21tilføjet af

Selvmord, de unges naturlige valg?

Flere af mine venner som er omkring 18 år, har prøvet at begå selvmord eller overvejet det. De er slet ikke spor unormale på nogen måde. Det er meget søde og omsorgsfulde personer, men afligevel så må det jo være gået galt et sted?
Det der gør mig bange er at de virker som alle andre unge mennesker her i Danmark... Overvejer folk virkelig selvmord i en højre grad end tidligere?
Dem jeg kender overvejede selvmord pga. problemer i deres familie. Faderen slog, voldlig stedfar osv. En også fordi at hun var overvægtig.
Det skal lige siges at de alle sammen er piger... Jeg har aldrig hørt om nogle drenge som har overvejet det. Måske fordi at drenge ikke deler den slags oplysninger ud?
Men er der virkelig ikke gået noget galt et sted? Jeg får virkelig så ondt af folk når jeg høre om det... Kender i nogle der har overvejet selvmord, eller er det bare mig der har været "uheldig"?
tilføjet af

Det trendy

Hej
Det ku være at unge syntes at det er lidt smart at fortælle at man har overvejet selvmord! Der med ikke sagt at det er sådan for alle. Nogle bruger det måske for at få noget opmærksomhed de ellers ikke kan/tør bede om.
tilføjet af

Kender ingen..

Jeg er ked af at du har været så "uheldig" men jeg kender ingen hverken piger eller drenge der har overvejet selvmord..
Jeg fik engang en veninde som havde prøvet at begå selvmord fordi hun havde en spiseforstyrelse hendes beretning var at det fra hendes side var et råd om hjælp.. Hun føltet ikke hun gå til nogen med hendes problemer og hvis hun gjorde så tog de hende ikke alvorligt.. Hun sagde det først til et par stykker men de reagerede ikke på hendes råb om hjælp og til sidst var den nemmeste udvej selvmord uanset om hun overlevede eller døde.. -Bare der blev gjort noget..
Jeg vil gerne kommentere at hun er fra den perfekte familie og det er ik kun overflade og J er virklig en flot pige.. Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig at en pige som hun ville ha' begået selvmord.. Jeg selv er opvokset med en klog, manipulerede, psykotisk far, blev udsat for incest og var temmelig tyk i mine teenager år (er 23år nu) men jeg har aldrig tænkt tanken og idag er jeg slank, stadig meget psykisk-stærk og jeg er stadig lige glad for livet..
Jeg syntes du skal ta' en snak med dine venner og hjælpe dem med deres problemer men kun hvis du selv har det personlige overskud, du skal ikke føle at du skal.. Hjælp din veninde med at tabe sig, snak med dem der har haft det svært hjemme og lyt hvis de har lyst til at snakke.. -Det hjælper utroligt meget..
Jeg har så utrolig ondt af dem men jeg håber kun de råber ulven kommer en gang..
Held og lykke Carina.
tilføjet af

Trendy?!

Tro mig. De fortæller ikke om den slags bare for at være "lidt smart" som du udtrykker det...
Du kan godt have ret i at nogle måske overvejer selvmord for at få opmærksomhed, men hvis de så ligefrem fører handlingen ud i livet, så er det alså ikke længere for at få opmærksomhed.
tilføjet af

Tale med dem.

Jeg har kun mødt én som var lige ved at begå selvmord, men det fik jeg også talt hende fra, og så vidt jeg ved så går det fint med hende nu.
De andre 3 jeg kender er kommet over det, men det er stadig en trist historie de kan fortælle...
Så der er ikke direkte nogle problemer med nogle nu, men jeg syntes bare at det er utrolig mange som har haft de tanker...
tilføjet af

