15tilføjet af

Husdyr ikke tilladt. Men hvorfor?.

Det er en stor kamp at finde en 3 værelses lejebolig i århus, fordi jeg har en kat.
Hvofor er udlejere så kæledyrs forskrækkede?. Det er jo ikke ligefrem fordi min siameser kat kunne finde på at rive i tapeten, eller slå hul i dørene.
Små børn smadre mere end kæledyr. De kaster rundt med legetøj, og laver masser af hakker i gulvet, og river i tapet. Små børn stinker også langt mere end min renlige kat.
Men min kat er ikke velkommen nogen steder.
Jeg kan måske godt forstå hvorfor der er nogle udlejere der ikke vil have en kæmpe hund til at gø hele dagen, og slæbe mudder op i opgangen. Men en indekat er jo noget helt andet.
Er der nogen herinede der har erfaret om man kan lave en speciel aftale med udlejere hvis man bare har en kat, selvom der står i lejemålet at husdyr ikke er tilladt?.
Afskafning af kat kommer ikke på tale.
Håber nogen har nogle seriøse svar til mig.
tilføjet af

gør det alligevel

har altid haft kat. Og har aldrig boet et sted hvor det var tilladt. Katten gør jo ingen fortræd og udlejer kommer aldrig i mit lejemål. Sku han gøre det kommer den bare i en transportbox med lidt mad i og ind i skabet i de 15 min. Det ofte kun tar. Ingen skal sgu bestemme om jeg har en lille fredelig kat. . Bare gå lidt stille med det. . Har aldrig haft problemer.
tilføjet af

Hej katte mand.

Jeg passede en kat for en anden, i en lejlighed jeg ikke mådte holde husdyr i.
Jeg havde helt sikkert gjort det, hvis ikke det var fordi min kat er vandt til at komme ud nogle gange om ugen i sin sele.
Naboerne ville helt sikkert opdage det, hvis jeg sneg min kat ud i fællesarialet.
Men ellers havde jeg bare gjort som dig, hvis det var.
tilføjet af

snak med dem

face to face.
jeg har 2 katte i en lejlighed hvor det officielt ikke er tilladt.
men jeg tog en snak med udlejer da jeg var inde og se lejligheden, og fortalte det som det var, at jeg havde 2 katte, og at jeg ikke ville gå af med dem, fordi de er mine surrogat børn (jeg kan ikke få børn pga PCO), men at mine katte var meget renlige og at jeg ryddede op efter dem og passede dem godt og om vi ikke bare please please please kunne prøve og hvis der var nogen gener så måtte jeg jo finde et andet sted at bo..
og det virkede... jeg har nu boet i lejligheden i 2 år, og har aldrig hørt et kuk, om at der var problemer med kattene.
så det hjælper nongen gange at tale med dem face to face
tilføjet af

ok.

det kan jeg godt se, så går den ik. . Hvordan har du lært din kat at gå i sele? Synes alle mine har hadet det og været ret sky hvis de kom ud. .
tilføjet af

Ted tror jeg jeg vil gøre.

Det kan jo være at man kan tale med dem om det.
Min kat er også mit barn. Så der er nok ikke andet for, end at håbe de er til at tale med.
Min kat lærte iøvrig det med selen af den tidligere ejer. Jeg fik ham da han var to år, og havde lært det den skulle i sit tidligere hjem.
Men min erfaring siger mig, at det bare er på med selen, og så søge for katten har en lang snor. På den måde kan den gå rund af sig selv udenfor, uden jeg prøver at trække ham den ene eller anden vej. For det hader han. Han vil ikke gå på kommando.
Måske du bare skulle give dem lov til at gå for sig selv på græsset med sele og snor på, mens du kan læne dig tilbage med en kop kaffe, mens du holde øje med kattene.
tilføjet af

vær ærlig

Måske fordi visse katte har det med at gå og strinte, og det stinker bare forever? Og jeg er i øvrigt hyperallertgisk overfor kat, så havde du kat i min lejlighed, ville det kræve en meget gennemgående rengøring, for at jeg ville kunne være der igen. Specielt med de trægulve jeg har.
Så helt ærligt - tag da lige og respekter et forbud mod kæledyr, hvis ejer har lavet det! For det er da ejeren, der må have lov til at bestemme hvad de vil have ind i deres boliger. Mit råd må vist være, at du burde spørge udlejerne om det kan lade sig gøre alligevel, evt mod et større depositum? Sig det som det er: du har en kat.
Og desværre kan man jo så ikke gardere sig mod lejere, der får børn undervejs - MEGET irriterende 🙁
tilføjet af

