enhver ved det er farligt at begynde på skidtet,og alligevel starter de.Narkomaner er og bliver en belastning for samfundet.De stjæler,røver fra andre,ja,de er faktisk parart til at slå deres egen mor ihjæld,for narko.De er og bliver bundskrab,som man bare skal holde sig langt væk fra.
tilføjet af

hvem ønsker sådan en tilværelse?

Er det selvforskyldt at ryge til bunds? Kender vi årsagen til at nogle er svagere udrustet psykisk end andre? Gælder menneskeretskonventionen ikke for alle? Hvis den gør hvorfor har disse mennesker, ja jeg sagde mennesker, hvorfor er der ikke en pind at sove på? hvorfor får de ikke den mad de skal have? Hvorfor får de ikke hjælp til personlig hygiejne? Hvorfor virker afvænning som den kendes ikke? Hvorfor bruger samfundet millioner på behandling som ikke virker? Kig på dem, de er jo meget syge.
tilføjet af

Helt ærligt !

Er det ikke en smugle åndsvagt at tale om gudstjenester osv men du samtidig ingen næste kærlighed har ! Du tror da vel ikke narkomanerne sidder og stikker sig i armen for sjov❓I stedet for at være så dømmende burde du være glad for at du er så priviligeret ikke at være havnet i det snavs og ha lidt til over for andre ! Desuden tvivler jeg på at du enter benytter eller bor ved Maria kirken ! Vær lidt medmennskelig ! Og desuden kan du jo kigge den anden vej når du støder på noget du ikke kan li...
tilføjet af

Narkomani er en sygdom

Det at være narkoman er en sygdom som de skal lære at leve med og prøve at helbrede - det kan gøres på mange måder - men en ting er sikkert - hvis folk som dig og mange andre her i landet ville prøve at forstå hvorfor de er her og hvorfor de er havnet i et misbrug - så kunne det være det var lettere for narkomanerne at komme videre - hvis i bliver ved med at se ned på dem - kommer de aldrig op !!
tilføjet af

Du er ikke den eneste !

Der er skam andre som er trætte af både narkomaner og alkoholikere i bymiljøet.
Jeg føler heller ingen skyld i deres skæbne .... ingen har vel tvunget dem til at tage sprøjten eller flasken .... det handler nok om at man skal VILLE ud af misbruget, før man kan komme det !
Hvad man skal stille op med dem,- det ved jeg ikke ... men en dejlig udsigt er det absolut ikke !!
tilføjet af

Narkoproblemer

Det bedste ville nok være, hvis politikerne både i Danmark, og i alle andre lande, verdenen over, ville gøre en størrer indsats, for at stoppe narkoproduktionen i de lande, hvor narkotikaen kommer fra. Det er jo ikke kun et samfundsproblem i Danmark, men i hele verdenen. Man kunne jo starte med Mafiaen, som styre produktionen og narkohandelenen, og som lever et åbenlyst luksusliv,som de kommer ulovlig til. Men det ville, også ramme små fattige bøndere, som ikke har andre jobmuligheder, da der er flere penge, at tjene på narko end ved at plukke bananer og meget andet som er lovligt. Men måske skulle man hjælpe de fattige i u-landende, med at skabe nogle bedre jobmuligheder, som er lovligt, med bedre lønvilkår og bedre arbejdsmiljø. Det kunne måske stoppe eller begrænse narkoen til Danmark og andre lande. Det ville også ramme Rockermiljøet og smuglerne, og færre ville blive narkomaner. Det ville give store besparelser, på fængsels-og behandlingssystemet,hvis kriminaliteten falder.Det ville nedbringe indbrud, tyverier, vold, mord og begrænse tvangsanbringelser af børn, da det også koster skatteyderne mange penge. Det ville måske give størrer livskvalitet til de udsatte mennesker.
Det ville måske også være en god ide, at genindfører Paskontrollen i Europa igen, istedet for de åbne grænser. Det ville give større tryghed, hvis man kan stoppe/begrænse, narkosmugling, menneskesmugling, terrorister og andre ulovligheder. Synes, det var tryggere at være danskere, dengang vi havde paskontrollen.
tilføjet af

ja da

det er en sygdom, men hvis ikke du vil helbredes, er der ingen der kan tvinge dig til det, så må du jo hjælpes et sted hen så du kan komme til fornuft, når jeg skriver hjælpes mener jeg nok lokkes, på en eller anden måde,det kan jo ikke passe,at alle andre skal blive væk fra kirke p.g.a. der ligger en med en sprøjte i armen og ikke vil erkende man er syg.
tilføjet af

....

