2tilføjet af

Reolerne i stuen??

Hej.
Jeg har nogle lakerede bøgereoler i stuen som jeg godt kunne tænke mig at friske lidt op da lakken er lidt slidt. Spørgsmålet er bare hvad jeg skal gøre... Havde tænkt på at give dem lidt maling eller evt. bejdse dem hvis man kan det med lakeret træ(?)
Hvad og hvordan kan jeg gøre dem lidt pænere at se på? Jeg har også lakeret egetræsmøbler, så det skal være noget der kan gå sammen med egetræ...
tilføjet af

Der er flere muligheder

Du kan slibe dem ned og lakere dem, så de ser ud, som da du købte dem. Du kan afsyre dem, så de er helt rå og derefter kan du bejse dem og lakere dem. Tredie mulighed er at slibe dem og male dem. Hvis du maler dem hvide med en antikeffekt (grøn grunder) kan de være endda rigtig gode sammen med dine egetræsmøbler, hvis de er af ældre dato.
tilføjet af

Det kommer helt an på din smag

og reolernes størrelse.
Afsyret træ har jeg aldrig brudt mig om, heller ikke da det var moderne for mange år siden, og det er en proces du ikke kan fortryde når du en gang har gjort det.
Malede reoler kan være pæne og der har du en mulighed for at få den originale træ frem igen, hvis du skulle fortryde.
Hvis det var mig, så ville jeg give dem en grundig afslibning, og hvis træet var pænt så bare en gang lak, eventuelt hos en autolakerer, så lakken bliver perfekt.
Du kan sagtens bejdse træet så reolerne står til det andet møblement, men det kræver en ualmindelig grundig afslibning, da al lak skal af, og den slags tager tid og knofedt da alle hjørner og lignende også skal afslibes.
Jeg har kun brugt den slags bejdse som skal opløses i vand eller sprit og det er muligt den såkaldte lakbejdse kan bruges direkte oven på eksisterende lak.
Den sidstnævnte bejdse gør så også at du sparer en lakering efter bejdsningen.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.