18tilføjet af

lykkepiller

Hejsa.
Jeg har lige været ved lægen og er nu kommet med i statistikken: jeg har fået ordineret lykkepiller! :(
Nu er mit spørgsmål til jer, kære sol-debatører; er der nogen, der kender noget til virkningen af alkohol sammen med antidepressiver (Paroxetin)?
Jeg burde jo nok helt holde det adskildt, men jeg skal til fødselsdag de næste par weekender, så....
Men er der nogen der har erfaringer med dette og ka' gi' mig et par råd, vil jeg blive glad!
På forhånd tak og et ønske om en dejlig sol-dag til jer alle;)
tilføjet af

Til dig

Alkohol virker ofte som forstærker, at det, der allerede er indtaget.
Så jeg vil ikke anbefale det, overhoved.
kig engang på disse link onkring de piller du er startet på, og tag selv stilling.
held og lykke med at finde glæden i dit liv
Mvh. guller

http://www.laegemiddelstyrelsen.dk/1024/visLSArtikel.asp?artikelID=3331

http://www.farmaceutforeningen.dk/%7B2DB7BFF4-44F5-469D-8FCB-CFBACCE68FB2%7D

http://www.i-d-a.dk/angst/kap7.php
tilføjet af

Takker!

Tak for links! Rart at få lidt info, eftersom lægen ikke er specielt informerende!
Jeg har faktisk masser af glæde i mit liv. Har ikke været gladere i lang tid, men har fået nogle angstanfald. Tror egentlig "bare" jeg er stresset og udbrændt, men det er jo så nemt lige at udskrive en recept på nogle lykkepiller!
;)
tilføjet af

Nejjjjjjjjjjj, du skal IKKE begynde på lykkepiller

Kære f.eks.Jane
Lykkepiller driver dig til vanvid.
jeg har aldrig selv prøvet Paroxetin men jeg kender nogle der har HORRIBLE oplivelser ved at bruge det. Du bliver afhængig af det og det har rigtige grimme bevirkninger. du bliver for eks. meget agresiv, restløs og meget mere. prøv lige atlæse i brugsanvisningen under MULIGE BEVIRKNINGER.
Lykkepiller bringer dig ikke lykken. Det tager faktisk livet af dig langsomt.
begynd ikke på det for din egen skyld.
KH
Letizia
tilføjet af

kære jane

Jeg kan sige dig, at for ca 6 år siden røg jeg ned i en mørk depression jeg kunne ikke føle glæde, mærkede ikke at jeg levede, men var mere som en robot. Jeg gik til lægen og fik ordineret lykkepiller dem tog jeg ca. 6 mdr. så kunne jeg selv fornemme at nu var tiden inde til at stoppe, det gjorde jeg så. For mit vedkommende virkede lykkepillerne efter hensigten og jeg havde ingen af de nævnte bivirkninger. Jeg har aldrig før eller siden haft brug for dem og håber heller ikke jeg får brug for det igen. Jeg tålte rødvin i moderate mængder uden at der skete noget, men jeg var meget forsigtig med hvor meget jeg drak.
Efter det du skriver ved jeg jo ikke om det lige er det du har brug for og som du selv nævner nogle læger er måske for hurtige til at udskrive dem. Men jeg ønsker dig al held og lykke.
v.h.
mayana
tilføjet af

nemt ?

Hej
Jeg har selv taget anti-depressiv medicin (Efexor depot) for et års tid siden. Jeg mærkede ingen forskel i forbindelse med alkohol, men det kan sikkert være forskelligt fra præparat til præparat.
Jeg forstår iøvrigt ikke hvorfor du er ordineret anti-depressiv medicin, hvis du ikke har en depression❓Var det ikke bedre at gøre noget ved din stress. Medicinen kurerer jo ingenting, men kan højest lindre nogle symptomer. Og det med at tage det fordi det er nemt, den holder ikke ;-), vel.
Mvh. Peter
tilføjet af

Møg liv

Fra jeg var 17 år har jeg fået div. nervemedicin årdagen,depression og angst for stort set alt.
Da jeg rundede de 40 fik jeg cipramil(lykkepiller) og mit liv tog en positiv drejning,
jeg er aktiv sejler idag,noget der slet ikke var muligt før,jeg spiller banko det var førhen osse udelukket grundet skræk for mennesker,jeg er sluppet for månedsvis depressioner og agressioner og uro er væk,jeg er blevet mere afbalanceret og rolig uden at være sløv.
Med hensyn til bivirkninger har jeg ikke mærket nogen særlige.
Jeg ser lykkepillerne som en gave fra himlen for mit liv var fyldt med angst og lange depressioner før,og nu kan jeg leve mit liv som så mange andre.
Så det er klart jeg er glad for lykkepillerne.
tilføjet af

Kære f.eks Jane

De fleste slags lykkepiller/antidepressiva får forstærket virkning af alkohol, men et par glas vin eller lign. når du skal til fødselsdage, kan som regel gå an. Men der kan ikke gives et "ja/nej" svar, da to personer sjældent reagerer ens på samme slags medicin. Der er tre muligheder du kan gøre: 1.læs indlægssedlen i æsken (der står oplysninger mht.virkning ved indtagelse af alkohol) 2.spørg din læge (tilrådes) 3.spørg på apoteket. Du skal ikke være ked af, lægen har givet dig lykkepiller, det hjælper mange mennesker over en depression, som jo kan fremkaldes af vedvarende stress, men samtidig må du tænke over, hvordan du kan afhjælpe din stressede situation for lykkepiller kan ikke gøre det alene.
Jeg håber du snart får det bedre og ser lysere på tilværelsen igen.
Venlig hilsen
Darktatoo
tilføjet af

læge besøg

Jeg synes du skal kontakte din læge en gang til. Hvis du havde flere spørgsmål, inden du fik dem, hvorfor stilte du dem så ikke til lægen dengang. Lægen har en lang uddannelse bag sig, og ved nok temmelig meget om hvorvidt dine piller virker godt eller skidt sammen med alkohold. Der er jo forskel på diverse piller.
Det kan godt være, at lægen ikke gav dig ret meget information, men det var dig selv der forlod konsultationsrummet. Prøv at få en tid igen. Man må gerne tage til læge uden at man fejler noget.
tilføjet af

tak til jer alle..

