11tilføjet af

Kryds Allergi (ikke for begyndere)

Jeg lider (virkelig lider) under min kryds allergi.
Krydsallergien er forekommet fordi jeg har pollen allergi osv..
MEN er der flere derude som har det lige så slemt som mig ??
Jeg kan ikke tåle nogle grøntsager, nødder eller frugt OVERHOVEDET!
Det startede da jeg kom i teenage årene, og år efter år "mistede" jeg frugt/grønt ting som jeg pludselig heller ik kunne spise mere.
Min hals hæver pratisk talt - og min tunge klør ubarmhjerteligt meget, helt op i ganen.
Nogle gange får jeg vejrtræknings problemer af at skrælle kartofler altså.. det så overdrevet at man IKKE tror på det. for det er fanme sjælendt folk ikke siger "det bare for at slippe for at spise sundt" jeg ville gi ALT i verden for at spise et æble ude fra min have om sommeren!🙁piv hehe..
Jeg kan dog godt tåle det kogt, bagt eller gennemstegt (og fra dåse) - altaså grønt og alt det der.. undtagen nødder (nomather what)
Er jeg den eneste der lider med denne usunde "sygdom" .. 😖
tilføjet af

Ekstrem motion hjalp i mit tilfælde

Hej im-sandy
Nej, du er ikke din eneste. Dit forløb minder i stor grad om min astma-og-allergiudvikling fra jeg var 13 år. Men da jeg var 19 valgte jeg at tage på sportshøjskole.
5 måneder med op til 8 timers hård motion om dagen gjorde underværker og både min astma og megen af min krydsallergi var væk. Var dog stadig ekstremt allergisk over for katte- og hundehår og lidt græspollen, men var en stor befrielse, da min madallergi gik helt væk.
Jeg er helt sikker på, at det er det, da jeg 1-2 år efter begyndte at forværre min situation, det var primært pga. jeg nu studerede på universitetet og studerede døgnet rundt - UDEN motion! Da jeg så et par år efter begyndte igen, så blev det lidt bedre - men kun lidt.
Her 10 år efter, hvor der er kommet ro på mit arbejde og hvor jeg kan tage mig tid til at have fri, når jeg kommer hjem, så bruger jeg stort set al min tid på tri-athlon. DÉT har gjort underværker mht. min krydallergi.
Så mit råd: dyrk EKSTREM meget motion! 🙂
tilføjet af

også her

Jeg har også siden teenage alderen lidt ekstremt meget af mine krydsallegier, faktisk er det kun dem og ikke min høfeber der har generet mig.
Men efter jeg blev gravid første gang er de stort set alle sammen forsvundet... De første 2-3 månder levede jeg næsten udelukkende af æbler og pærer :-)
Skal lige siges at jeg mistede barnet i 8 uge så her "krævede" det ikke 9 måneders hormonændring.
tilføjet af

Var det ikke nemmere at blive vaccineret?

Det er muligt at ekstremsport hjælper nogle og andre hjælper det nok ikke og det er nok heller ikke alle der synes det er sjovt at skulle bruge al sin fritid på motion.
I dit tilfælde kan det også være fordi du i dine livsskift også har skiftet bolig. Der er ingen tvivl om at indeklimaet i boligen har ekstremt meget at sige, fordi hvis luftvejene er irriterede af svampesporer og afgasninger fra byggematerialer, så rammer allergier også mangefold hårdere.
Kunne man ikke blive vaccineret?
Hvis hun er til ekstremsport så fin idé. Ellers ville jeg også checke indeklima og muligheden for allergivaccine hvis et var mig.
tilføjet af

Prøv

allergikompagniet. Mine to søstre har været derinde med allergi, og er blevet behandlet for det. Min ene søster har høfeber om sommeren, og den er forsvundet. Min storesøster har kraftig allergi året rundt, og kan ikke være nogen steder pga det. Nu har hun fået det meget meget bedre. Hun siger 90% af allergien er forsvundet efter to behandlinger, og hun var altså meget hårdt ramt. Jeg ved det også kan behandle fødevareallergi, og jeg har læst om mange som har fået rigtig gode resultater. Det er ikke en gang fup eller noget, det virker virkelig, og jeg er sikker på det også vil hjælpe dig.
tilføjet af

Pas på...!