Husdyr forbudt

Kommer som regel af at nogle enkelte lejere skider reglerne langt væk og trods utallige advarsler lader hunden rende løs og ikke gør rent efter den, f.eks på børnenes legepladser
Det står også i de fleste lokale politivedtægter at hunde skal føres i snor, men det respekteres heller ikke.
Det er ikke alle katte der kan holde sig inde, jagtinstinkt m.m. får dem til at gå ind til naboerne lige så snart de ser chancen.
Så når der er husdyrforbud er det de få der har ødelagt det for de mange.
tilføjet af

vær ærlig


Og desværre kan man jo så ikke gardere sig mod lejere, der får børn undervejs - MEGET irriterende 🙁

Jo. "Børn ikke tilladt. INGEN UNDTAGELSER!" Præcis som med husdyr :)
tilføjet af

arbejd for sagen ...

et rimeligt krav er at katten er kastreret - og man max må have to. At man holder dem inde i sin lejlighed og sørger for at kattegruset emballeres ordenligt iden det går i renovation, eller speciel affaldkontainer til dette.
Evt. kunne man forhøje huslejen med et mindre beløb, til f.eks. ekstra container og tømning af denne.
Nogen der er interesseret i "folderen" kat i lejlighed - omkring underskriftsindsamling om tilladelse til dyrehold, mail mig på sundisk@sol.dk. Kræver selfølgelig nogen bringer det op på en generalforsamling
tilføjet af

Og så er der de renlige katte ejere

Og så er der de renlige katte ejere, der lukker katten ud om natten, så den kan skide i børnenes sandkasser!
Lækkert ik`??
tilføjet af

Og så er der de renlige katte ejere

mange udlejere ser ikke husdyr i deres lejemål blandt andet pga allergi. Det er jo i lejligheden uanset hvor meget du har gjort den ren. Der er dyreskæl i gulvtæpper og mellem træbrædderne, som sagtens kan være med til at give problemer hos nye lejere. Dertil vil jeg sige, at selvom din kat er en indekat, så skal den jo også aktiveres og jeg har selv haft to katte i en ejendom, hvor det dog var tilladt at have husdyr og min underbo fortalte at hun ofte kunne høre, når kattene bumlede hen over gulvet, fordi de havde en masse indestængt energi, som lige skulle fyres af.
Heldigvis generede det hende ikke og jeg ville ikke selv kigge efter et lejemål, hvor man ikke må have husdyr.
Men det kan evt. være nogle af grundene til, at flere udlejere frabeder husdyr i deres lejemål.
tilføjet af

Husdyr ikke tilladt. Men hvorfor?.

