7tilføjet af

Aloe Vera-plante....

...Ved ikke om dette hører hjemme i en anden katagori, men jeg kunne ikke finde en mere passende!
Jeg er den lykkelige ejer af en enorm Aloe Vera plante - Jeg står faktisk og potter planter om lige nu, og endte ud med 7 "babyer" fra den famøse plante.
Moderplanten er dog så skæv, stor og kraftig, at jeg ikke vil lade den "leve", men vil osse være ked af bare at smide den ud.
Nu er mit spørgsmål - Kan jeg selv lave et udtræk af bladene? Jeg kender jo udemærket godt alle dens storslåede egenskaber....
Svar modtages med kyshånd!
:o)
tilføjet af

Skynd dig at brug det

Du kan bruge gele´en fra planten som den er. Skær bladene op med en kniv og skrab gele´en af. Kan påføres direkte på brandsår eller andet udsat sted. Det kan selvfølgelig kun gøres, mens planten stadig er frisk. Kender desværre ikke nogen måder at konservere gele´en på. Iøvrigt kan du jo altid skære et blad af og udnytte gele´en, hvis du har behov for det. Det ta´r planten ikke skade af, så længe du ikke gør det for tit.
- håber du får nogle interessante tilbagemeldinger om andre anvendelsesmuligheder.
Held & Lykke
tilføjet af

Jeg ved godt...

...At jeg kan bruge gelè´en direkte fra planten, derfor ville jeg gerne finde en måde netop at udvinde det på på... Nedfrysning måske?
Nej... Det lyder lidt vildt :oD
Ja, jeg venter osse på gode ideer...
Og tak for dit besyv!
:o)
tilføjet af

Bare frys løs...

Man kan sagtens nedfryse aloens blade - intet problem. Du tøer dem bare op når du får brug for det...
/Benjamin
tilføjet af

Hvad med at...

...eksperimentere lidt. Fra en ferie på Jamaica har jeg frembragt et par plasticflasker med hældetud, hvor gele'en var skrabet ned uden forarbejdning. Og den Aloe Vera kunne snildt holde sig i månedsvis i køleskabet.
Selve bladene kan også overleve nogen tid i plasticppose i køleskab, dog næppe ligeså længe.
Men hvis du har mange af de tykke blade, hvad så med at gemme et par i hel tilstand i køleskabet, et par andre i fryseren, ligeså med gele på både køl og frys og endelig beholde et par blade på planten i et hengemt hjørne i haven eller på altanen. Så skulle du nok have Aloe Vera året ud og lidt til.
tilføjet af

YES!

Jeg gør simpelthen det hele!
Jeg ved af erfaring, at mine Vera´er vokser uhyrlig hurtigt, så det blir ikke første gang, at der skal renses ud i bestanden.
Jeg forsøger mig simpelthen med alle muligheder, og noterer mig hvilken der er mest effektiv!
Tak for idèen!
:o)
tilføjet af

det var da

informativt!!! :-))
Husk nu, Ullala, at vidergive dine resultater, til os andre! -jeg har selv en aloe vera plante, men den er endnu så lille, at jeg ikke vil udsætte den for eksperimenter... endnu.
tilføjet af

Spise skræl?

Ved nogen om man kan spise Aloe vera'en i bidder med skræl på, eller skal man nøjes med gelen? Måske som vitaminpille hver dag?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.