..for gode råd og kommentarer.
Jeg havde så'n set talt både med apotek og læge, men ville bare gerne høre nogle førstehåndserfaringer. Og det har jeg så nu. Tak skal I ha';)
tilføjet af

Har prøvet nøjagtig det samme . . .

Jeg har også fået ordineret lykkepiller for efterhånden mange år siden. Efter ca. ½ år følte jeg også, at nu havde jeg det så godt, at de kunne undværes.
Ikke alle får bivirkninger - jeg gjorde ikke, men en jeg kender, blev frygtelig aggressiv og måtte stoppe omgående.
Jeg forstår dog ikke, hvorfor indlægsskriveren får ordineret lykkepiller, når det ikke drejer sig om en depression - den læge giver jeg ikke meget for!
tilføjet af

Dejligt at høre!

Det er efterhånden ved at blive et fy-ord, når man nævner ordet "lykkepiller"! Det er godt at høre fra nogen, at de virker efter hensigten! Jeg kender da også adskillige, som har fået et meget bedre liv med disse piller. Det var måske en ide at kalde dem for andet end "lykkepiller"! De har jo ikke noget med lykke at gøre, men de kan give et menneske livskvaliteten tilbage, og er det ikke det, det handler om?
Tillykke med dit nye liv, og nyd, at der er noget der kan hjælpe dig.
tilføjet af

Hej Qui

Det jeg har fået ordineret er et præperat mod både depression og (panik-)angst. Det er vist noget med, at angsten kan være et symptom på depression...
Og så vil jeg bare lige sige, at det har været rart at læse om alle jer, der har haft gode oplevelser med "lykkepiller". Som du, Qui, skriver, er det nemlig efterhånden et fyord, og man hører næsten kun om alt det, der går galt! Så tak ska' I ha'!
tilføjet af

Hej Jane

Min mand får Cipralex for hans depression. Det er et epilepsimiddel, en videreudvikling af Cipramil, og det virker rigtig godt på ham. Han blev utroligt agressiv af Fontex og hvad de ellers hedder. Han skal have dem resten af livet, da hans deppression er kronisk, men hellere det, end ødelagt livskvalitet.
tilføjet af

lykkepiller'

Det er en meget dårlig ide at drikke når du får lykkepiller!
Se information på www.lykkepiller.info - se under advarsler !
Venligst !
tilføjet af

geertdp

Jeg får selv lykke piller (cipremil)!
Drikker du med måde, og ikke bæller hver dag skulle der ikke være problemer med at gå til fødelsdag,hus du må bare ikke blande for mange forskillige ting sammen, hold dig til øl,vin eller drings!Lad så være med at spæde den op dagen efter, men det er selvfølgelig fra persen til person hvordan det virker!! God fest !!
tilføjet af

Hm?

Nu kan det jo godt være en forholdsvis chokerende besked at få, at man faktisk er et sted hvor lykkepiller er nødvendige, og med mindre man er forberedt på det inden konsultationen kan det være svært atgøre sig klart hvilke spørgsmål der er nødvendige. Lægen bør i den situation have overblikket og informere bredt nok til at patientn kan tage kvalificeret stilling.
Det er i øvrigt min oplevelse at mange læger faktisk ser det som noget man BARE udskriver - et let mentalt plaster. Jeg blev foreslået antidepressiver første gang i 9. klasse, som 16-årig, af min praktiserende læge. Det var efter 10 min samtale, og den type (hvad-er-det-nu-den-hedder?) der har ry for at forøge selvmordrisikoen drastisk i netop den alder. Det samme har jeg oplevet flere gange siden. Men men men - jeg ved ikke om der er andre der har den oplevelse? I hvert fald vil jeg altid anbefale at søge en additionel mening (anden læge, psykiatrisk skadestue, psykiater) - det er jo ikke vitaminpiller, og man stopper ikke bare sådan lige igen, når man først er begyndt.
tilføjet af

a question

Sorry for writing it in English, but my Danish isnt so great...
I've been put on Efexor today by my psychiatrist and also was wondering about this. I ha no problems with another antidepressant (Cymbalta/Duloxetine) at 60mg, but i did had a black out after drinking some alcohol when it was raised to 90mg. So, my question is actually how much you take. Cause i have to start at 75mg, but it will be raised up to at least 175 to start with.
Thanks is advance!
a girl from Holland
tilføjet af

lykkepiller giver mere anst.

jeg synes ikke han skal lade være med af tage dem, bivirkningerne er kun hans angst der bliver provokeret frem af medicinen, når den rigtige virkening kommer efter 2-6 uger, med den rigtige dosis, så skulle han have det meget bedre/.
husk af motion og en ordenlig kost, og er en stor del for af lave de glade stoffer i hjernen.
hold jer fra stoffer:( det gør alt være.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.