Jeg ville ikke turde prøve allergikompaniet - eller andre alternative behandlinger for den sags skyld. Og da slet ikke ved fødevareallergi. Så vidt jeg husker var det netop Allergikompagniet, der sidste år anbefalede en ung mand med peanutallergi at spise peanuts - det var han lige ved at dø af. http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2010/03/31/104820.htm
Som sygeplejerske vil jeg anbefale dig at få råd ved din læge og helst en allergilæge.
Du kan også kontakte AstmaAllergi Danmark, eller læse den nye bog "Bogen om Allergi", hvor 10 førende læger har godkendt det faglige indhold.
Det er bare min mening...🙂
tilføjet af

Var det ikke nemmere at blive vaccineret?

Jeg mener at have læst og hørt at en vaccination ikke med 100% sikkerhed tager krydsreaktionen med, det er kun måske.
Er i gang med en vacc. og det kræver altså meget tid for at starte op på sådan en fætter.
De første par måneder er det altså hver uge der skal stikkes, jeg er i "vedligeholdes" fasen, hvor jeg bliver stukket med 6-8 ugers mellemrum, og det skal jeg gøre et par år endnu...
Det var bare lige mine "5-cents"
//dennis
tilføjet af

Forskel på ekstremt meget sport og "ekstremsport"

Det er muligt at ekstremsport hjælper nogle og andre hjælper det nok ikke og det er nok heller ikke alle der synes det er sjovt at skulle bruge al sin fritid på motion.[/quote]
Jeg skriver ekstremt meget sport og ikke "ekstremsport", der er en temmelig stor forskel.
[quote]I dit tilfælde kan det også være fordi du i dine livsskift også har skiftet bolig.
Der er ingen tvivl om at indeklimaet i boligen har ekstremt meget at sige, fordi hvis luftvejene er irriterede af svampesporer og afgasninger fra byggematerialer, så rammer allergier også mangefold hårdere.
[/quote]
Da jeg var 12 flyttede mine forældre til allergivenligt område, hvor vi før havde boet i en mose. Efter at have boet 7 år i dette allergivenlige område flyttede jeg på et gammelt 60er betonkollegie med fugtughed og svamp. Selvfølgelig har det MEGET at sige, hvor man bor. F.eks. mellem jeg var 4-12, hvor familien boede i dette moseområde og begge mine forældre røg som skorstene, der led jeg meget af det. Men mine forældre opdagede det desværre ikke, da jeg i forvejen var et ekstremt introvert barn, der skjulte mine smerter.
Så selvfølgelig har det noget at sige
[quote] Kunne man ikke blive vaccineret? [/quote]
Mellem jeg var 0-4 passede min mor mig, der var ikke mange naboer, jeg kom ikke i vuggestue eller børnehave, som de fleste andre børn. Jeg er 100% sikker på, at en vuggestue med masser af børnesygdomme er den bedste vaccine.
Nu dengang, jeg startede på sportshøjskole som 19-årig, der var behandling af allergi slet ikke så langt fremme som idag. 10 år senere fik min nabo - der også var allergiramt - en længere 3 årig behandling, hvor han var syg fra sit arbejde store dele af tiden. Sådan en såkaldt "priktest", hvor man over en periode sporer sig ind på, hvad kroppen reagerer på. Da jeg på det tidspunkt havde et særligt betroet arbejde, turde jeg ikke tage imod sådan en behandling.
[quote] Hvis hun er til ekstremsport så fin idé. Ellers ville jeg også checke indeklima og muligheden for allergivaccine hvis et var mig.