Alle tænker på selvmord

Selv drenge tænker på selvmord. Det er et tabu, for det første generelt, men især også hos drenge, det er jo svært at bede og hjælp og vise at man er svag, når man skal forestille en macho gut. Piger har altid været bedre på det følsomme område, og det må man jo sige at det her emne er.
Der bliver skrevet i den her tråd, at man kender en enkelt der har overvejet det o.l. men jeg tror i holder jer selv for nar hvis i tror på det, alle overvejer det, på et eller andet tidspunkt. Hvis man er ked af det, deprimeret, oprevet eller bare sidder og tænker meget over tingene... Vil man komme til at overveje muligheden for selv at ende sit liv, overgive sig til en eller anden højere magt, håbe på at komme til at bedre sted, eller bare for at få smerten til at forsvinde. Det at overveje sådan noget kan bringe meget kraftige følelser frem, og derfor er det jo også svært at tale om med andre... Selvom det sikkert ville hjælpe.
Jeg overvejer det da selv, fra tid til anden. I nogle perioder mere end andre, det varierer, men det er en nem udvej at vælge, frem for at stå op til ens problemer...
Jeg tror du har ret, når du skriver at det er de unges naturlige valg. Dem der kender lidt til kristendommen, ved at det går ud på at man skal leve et godt liv, og bare man angrer sine synder kan man komme i himlen, som er det her perfekte sted hvor alle er lige, ingen er syge, alt er godt osv... Og sådan er det vel indenfor mange religioner. Døden, som i sidste ende kommer, bliver en befrielse fra vores jordlige problemer, og alting bliver bedre. Det hjælper også pårørende at tænke på at deres tabte er et bedre sted. Så hvis ens liv er noget møg, er det vel et dejligt alternativ, altså døden.
Mvh
DJeff
tilføjet af

"hvorfor et uheldigt liv"

kære redhack!!..
det lyder meget trist når du skriver ,at mange af de venner har prøvet, at begå selmord:jeg tror rent faktisk at det er lidt af et taber emne,dels fordi er man træt af noget tror nogen at det er bedst man lægger sig i graven- men desvære er det ikke "lykken"!.
man er nødtil ,at tage hånd om det problem som prøver ,at stoppe ens liv.-der kan være ret mange ting som..du netop skriver familie livet,vennekreds,okonomivanskelighedder,osv.hvis man søger inde i sig selv,finder man somregel vejen til et normalt liv..iøvrigt vil jeg ikke kalde det for ´normal´
at droppe sit liv på en eller anden måde med en dum
metode!!.
der må være noget hjælp at hente til de spsygiskesyge folk.måske spsygiather/spsygolog-lægen er måske nok ikke så vigtigt i den sammen hæng...for hvad kan de hjælpe med?-nok ikke andet end at sende vedkomne vidrer!.der er så mange proff.som snakker sig fra det,hvor den enkelte måske ikke forstår hvad det enligt drejer sig om.resepterne bliver langtfoldige store...og pille forbruget meget større-giver flere og flere organsygdomme som patienterne skal leve med resten af deres liv-så,er det lykken!?.men hvad med samfundet der bliver osse flere af de slags syge på pensioner/invelide pensioner osv:er det et liv det tror jeg næppe er løsningen!.det er korekt at mange,mange familier rundt omkring i landet ikke er behjælpeligt nok når der er et sygt menneske i familien.-er det ikke en sag for dem som har bragt dem tilverden?.forældrer tager sig bare ikke nok af sinne "unge"børn-de gider ikke at lytte til hvad dens unges problem er-de gider ikke at yde omsorg om deres egne børn!!
-problemmet de meget unge så får,bliver større og større!.hva´med at give dem den form for respekt de HAR BRUG FOR!.der er simpelthen for lidt ØRE gange hos de voksne til ,at gidet ,at side på bagen og lytte til hvert enkelte.for nogen måneder siden læste jeg en spalte i en avis om et selmords problem hos en erhversdrivende familie.den lød på ,at denne familie arbejdede hårdt -var ikke meget hjemme til sinne tennagerunger-tænkte meget på sig selv"udsendets påvirkninger"!der var så,bare et STORT problem det var at denne ene unge-som alså osse var en pige-men desvære ret slank,bedrog sig enmasse udd.og kæreste,penge og udviklingsproblemmer!.hun blev meget syg af misundelser hos sin vennekreds ,hos sin familie på alt det frihed-måske osse på deres velværd-hun var jo somsagt bare en skole pige med ungdomsproblemmer!hun, var en af dem som forældrerne svigtede,hun var en af dem som fik for lidt tid til socialsamvær:hun mente så, at det var bedst at sige pænt forvel til dem man kær´!!
-pointen idet her er så,er det bedst at sætte sinne børn i graven udent ,at tage sig af dem/er det bedst man giver dem den respekt for livet de har brug for?
har dk´s familier for meget hængende op over ørerne så det er komplet umuligt at høre på sinne ungebørns nuværende problemmer?-eller er man bare dårligt stillede forældrer som er ufunksitionelt i børn og unges problemmer?-eller hvad er det,dr gør at man som forældre sætter dårlige spor i deres livsvaner hvad er det,der gør ,at man er nødtil ,at PUMPE sit eget barn op med piller?
man troede rent faktisk at det var de ´DÅRLIGE STILLET´ familier som netop kun havede disse problemmer-i forhold til en velfungerende familie!.ærligt talt er det paradoks når man påpeger et problem med OVERVÆGTIG-at det gør de unge spsygisks syge-hvor er vi henne!?så,vidt jeg ved findes der et langt støørre tal på ,at der er lige så mange med disse problemmer hvis man er åleslank som en overvægtig:problemmerne hos dem ville være -er jeg for tynd- er jeg klog nok som kvinde træder- jeg ordentlig frem som erhvervsdrivende-sidder mit tøj pænt på-nervøse spisevaner pågr.af at være bange for et par kilioer på bagen. mig/hvordan udvider jeg min horisont til mænd!!
så,vidt man kan se har disse OVERVÆGTIGE kvinder/unge ikke de mangtfoldige problemmer.der er måske bare,lidt med den alt for gode mad som nydes i bekendtskab med goe´ folk.kort sagt de NYDER livet udent af skal høre på tragiske kedelige historier som "tør´ ikke at spise pågr.af mit vægt bdm tal"!-yderst velsmagende -må man sige!.der er lidt sørgeligt osse nogen med spise forstyrelser,med måske lidt formange dårlige oplevelser som kan gøre dem TIL KEDE!!.hvis man kunne få lov til at yde og nyde det man ville ifred iro,ville det måske være prakttisk-at kunne ændrer hvad MAN selv ønsker der skal ændres!der ville være færre som ´begår´selmord-der ville være færre med spsygiske problemmer/andet form for lidelser hvis de bare kunnet blive hørt isamfundet.mange gange vil nogen folk være tilbehjælpeligt med meget men rent faktisk ØDELÆGGER mere end det gavner hos hvert enkelte,det drejer sig om.jeg kunne godt tænke mig,at vide "HVOR MEGET RØV SKAL DE UNGE SLIKKE FOR AT BLIVE HØRT I SAMFUNDET-I FORHOLD TIL ET GAMMELT SVIN PÅ TO BEN"!?
det er jo desvære de rynkene som der bliver gjort meget for-det er osse de ældrer som BLANDER sig i de unges livsvaner i stadigt for ,at leve for deres eget firkant.-er det meget svært for dem må vi spørge!?-men selfølgelig kender vi som sagt vejen til en debat for politikkerne, vi kan drøfte netop det emne der.det kunne måske være behjælpelige for nogen social belastende ROVDYR!!
da det er dem som normalt ødelægger de unges livsvaner-beviser kan visses!
tak, for minne ord til dig redhack.fortsat go´sommer til dig fr.miss solskin:-)
tilføjet af