Du ved godt at det er et samfundsproblem, skriver du, men ikke dit problem. Men samfundet er da også dig eller har du meldt dig ud?
Jeg kommer en del på vesterbro og sjovt nok, ser jeg ikke narkomaner ligge og flyde hist og pist.
tilføjet af

Hold din kæft

Jeg ville aldrig slå min mor ihjel, og der er mange der begynder et ryge smøger. Grin af dem og sig til dem at de var dumme at begynde. Det er der bare ikke nogen der gør. Nej, det er tobaksindustrien der er fæl og hæslig.
tilføjet af

Ja ja.

Hvad har du tænkt dig at gøre? Ikke noget vel?!? Du ville bare lige starte lidt debat om noget du vidste folk har en mening til. Vi er en del stofmisbrugere ude omkring i det ganske land som ikke ligger og flyder på gaden.
Jeg sidder lige nu på arbejdet. Jeg har hovedsageligt taget stoffer i weekenderne, men ogsp lidt opkvikkere i hverdagene for at kunne passe et arbejde og normalt liv.
Hvad havde du tænkt dig at gøre hvis den ideelle ide kom i den her debat? Ingenting.
tilføjet af

Du har vist dit på det tørre, va?

Hvem snakker om dårlig samvittighed?
Det er i dag lige så frivilligt og oplyst at gå i seng sammen, skal abort så forbydes?
Folk som træder ved siden af, skal de blot sejle deres egen sø?
Hvordan tror du da at samfundet vil se ud?
tilføjet af

Anonym har ret!

¨
Anonym har ret! Det er selvforskylt at blive narkoman. Der er ingen der tvinger dig til at stikke dig i armen, eller tage piller m.m. Og I ved hvor farligt det er.
Og det er også rigtigt at op til flere har slået deres mor, far, mormor m.f. ihjel.
Nu er der jo en væsentlig forskel på at ryge en cigaret og på at tage narko! Uanset hvor mange cigaretter du ryger på en dag - så tænker du på samme måde ... Det er ikke tilfældet hvis du er under påvirkning af narko.
Der er da mange der gør nar af ryger - og jeg vil sige at ALLE der starter med at ryge får at vide at de er dumme de starter.
¨
tilføjet af

tvungen hjælp

Hej.
jeg er dybt rystet over en sådan udmelding, ja de har selvfølgelig selv taget nålen første gang, men at et samfund anno 2004 gennerelt Eu ikke kan finde ud af at hjælpe dem om ikke andet så med tvang, jo Lene Espersen vil jo gerne hjælpe de stakkels piger, ved at gøre mænd kriminelle, men hvad så med pigerne.
hvor skal de så få deres stoffer fra,
et eller andet sted undre det mig at så meget narko kan finde sted i landes, og hvis myndighederne ikke kan finde ud af få det fjernet,
må der inførres tvungen afvænning.
har du noget i blodet er det afsted."min mening
jeg j´kørte men hash og speed i 9md. for 15 år siden dagligt, og kikkede mig i spejlet og sagde nu er det tid til at sige farvel til mine venner,
men det er ikke alle der kan det, og derfor tvang...
kærlig hilsen
mig
tilføjet af

Du klarer dig jo nok...

Men i tilfælde af at der skete noget i dit liv der fik bøtten til at vende, ville du nok ikke ønske at blive set på som du ser på narkomaner.
Du har ret i at man selv vælger at tage stoffer, men man hvælger ikke selv de omstændigheder der får en til at tage dem.
Hvis du endelig har behov for at kritisere narkomaner, synes jeg det er mere relevant at tage fat i de weekend-narkomaner der render i byen og pander folk ned i en speed-rus
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.