9tilføjet af

nagelfast ?

🙂hej folks .
har købt en ejendom som jeg snart overtager , men i den forbindelse hører jeg nu at huset næsten er tømt for alt . nu har jeg brug for at vide hvad der henhører under nagelfast , for det hele lyder lidt underligt hvis det er rigtigt .
må man f.eks tage noget ned der skaber huller❓

hvordan med fastmonterede rullegardiner❓
glæder mig til at høre tilbage så jeg kan rettighederne 🙂
tilføjet af

Det er lidt svært

Hårde hvide vare følger kun med i handlen, hvis det er nævnt i købsaftalen
Loftslamper, som hænger i en ledning er ikke nagelfast inventar
Gardiner, persienner er ikke nagelfast inventar
Lampen i badeværeleset er normalt nagelfast inventar, da den er monteret direkte på væggen
Defination af nagelfast
Er der således tale om større genstande, der er skruet fast med beslag eller placeret på specielle sokler, falder dette således ind under ”nagelfast-begrebet”.
tilføjet af

Du har købt et hus

uden møbler og andet inventar,
med mindre du har lavet en slutseddel med en specifik beskrivelse af, hvad der medfølger.
Naturligvis må den tidlige ejer tage sine rullegardiner med sig.
Hvad vil du sige til hans evt. reolsystem, der er skruet op på væggen i stuen.
Skal den osse blive hængende?
Nej vel!
Han må tage køleskab, komfur, o.s.v. med sig, hvis du ikke har købt det.
Hvis gulvtæppet erstatter en gulvbelægning, er det dit!
Du bør lige tage en snak med din ejendomsmægler.
Han kan sige dig nøjagtigt, hvad du har købt!
M.v.h.
Charlee
tilføjet af

Løsøre

Det aftaler du med sælger..kaldet løsøre.
tilføjet af

Rullegardiner er ikke nagelfast

og når vi er ved det heller ikke almindelige alu-gardinstænger, når man forlader et lejemål kan man risikere at disse bliver pillet ned af viceværten selv om man bare ville hjælpe den nye lejer.
Hvis Du har beset ejendommen og fået fortalt af mægler eller ejer at køkken, nye armaturer m.m. følger med i prisen og det bliver fjernet alligevel er det jo bare at råbe op
tilføjet af

Godt nytår, forhåbentlig.........

Jeg ved godt at du ikke kan bruge dette svar, men skriv det bag øret.... Man skal ALTID præcisere i slutsedlen HVAD der følger med og hvad der IKKE følger med. Det er altid nemt at blive enig (mundlig aftale) med sælgeren når der skal handles, men når sælgeren er ved at flytte er den slags aftaler ofte "glemt". Det samme gælder for køberen der "troede" at dit og dat fulgte med....
Derfor...... ALTID SKRIFTLIGT..
Nagelfast er alt fastmonteret udstyr og tilbehør som har betydning for husets almindelige drift.Ligeledes udstyr/indretning som vil medføre væsentlige ulemper/ændringer i ejendommen såfremt de nedtages eller fjernes...
tilføjet af

Hvordan fastmonterede?

Er de en del af byggeriet? Ja selvfølgelig må man tage noget ned, der efterlader huller. Det gør eksempelvis malerier jo da.
tilføjet af

er lovlige instalationer udført af fagmand

fks. vandhaner, afløb, elektriske instalationer som kræver autoriserede mestre for at udføre det.
kontroler om de elektriske systemer er lovlige, eller om det er noget ejeren har flikket sammen, for så er det ulovligt.
husk HFI relæ til vaskemaskine og komfur, samt jordledning til el.
kun en elinstalatør kan kontrolere lovligheden, og det kan blive dyrt for dig hvis du har underskrevet en købskontrakt, uden at undersøge diverse lovlige tilslutninger.
hvad med brænde ovn og godkendt skorsten.
hvis du allerede har skrevet under, så er du lost, medmindre at du kan bevise at ejendomsmægleren har holdt oplysninger tilbage, husk mægleren er sælgers mand, og han oplyser intet, uden at du spørger og forlanger et skriftligt svar.
det koster minimalt at spørge en advokat, i forhold til de kæmpemæssige udgifter du kan få.
er grunden forurenet af slam eller olie. bliver huset oversvømmet ved regnvejr, eller fra vand ved en nærliggende sø eller bæk.
har du fået foretaget et tageftersyn af en fagmand.
stol aldrig på det oplyste energi forbrug og tilstandsrapporten, du kommer til at bevise hvis der er fejl ved huset, når du først har skrevet under.
du burde have læst alt dette i pressen, inden du skriver under.
tilføjet af

tak for svarene :0)

jeg har advokat på hele vejen , så det er nok ikke så galt , jeg må lige ved selvsyn konstatere hvad der mangler . i har ret i der står hvad der medfølger af hårde hvidevarer , men ellers står der ikke så frygtelig meget i købsaftalen . jeg har også for ikke så længe siden solgt og der var oplysningerne lige så sparsomme , men jeg lod både rullegardiner , spejle blandt meget andet blive ( dog mest fordi jeg vidste køber ellers skulle ud og købe det og vi havde samme smag ).
jeg ved godt nogenlunde hvad nagelfast normalt indebærer , men det er alligevel foruroligende at høre at der næsten er tømt ... uff må vente og se . men tak for svarene🙂
tilføjet af

Nagelfast ?.

Er alt, hvad der er skruget fast i fliser, resten må de godt tage med, man skal kunne lappe hullerene uden at det kan ses, men er der tale om et "køb" af en ejendom, så står det i slutsedlen/skødet hvad der følger med.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.