"kender nogen til selmord"

hej igen!!
tja,nogen ville le deres "røv ilasser" da det ikke er dem som opl.dette.men det jeg kom ind for var at nej-desvære kender jeg inge som pige/dreng der har dette problem!så,det er et ret godt et emne for nogen som vil afgøre deres elendigheder sammen med andrer..for jeg tror det ikke!m.kn.fr.miss solskin:-)
tilføjet af

????

Er det spaghetti eller psykolog du prøver at stave til????
tilføjet af

De unge mennesker

Det indlæg er desværre lidt svært at læse.🙂Men det lykkes tror jeg.
"man er nødtil ,at tage hånd om det problem som prøver ,at stoppe ens liv".
Det jeg har erfaret er desværre at de ikke har energi til at "tage hånd om problemet". En af dem var kun ca. 12 år da hun var ved at begå selvmord. I den alder tænker man jo slet ikke på samme måde som du og jeg gør nu.
Ens forældre er jo de mennesker man absolut holder mest af. Man føler sig jo knyttet til dem fra man et spæd og til de engang dør. Og hvis en lille 12 årige pige pludselig finder ud af at de bedste mennesker hun overhovedet kender er rigtig "onde", så falder hendes verden jo sammen.
Hun ved ikke at hun måske kan få den omsorg og kærlighed hun har brug for, et andet sted.
Hun tænker vel: "Hvis ikke engang mine forældre kan li mig, så må det være mig det er galt med. Hvis de mennesker jeg elsker mest i hele verden, og som har bragt mig til verden hadder mig, hvad lever jeg så for?".
Der er stor forskel på om man vil begå selvmord som 12 årige eller som 40 årige...
Jeg tror nu godt at en læge eller et andet menneske kan hjælpe en på rette vej igen. Oftes skal de bare have talt ud om problemet, så så indser de at de fint kan komme vidre med livet.
Jeg vil give dig ret i at det tit er forældrene som det er galt med. Hvad er det også for noget med at slå på sit barn?! Eller måske enda incest..!
Disse "forældre" er fuldstændig gale i hovedet. Man skal da ikke behandle et lille barn på den måde. Jeg tror virkelig at der er mange unge mennesker som har haft en virkelig hård barndom... Jeg er virkelig glad for mine forældre når jeg høre om hvad de andre har oplevet. Min familie er jo næsten det man vil kalde "lykkelig" i forhold...
Men, tak for dit indlæg Solskin. Det er dejligt at folk gidder skrive...
tilføjet af

