10tilføjet af

Har du en opskrift på hjemmelavet is?

Både en fedtfattig, samt en kaloriebombe!
*FB* - der takker på forhånd
tilføjet af

krøv at kigge her http://www.dk-kogebogen.dk/

http://www.dk-kogebogen.dk/
nok bedste sted for opskrifter på nettet
tilføjet af

Kunne jo være nogen lå inde med mor's egen opskrift

Du skal have tak for linken, kender godt sitet.
*FB*
tilføjet af

hjemlavet is

I stedet for alt det mas og rod, i den her dejlige varme,
var det så ikke bedre at , lytte når hjemis manden kommer forbi.
De sælger en masse dejlig is. som lige er wupti klar til at lægge i fryseren.
Håber de ligger vejen ,forbi dit område.
Dejlig is dag.
Fra **viola*'
tilføjet af

Hjemis er ikke kvalitet hos os

Ingen kritig af Hjemis, bare udtryk direkte fra smagsløg.
Tak for svaret, og fortsat god dag.
*FB*
tilføjet af

Her er en.

Den her syntes jeg er god.
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=9092
Hindbærrene kan udskiftes med jordbær. Det smager også super =)
tilføjet af

Det der fedfattige skrammel

- beskæftiger jeg med ikke med. Skal is være uden fedt bliver det sorbet. Enten champagne eller jordbær.
- den anden, den vi elsker er lavet af
1 liter økologisk piskefløde pisket og vendt i
8 æggeblommer pisket hvide med 8 strøgne spsk formelis
tilsæt 1 spsk nescafé (gerne Guld)
Fyld:
150 g mørk chokolade i småstumper,
200 g walnøddekere i småstumper
1 pk røde og grønne cocktailbær
Fyldet vendes forsigtigt i massen og hældes i en form. Røres "op" et par gange under frysningen, så ikke alt fyldet ender på toppen.
Hviderne fra æggene piskes og tilsætte lidt nescafe og bages til marengstoppe der dyppes i overtrækschokolade inde de serveres til isen. Husk marengs skal nærmere tørres end bages 75-100 grader i ovn i en bette times tid.
Der bliver ca 2 liter is.
- Actung!! Det er vanedannende:o)
tilføjet af

Sådan Dulkis!

Netop noget i den retning jeg efterlyste, - tusind tak!
*FB* - i jyder ka' sgu noget C",)
tilføjet af

Parfait

hej FB.
Jeg går efter Meyers opskrift på parfait.
5 æggeblommer - 100 g sukker - en stang vanille og 1/2 l piskefløde.
Alle dele også skålen skal være koldt, så kan du røre det hele på Èn gang.
Den tager kegler - du kan altid komme lidt chokolade, frugt eller andet i efter smag, men den ægte vare er dn bedste.
tilføjet af

Opskrift på fedtfattig is

Begge is er mine egne favoritter.
Tips til sorbetisen - man kan bruge alle slags frugt. Det lækkert i sommervarmen.
Mangosorbet
60 g. sukker
1½ dl. kogende vand
3 store modne mangoer skrællet og skåret i tern
revet skal og saft af 4 lime

Hæld sukkeret i det kogende vand i en tykbundet gryde og rør rundt,
til det er opløst. Lad det køle af og stil siruppen til afkøling i
fryseren.
Kom mangokød og limeskal og –saft i en foodprocessor eller blender
og blend til en glat masse.
Hæld den kolde sirup i foodprocessoren/blenderen og blend det i
yderligere 30 sekunder.
Hæld blandingen i en frysebeholder og stil den i fryseren i 1½ time.
Tag den ud af fryseren og pisk den for at knuse iskrystallerne. Stil
den tilbage i fryseren og frys den, til den er fast. Pisk hver time
så der ikke dannes iskrystaller.

Chokoladeparfait
5 æggeblommer
1 1/2 dl. vand.
75 g. sukker.
150 g. mørk (bitter) chokolade.
2 spsk. sigtet kakaopulver.
1/2 l. piskefløde.
Rør æggeblommerne sammen. Kog vand og sukker op, og lad det koge
i 5 minutter.
Hæld straks, under kraftig piskning, sukkerlagen i æggeblommerne.
Forsæt piskningen til æggemassen bliver tyk, og køl den derefter af.
Smelt chokoladen. Lad den blive lunken, og rør den og kakaoen i ægge-
cremen. Pisk fløden tyk ( men ikke stiv ) og bland den i cremen.
Kom parfaitmassen i en egnet beholder og frys den ned
tilføjet af

I S

½ fløde 4ægge blommer 1spiseske sukker piskes sammen
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.