3tilføjet af

magister kontra HK-stilling

Harme og irritation opstår som bekendt først når man føler det på egne krop! Jeg har nu oplevet at være tæt på at få en stilling som jeg eftertragte. Jeg kunne forstå på min mulige arbejdsgiver, at de også gerne så mig tilknyttet arbejdspladsen. Men i sidste ende faldt det hele til jorden! Hvorfor? Fordi stillingen var opslået som HK-stilling! Altså må vi magister ikke beklæde HK-stillinger (selvom man skulle tro, at det var op til arbejdsgiver og den arbejdssøgende), men man må jo så udmærket tage jobs som; Postbud, opvasker osv. Jeg undres!
tilføjet af

Fagforeningstyranni

Du har oplevet et godt eksempel på fagforeningernes magtmisbrug og knægtelse af noget der ikke eksisterer i fagforeningsregi, nemlig den sunde fornuft.
Og så vil jeg gætte på, at det var en stilling i det offentlige, hvor man i høj grad ligger under for en firkantet regelopfattelse og en misforstået underdanighed overfor fagforeningerne.
tilføjet af

at tage andres jobs

Jeg kan godt forstå problematikken fra din side når du nu havde glædet dig over dit måske kommende job, men prøv at se det fra en side som min....
Jeg er selv HK'er og har meget svært ved at finde et job.... næsten hver gang en HK stilling bliver opsagt idag, bliver de lavet om til AC-stillinger. Så er det bare jeg undrer mig over, hvorfor en AC'er pludselig kan besætte en stilling som var ment til en HK'er fra starten??? Du har jo en meget længere og dybere uddannelse.
Desuden kan man vel også undre sig over, at du vil arbejde for en HK's løn, når du har uddannet dig til meget mere.... brugt flere år på din uddannelse.
og det er måske også at overveje, om ikke det er forståeligt, at arbejdsgiver ikke vil give dig en stilling, da du jo så sikkert vil kræve mere i løn til de næste lønforhandlinger.
Det er bare problematikken set fra min side :-)
tilføjet af

Frage...

Hvilken type job var det? Hvilken forventet uddannelse stod der i stillingsannoncen? Hvis din overenskomstløn er f.eks. 28.000 kr så vil/bør jobbet jo gå til en sekretær...? Eller hva'?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.