He He. :)

Man kan dog godt regne ud hvad det er hun prøver at sige.
det er godt at høre hendes mening om emnet. At der så er et par stavefejl er fuldstændig lige meget...
tilføjet af

Klassekammerat

Det er desvære også drenge der tænker over at tage deres eget liv. Jeg havde en klassekammerat der satte politiet, lidt grå hår i hoved. Han havde bagbundet sig selv, (spørg mig ikke hvordan) og havde hængt sig i et træ, i sine forældres sommerhus. Der forelå et afskedsbrev, men ingen INGEN havde regnet med at han ville tage livet af sig. Han var altid glad, venlig, hjælpsom, men det viser bare at man ikke altid kan sige hvem der faktisk føre det ud i livet.
Jeg tror det er meget naturligt at tænke på selvmord, alle (tror jeg) kommer i en situation, hvor alt føles som uoverskueligt. Har da også selv været ved det et par gange som helt ung. Der har livet så heldigvis, ændret sig for mig. Og det er det med at skulle se frem, der kan være umuligt.
tilføjet af

Ifølge en for nyelig

offentliggjort undersøgelse, så trives unge som aldrig før, og antallet af selvmord er reduceret i forhold til det forrige årti.
tilføjet af

Mærkeligt?

Jeg synes egentlig ikke det er mærkeligt at folk går og overvejer at begå selvmord. Langt de fleste unge i dag har ikke noget egentligt formål med livet, og når livet så ikke er særligt fedt at leve, er det da sært at man overvejer at afslutte det?
Jeg tror selv at langt de fleste mennesker før eller siden overvejer at begå selvmord. Det hænger nok en del sammen med at man ikke længere har den samme "fighter" mentalitet som tidligere har præget menneskeheden.
Hovedgrunden til at det mest er piger man hører om, er nok at drenge generelt ikke ville drømme om at sige at de overvejede at tage livet af sig. De ville (for det meste) opfatte det som et svaghedstegn, og ville derfor ikke "svække" sig selv i forhold til andre.
tilføjet af

Selvmord?

Hej.
Jeg arbejder på ungdomsprogrammet "Rundfunk" på TV2. Jeg er meget interesseret i at komme i kontakt med en pige eller dreng, der er ven til en der har forsøg at begå selvmord, eller har begået selvmor. Jeg vil meget gerne sætte fokus på, hvordan det er at stå tilbage og hvordan man kommer videre.
Håber meget at høre fra jer.
Mange hilsner
Stine / Rundfunk
Tlf: 40 92 46 44
Ssi@koncern.dk
tilføjet af

HJÆLP DINE VENNER MED AT STOPPE MED AT LAVE SELVMORD!!!!

Jeg synes at du skal hjælpe dine venner med at stoppe med at går selvmord imod dem selv og derfor skal du ikke begynde på det. Hilsen fra Julemanden
tilføjet af

lær at stave

så man kan forstå hvad det er du mener ?
tilføjet af

Du er lidt dum er du ikke ?

Prøv lige tænk på , at nogen mennesker truer med det .
Og ved du hvad❓de Fleste bliver hjulpet . Men mange dør fordi de ikke får hjælp !
Min jul var ødelagt da jeg skulle op til min 17år gamle bedste ven kenneth nielsen's grav for at sige glædelig jul og godt nytår og ligge en lille gave !
Folk Leger ik med det der slevmords halløj .
man mener det , hvis man siger det , jeg er selv meget bange for jeg er ved at være der ude . og derfor søger jeg faktisk en tråd hvor folk vil snakke om den slags og ikke spille kloge på det !
Dem der skriver som dig er nogen dumme u vidende fjoser ?!
Selvmords trusler er tit et råb om hjælp . ikk for at få opmærksomhed . men hjælp !
Har du prøvet at miste en på den måde❓hvis ik syns jeg du skulle prøve at holde dig væk fra sådan noget her ?
tilføjet af