Uhh! Jeg bliver sgu snart så sur over det! Her hvor jeg bor må man have to dyr, men der er alligevel ikke andet end problemer! Det er skam ikke dyrene der er problemer med, nej det er folk der har RØVSMERTER over INGENTING, der skaber SAMTLIGE problemer!
Det er SÅ let at finde boliger hvor man ikke må have dyr, hvorfor i alverden flytter folk så ind, som VED man må have både hund og kat, blot for at begynde at brokke sig?
Engang havde jeg en hund her. Han var så sød og rolig, og der var aldrig problemer. Alligevel brokkede folk sig, nok især fordi det var en stor hund, man let lagde mærke til. Det blev til sidst så slemt at der blev skrevet i boligselskabets latterlige ligegyldige regler (som jeg absolut INTET har til overs for) at hunde skulle føres ud af området OMGÅENDE, via hurtigste fugleflugtslinie, og måtte IKKE pisse eller skide (heller ikke selv om man samlede det op) i græsplænen! Nogen sank endda så dybt, grundet enorme smerter i røven, at de LØJ med jeg ikke samlede lorten op! Det er så ikke grunden til jeg ikke har hund mere. Så hvis du har have kan du jo faktisk godt have en hund, for så kan den tisse af der. Men hvordan i alverden hindrer du en hvalp på 8 uger i at tisse så snart den er kommet ned af trapperne fra 1.sal? Og hvis man bor i midten er der faktisk et pænt stykke ud af området, og alle områder i nærheden med græsplæne er private boliger. Mon de vil have hele naboområdets hunde til at pisse og skide i deres område? Jeg tvivler! Så det er faktisk blevet stort set umuligt at have en hund, især hvis man bor på 1.sal, selv om det hedder sig det er lovligt.
Lige ved siden af mit soveværelse er der et festhus man kan leje. De fleste weekender er der fest der. Og nogen gange, faktisk er det sket ret ofte, larmer og buldrer de til langt ud på den mørke nat. Og tit er der ølflasker smidt overalt i området, og en dag var der endda en der havde brækket sig på min trappe!
Hver gang der udkommer en seddel om beboernyt, er husdyrene nævnt, altid i en negativ sammenhæng. Jeg har aldrig set festhuset nævnt. Heller aldrig det at det er tilladt at grille på altaner (har selv altan) og i haver, der ligger TVÆRS op af bebyggelsen, så man må have vinduerne lukket 6 timer i træk på en sygeligt varm sommerdag, ellers ender du på hospitalet med røgforgiftning, fordi de sidder i haverne og griller i flæng!
Nu har jeg to katte, og man skal søge om en tilladelse for at have dyr! Til hvad nytte? Alle må vel have to, eftersom det er lovligt. Du skal endda oplyse hvilken race det er. Så SKULLE de have halsbånd på. Så blev det lavet om til øremærke, hvilket mine har i forevejen. Og gu vil jeg ej give dem halsbånd på, man hører tit at de kan blive kvalt i dem! Begge to er neutraliseret, så der ser jeg heller ikke problemet. Så var der en eller anden vindblæst torsk der foreslog at man skulle betale 25 kr. (og et startgebyr på over 100 kr.) om måneden pr. husdyr, for SVIE og SMERTE. Pengene skulle så (i hans forskruede fantasiverden) bruges på at han kunne hente nye småsten og også LUGTFJERNER til... Hold godt fast... HAVEN! Pga. en kattelort i haven! DET er jo KUN for at ramme folk med dyr, at komme med så latterligt et forslag, og det blev da heller aldrig til noget. Hvad med at lette røven og fjerne det selv? Og så bestille en flyttevogn hurtigst muligt, og flytte til et sted hvor man IKKE må have dyr! Det er FOR nemt at finde! Af de grunde har jeg valgt at ikke melde kattene ind, så ingen ved jeg har dem. Jo folk ser dem i området, men ved jo ikke de ikke er tilmeldt.
Det er som om der automatisk ses ned på det at have dyr. Det er automatisk en gene. Men hvem har fundet på at der KUN må bo mennesker og INTET andet i boligerne? Det har jeg (og mange andre der kan lide dyr) da aldrig skrevet under på?
Folk må have ALLE de børn de vil. Om aftenen render børnene og råber og skriger, og cykler på de bitte små, snævre stier lige op ad blokkene, trods det at det faktisk er forbudt at cykle i området! En gammel dame fortalte endda at hun var blevet ramt af en cykel og faldt og slog sig, for man kan simpelthen intet se om hjørnerne. Det har jeg heller aldrig set eller hørt nævnt nogen steder. Var det en hund der gøede (i stedet for en unge der skreg) var der STRAKS blevet reageret!
Nu har jeg lige fået en seddel hvor der står at nogen fra udvalget, hvor jeg bor, vil gå rundt ved dørene og banke på og spørge hvor mange dyr du har. Det er ikke engang (skriver de selv) for at sikre sig de er meldt ind i boligselskabet, det er bare for nysgerrighedens skyld. Nu er der nok nogen der synes jeg er underlig, men jeg synes faktisk det er enormt provokerende! Hvad rager det andre hvor mange dyr jeg har? Det er da min egen privatsag, mine dyr har aldrig generet nogen, de er faktisk bange for andre, og går aldrig hen til dem. Tænk hvis jeg pludselig fik den skrupskøre ide at rende og banke på hos folk, og spørge hvor mange børn de havde, fordi der skulle tælles børn i området? Det tror jeg folk havde synes var meget mærkeligt. Sidste år blev der lagt samme type seddel i postkassen, men der skulle du skrive antallet af dyr på sedlen, og aflevere den hos en af tosserne. Det gad jeg da overhovedet ikke.
Det er måske svært at forestille sig jeg aldrig brokker mig over noget her, og aldrig virker sur på andre. Men nu må det sgu ud! Hvorfor skal det evig og altid gå ud over folk der har stille og rolige dyr, hvor andre kan te sig som de vil? Simpelthen KUN fordi nogen har så ondt i røvhullet!
tilføjet af

