6tilføjet af

Alternativ opvarming/energi

Jeg har kigger så småt efter alternative løsninger til opvarming af mit kommende byggeprojekt.
Det skal ikke være EL, olie eller ved hjælp af solfanger, og vi er fritaget for fjernvarme, heldigvis.
Umiddelbart hælder jeg til stoker, da der kan fyres med en del forskellig materiale, afhængigt af valg.
Og så er der jordvarme, som er brilliant må man sige, - dog er jeg nok så "forstoppet", da jeg ikke bryder mig om ideen med, at have op mod 450 kvm med slanger liggende ude i jorden.
Men er der andre muligheder man bør overveje?
Hvad med brændselsceller, det må der være en fremtid i, nu har man forsøgt sig med det en del år i biler. Der må efterhånden være nogle bud på løsninger til boliger, det må trodsalt være nemmere at opbevare og generere energi/el i hus end i bil?
Uden at vide det, så ligger hindringen/begræsningen måske nok nærmere i, hvor meget sådan et anlæg fylder
Er derudover andre muligheder?
tilføjet af

mit svar

er helt klart jordvarme dit hus skal være meget stort hvis du skal have 450meter slange i jorden,det med et storker fyr tror jeg du bliver træt af i længden,det er kun et spørsmål om tid før der kommer meget afgift på træpiller bare vent og se,og hvis du skal til købe brænde er der ikke sparet meget men brugt en masse tid.Jeg byggede et hus til mine forældre for 2år siden med jordvarme det er på 185m2 og de har 375meter slange i jorden og er mega godt tilfreds med jord varme.
tilføjet af

mange muligheder

da der alligevel skal laves ventilation
er en luftvarme pumpe en god løsning
solvarme dækker kun om sommeren
jordvarme kræver en mega grund hvis der ikke skal dannes permafrost i jorden
et flis fyr sviner meget og er mega billigt at bruge
meget alternatativ varme er ret dyr at instalerer
så gennem isoleret som nye huse er idag, skal man virkelig tænke sig om, for der er ikke ret meget at sparer
rigtig god fornøjelse
tilføjet af

giver dig ikke

ret i at der ikke er ret mange penge at spare mine forældre har et el forbrug der svare til ca 12000-13000 alt ink altså både til husholdning og opvarmning,og personligt bruger vi selv for ca 6000kr bare i el.
tilføjet af

der

skulle have stået 12000-13000kr
tilføjet af

stoker

Vi købte et ældre hus og 26 år siden, hvor der var et ældre oliefyr til opvarmning. Dette var meget dyrt i drift, og vores økonomi var ikke skruet sammen til denne udgift.
Vi installerede derefter brændeovn, og dette hjalp med på økonomien, men vi skulle stadig bruge fyret om sommeren til varmt vand. Dette udgjorde en udgift på 1000 l olie til varmt vand, så vi anskaffede et brændselsfyr, som kunne give os varme og varmt vand hele året. Dette brændselsfyr udskiftede vi for 7 år siden med en stoker, denne er simpelthen den bedste investering, vi nogensinde har gjort. Vi har ingen røggener, hverken for naboer eller os selv, ingen skorstensbrande m.m. Vi har en udgift til brændsel (høvlspåner), som vi erhverver fra den lokale tømrer på 2000,- kr/år. Vi har en konstant varme, gulvvarme året rundt, vi skal kun fyre hver anden dag, hvilket tager højst 5 min.
Hvis jeg skulle bygge nyt hus idag, ja hvis jeg havde frit valg til energikilde, så blev det helt klart en ny stoker (PH Stoker). Hvis jeg skulle bygge i et område med tvang på energikilde, så ville jeg vælge naturgas - aldrig elvarme pga. det er for dyrt i gulvvarme, som er den mest hensigtmæssige opvarmning.
tilføjet af

Stoker

Jeg kan kun tilslutte mig, at du bør inversterer i en stoker. At det tager lang tid ... hmmm... hvis 20 min. om måneden til en rensning er lang tid sååeee.... Okay du skal hælde - som mig - træpiller på, ca. tid 5 min. i alt 30 - 35 min. om måneden, og når man så regner besparelsen ud - så er det faktisk en god timeløn.
Og et komplet nyt anlæg til et hus på 200 kvm koster ca. 21.000 incl. moms + mont.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.