Det her var ikke det smarteste jeg har set

Held og lykke med at tro .
Man skal ikke tro , man skal vide .
Du kunne jo lige tænke , turde jeg begå selvmord❓svaret er nej .
Okay , hvorfor begår folk selvmord❓fordi de er kommet for langt ud , ingen vil eller kan hjælpe og det går galt .
Dem der tar sit liv er helte i mit det ene øje , de har et mod der ikke er til at spøge med .
Men der imod ligger de en masse mennesker bag sig , som bare skal glemme en de måske holder a ?
Jeg har selv oplevet en bedste ven dø pga en pige , og det er slemt , men forstår hans beslutning .
tilføjet af

Det er faktisk hvad

jeg vil kalde umuligt i min situartion at komme videre , min bedste ven hang sig 2 dage før min 16års fødselsdag :'( 21-07-07
Det ville jeg have kommet igennem hvis ikke det var fordi min kæreste var blevet tvunget på efterskole a sine forældre .
Jeg derfor tænker meget på ham da jeg jo i alle hverdage står alene tilbage og ikke har den bedste ven at snakke med mere om problemerne . han var der altid når jeg var ked at det . nu er kl 09:26 og jeg har siddet oppe hele natten og spekuleret , grædt og bare haft lyst til at forsvinde .
det er forfærdeligt at ens bedste ven dør .
i an alder a 17 år🙁Vi havde store fremtids planer sammen🙁vi skulle starte et firma sammen🙂vi ville være auto mekanikere . vi skulle være begyndt i skole den 6. august 2007 i aalborg sammen . men det nåede vi aldrig sammen . jeg kom ikke igang fordi jeg sørgede :/
Jeg har søgt Læreplads over internettet og været lidt rundt , men uden held .
Er ved at opgive vores fælles drøm , jeg kommer mig ikke over hans død før jeg har gennem levet vores fælles kæmpe store drøm . hmm
Jeg glemmer det aldrig .
Jeg og kæresten sad oppe hele natten . vi havde købt lidt hygeg slik hjem , vi så en film på min computer. Vi blev færdige med at se den og ville så se en musik video inden vi gik i seng . vi hørte Martin Stosch - if tomorrow never comes . Vi så den på youtube.com klokken var omkring 05:00 jeg modtog en besked - Thomas skal tale med dig , kenneth er død . Der stod ikke andet . gik i panik og ringede op til hende . Det var hans Eks kæreste.
Hun havde slået op med ham ca kl. 02:00 han havde sagt hun måtte få alt han ejede . og så løb han .
Ned til hendes heste hvor de står i nogen bokse der er lejet , han tog hende yndling træk tov til hesten . hang det op i et eller ander❓tog det om halsen og satte sig ned . han sad død på knæene da de fandt ham en halv time efter han var løbet . de prøevde med kunstigt åndedræt og det hele . der kom en ambulance 10 minutter efter , men de var langsomme til at gå ind , for de vidste det var for sent . og det var det også . han havde knust sit luftrør så der kunne intet stilles op efter så lang tid . hmm
Den 27. juli var vi til begravelse og først der gik det op for mig at han var død🙁jeg kunne ikke stoppe med at græde . ikke før jeg tog med hans mor , hendes kæreste og hans lillebror og mange andre med hjem . vores gamle skole lære kørte mig og min kæreste der ned for der regnede helt vildt . det startede ligesom de puttede ham i hullet . han mor var meget ullykkelig hun græd og græd . stadig den dag idag når jeg møder hedne begynder hun at græde . giver mig en kæmpe krammer og siger de savner mig :(
Savner den dreng . Håber nogen vil skrive med mig om det her . har ikke råd til at komme til psykolog . men hjælp fra andre mennesker ville være rigtig dejligt
med de kærligste hilsner Thomas Andersen
På fårhånd Tak'<3
tilføjet af

Ka godt se din pointe

Hej.
Er ked af at høre med din ven.
men hun prøver jo bar at forstå hvorfor folk begår selvmord.
Hun siger ikke det kun er for at få opmærksomhed - men at det nogle gange er og det er det jo også. men ja, det er tit et råb om hjælp!
tilføjet af

børn har også problemer

Heey
Der er mange børn der har problemer i hjemmet mellem 10-18årige der har mange problemer faren slår moren er hele tiden sur og kan ikke se hvad de gør forkert.
Men der er noget galt prøv at tage en snak med jeres forældre det kan løse en masse problemer og hjælpe jer ud af det.
Kender en der talte med sine forældre om problemerne i familien og så overvejede han ikke det mere han er her endnu.
Men en anden mulighed er at komme i en plejefamilie eller børnehjem.
Det er altid en start at gøre det.
Eller hvis i kan se på en ven han har det dårligt så ring til hans forældre og sig de skal tage en snak med ham hurtigt[l]
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.