Igen, det er ikke ekstremsport, men ekstremt meget sport. Selv har jeg fundet ud af, at det afhjælper meget af min allergi at holde mig aktiv. F.eks. hvis jeg har down-dage, hvor jeg ikke orker nogetsomhelst. Så forværrer det min allergi. Endvidere har jeg været overvægtig (ca. 20kgs overvægt), det er kendt at overvægt og usund levevis puffer mere til læsset mht. allergi.
Idag tvinger jeg mig selv til at dyrke motion hver evig eneste dag. Ikke "ekstremsport" (som jeg aldrig har dyrket). Bare f.eks.
- 2-3 timers lang gåtur
- 1 til 1½ times svømning
- dobbelttimer til spinning
- 2 timers træningstur på cyklen
- ½-1 times løbetur
Som du ser, er intet af dette ekstremsport. Det er bare "ekstremt meget sport" - ihvertfald for nogen her....
tilføjet af

Kryds Allergi (ikke for begyndere)

Jeg kan tilslutte mig rådet med Allergikompagniet. Eller en anden behandler med samme uddannelse. Se evt. Ole Larsens hjemmeside og bliv klogere på hvad det går ud på. Selv har jeg konsulteret Mette Olsen i Holbæk - med 100% godt resultat. Hun er uddannet hos Ole Larsen, som har udviklet behandlingen. Hun har også en fin hjemmeside du kan kigge på - eller du kan ringe og tale med hende. Jeg ved ikke hvor du bor, men måske er der en behandler i din nærhed. DET VIRKER, så tag dig ikke af lyseslukkerne. Der er altid folk der har noget imod alternativerne til det etablerede system, men de er altså ikke allesammen svindlere 😉
Held og lykke med det.
tilføjet af

Kryds Allergi (ikke for begyndere)

Hmmm. Er du mon blevet tjekket for nikkelallergi.
Synes nemlig at kunne huske, at mange af de grøntsager du nævner - og nødder - har et højt indhold af nikkel.
tilføjet af

Kryds Allergi (ikke for begyndere)

Jeg ved nøjagtig hvordan du har det! Jeg har været plaget af allergi siden jeg var barn, endelig i en alder af 24 år spørger min læge om jeg dog ikke vil vaccineres. Det var en proces der varede 5 år, men det virkede. Det har taget ca 75% af min allergi(jeg ved det lyder vildt) og den dag i dag kan jeg klare mig med en indsprøjtning om foråret og en pakke piller 😃.
Jeg kan stadig ikke spise nødder, det er udelukket. Men jeg kan spise et æble om dagen og stadig begrænsede mængder af gulerødder og tomater mm men jeg kan spise det.
Det er hæsligt at se al den dejlige frugt man ikke kan spise, men du er ikke alene om dit problem.
tilføjet af

Kryds Allergi (ikke for begyndere)

Ja, du er ikke den eneste.
Jeg savner osse frisk frugt og grøntsager, desværre
hjælper kogning kun på nogle få for mit vedkommende.
Jeg har været i vuggestue, børnehave, dyrket ekstrem meget sport, zoneterapi,
makrobiotik, vitaminer og akupunktur,ingen af tingene har hjulpet.
Jeg er endda blevet vaccineret i 8 år, derefter startede mine krydsallergier
+ andre levnedsmiddelallergier.
Jeg har ikke prøvet en graviditet endnu, det har ikke været en mulighed,
selv om det hjælper nogle.
Allergi og astma varierer over tid og der er mange variable der har indflydelse
på det. Variablerne kan være meget svære at indkredse, f.eks. har jeg fået fortalt
om en patient, der reagerede på de såkaldte storage mite, de befandt sig såmænd i et parti mel, som var blevet brugt til butterdej.
Kudus til lægerne fordi de fandt ud af det. Men det betyder osse at symptomer
kan komme og gå fuldstændig uforudsigeligt.
Derfor tror jeg ikke på heling ved alternative behandlinger, jeg har nemlig aldrig set dokumentation for at det holder mere end midlertidig, for de såkaldt kurerede.
Derfor hvis en mirakelkur koster penge, spis brød til og hvis det er sådan noget som sport prøv det.
Knæk og bræk med dit helbred og pas på spor i fødevarer.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.