Husdyr ikke tilladt. Men hvorfor?.

Kæresten og jeg flyttede for omkring 2 år siden ind i et nybyggeri i Århus - Her lavede vi en special aftale (Ligesom de fleste andre) om at vi måtte holde husdyr - I dette tilfælde 2 indekatte. Det stod ellers i kontrakten at man ikke måtte holde dyr. Men det er altså muligt at få specialaftaler - Men husk ALTID at få det på skrift! Da der kom ny udlejer, gjorde han en kæmpe indsats i at fordrive alle med dyr - nogle valgte simpelthen at flytte til sidst, da han var rimelig grov! Men eftersom vi havde det på skrift kunne han intet gøre.
Men ja det er svært at finde steder man må holde kat - min kæreste har en profil på Århusbolig, hvor man kan søge efter boligere hvor det er tilladt at holde dyr, men for det meste er det umuligt at komme til èn af disse boliger, når man som os kun er 2 personer og ikke en familie på 4! Det er nemlig som regl kun rækkehuse hvor husdyrhold er tilladt.
Med hensyn til om de sviner udenfor - Vores katte blev holdt som indekatte det første lange stykke tid, hvor de lærte at gå på kattebakken, efter et stykke tid lod vi dem gå lidt udenfor - Og de løber stadig tilbage til kattebakken når de skal:-)
Men ja træls med alle de forbud:-)
tilføjet af

Husdyr ikke tilladt. Men hvorfor?.

tilføjet af

Husdyr ikke tilladt. Men hvorfor?.

Som der er en, der tidligere har skrevet handler det meget om at få fuldstændige uansvarlige kæledyrsejere har ødelagt det for mange ganske ansvarlige kæledyrsejere.
Der har flere gange været opslag i aviser mv. om hvordan nogle mennesker har overladt deres dyr til sig selv ( op til flere dage) på deres bopæle, hvilket har medført store skader på bopælen i form af ødelagt inventar mv., støjgener for naboer samt stanken af tis og afføring i opgange mv. Dyrene bliver ikke luftet, opdraget eller på andenvis taget hånd om, og det har medført store udgifter for boligselskaberne samt private udlejere, da lejerne mange gange ikke selv kan betale den omfattende renovering af den lejede bopæl eller 'smutter fra regningen'. Det er noget rigtig møg for at sige det lige ud og de burde fandme skamme sig i den grad (jeg tror nu at de er totalt ligeglade med deres handlinger eller mangel på samme).
Konsekvenserne heraf er at alle dømmes over én kam mht. husdyr ( ansvarlg ejer eller ej) og så det for alle kæledysejere nu er blevet svært om ikke næsten umuligt at finde en bolig, hvor det er tilladt at have husdyr og som også er til at betale og ikke ligger langt pokker i vold fra offentlige transportmuligheder.
Det er ikke alle steder de skelner mellem kæledyrsarter - om det er hund eller kat er ligegyldigt, da de begge nu bliver anset som værende potentielt farlige i regnskabsafdelingen og så hellere forbyde dem end som udlejer at stå tilbage med et ødelagt lejemål og en voldsom renovationsregning. Meget forståeligt udfra udlejers synspunkt men bare så ærgeligt at få totalt uansvarlige mennesker skal have lov til at ødelægge så meget for så mange andre - virkelig virkelig ærgeligt.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.