18tilføjet af

Fjernelse af mandler

Er der nogen der som voksen har prøvet at få fjernet mandler❓
Gør det meget ondt❓Var I nødt til at blive hjemme fra job❓Hvorfor fik I det gjort ?
Håber der er nogen der kan hjælpe

Natascha
tilføjet af

mandler

Jeg beklager meget. Jeg fik fjernet mandler for ca 5 år siden og det er noget af det værste jeg har været ude for i hele mit liv. Her snakker vi slemt invaliderende sygdom, oprationer i underliv, brok opration, 3 børne fødsler, og andre ting. Det er nu ikke smerterne der er slemme men det at du ikke kan spise, sove, brækker blod op, at sårret rådner. Held og lykke til dig. Og bliv hjemme fra job min 1 uge
tilføjet af

jeg kender en der fik fjernet mandler

på grund af mad der satte sig fast, så det lugtede.
hun kastede op hele natten og var fuld af blod over hele kroppen, men heldigvis var der en sygeplerske der hjalp hende i bad flere gange om natten, det var hårdt.
2 dage efter kom hun hjem, og kunne ikke spise, og hendes mave kræver mad på næsten faste tider, da hun også har en mavesygdom, eller måske tarmsygdom, jeg ved det ikke, men forvent at du kaster op hele natten, lægerne ved godt at det ikke blot er en simpel operation.
tilføjet af

Glem det, behold dem

Det ønsker du ikke at skulle igennem og bagefter har du andre problemer fordi du mangler dem end dem du havde inden de blev taget.
Jeg troede faktisk, man var holdt helt op med bare at fjerne mandler.
tilføjet af

Hug en hæl og klip en tå

Kirurger laver mange mærkelig operationer, hvor
der kan anvendes andre løsninger. De fjerner også
hele underlivet på kvinder med kræft, når der kunne
anvendes genterapi.
Når de fjerner dem, så må de være dygtige til at dyrke
nye organer. Ellers tjener operationen kun deres egne
interesser.
tilføjet af

Behold dem.

Jeg har selv døjet med halssmerter flere gange i mit liv i op til 3 uger ad gangen og nogle gange med en uges pause hvorefter jeg fik en omgang mere. Har aldrig været god til at opsøge læge. Men det er også fordi jeg hader at blive fyldt med medicin med mindre mit liv er i fare. Jeg vil aldrig fjerne mine mandler. Har en nær ven der fik dem fjernet. Og han levede af is og yogurt i 3 uger efter fjernelsen. Og han havde så mange smerter efter oprationen.
En anden grund til jeg ikke vil af med mine, er fordi jeg er sánger, og kan risikere at min sangstemme kan gå i stykker.
tilføjet af

Et andet og værre problem

Forskere har fundet ud af at de rent
faktisk har en funktion. Du kan også
leve uden din milt, men det giver dig
visse begrænsninger.
tilføjet af

jeg fik dem fjernet

Jeg fik mine fjernet for lidt over et år siden.
Jeg var en af de uheldige. Eller dvs. operationen gik fint, men jeg havde VOLDSOMME smerter - det er altså slemme smerter kan jeg sige dig!
Det jeg var uheldig med var, at jeg ikke kan tåle det stærke smertestillende man skal være på når man kommer sig. Så måtte nøjes med et par panodiler. Det var forfærdeligt, jeg sov ikke om natten, jeg kunne intet spise. Det føles som om at hvis man skal synke eller spise noget, at der kun er en passage på to millimeter mellem alle hævelserne. Man får en overvældende trang til at kaste op, der varer over en uge, hvor man hele tiden må kæmpe imod fordi mavesyre netop hjælper på smerterne!
En anden ting var, at jeg blev ved med at have vildt ondt i halsen. Der gik flere uger, hvor jeg kun fik taget mig sammen og gik i skole ganske få dage. Jeg tog til en halslæge, der sagde, at det så fint ud, at jeg bare var hysterisk og skulle til at gå i skole. Efter 4 uger begyndte sårene at bløde, så jeg tog ned og blev podet. Ganske rigtigt - halsbetændelse i fuld flor!
Visse læger i DK er så dygtige til deres job.
Så, det kan nok klares med færre smerter end jeg havde ;-) Når nu jeg var lidt uheldig. Jeg er glad for at have fået mine fjernet. Der gik infektion i min hals en gang om måneden, hvor det varede mere end en uge hver gang. Det har hjulpet.
tilføjet af

Jeg gennemgår pt efterforløbet. (No regrets!)

Jeg er netop nået til dag 6, jeg har forfærdeligt ondt og ved slet ikke, hvad jeg skal gøre af mig selv, MEN ! Nu ved jeg ikke, hvad grunden er for dig. Jeg har været syg 9 gange i 2009 med halsbetændelse og feber, så jeg opgjorde det med plusser og minusser.. Og valgte at få det gjort. Jeg kan ikke beskrive den smerte og frustration jeg føler i disse dage, men jeg vil ikke sige jeg fortryder, for alternativet havde muligvis været værre. Jeg føler ikke på nuværende tidpunkt bedring, men jeg ser frem til at kunne spise normalt en dag. Jeg er sygemeldt, men planlægger at starte fredag.
Så JA det gør meget ondt, men jeg havde hørt de vildeste skrækhistorier inden, så var fuldt forberedt.
JA jeg er hjemme fra job.
Jeg fik som sagt det gjort for at skære ned i mine sygedage og smerte på månedlig basis. (En lille sidegevinst er jeg ikke snorker længere).
Held og lykke med det, hvis du vælger at gøre det.
tilføjet af

Fjernet mandler

Jeg fik fjernet mandler i onsdags (i dag er det fredag), og ja det gør da ondt, ligesom de fleste andre operationer..
Jeg skulle have haft dem fjernet for flere år siden, da jeg har døjet med mange halsbetændelser, har konstant hævet mandler og tendens til ondt i halsen og vejrtrækningsproblemer. Desuden havde jeg det de kalder propper, som jeg ofte hostede op fordi de var så store... (De fleste som har dem synker dem bar fordi de er små) Jeg fik også fjernet polypper, og allerede nu, selvom min hals stadig er hævet, kan jeg mærke at jeg meget bedre kan trække vejret gennem næsen, især når jeg ligger ned...
Det er fredag i dag, og jeg er stadig på smertestillende, og er ikke kommet til de dage som skulle være værst 5-8 dagene. Der begynder sårskorpen at falde af!!
Det kommer an på om det er et fysisk hårdt arbejde du har, og om du har meget ondt... Hvis du sidder ved et skrivebord og ikke er tvunget til at cykle på job, så skulle det sagtens kunne lade sig gøre at komme på job 3 dage efter operationen, men jeg vil ikke snakke for mændene, de skulle vidst have en lavere smertetærskel ;)
Men du skal være ret sikker på at du får svært ved at snakke de første par dage efter operationsdagen..
Jeg håber du fik lidt ud af det...
Jeg har kun hørt om mænd der fik fjernet dem som voksne, og kun hørt skrækhistorier, men har ikke selv oplevet det så slemt som de mænd😃:D :D
tilføjet af

At fjerne mandler og sår i halsen

Det er klart, at din hals bliver en smule øm og hævet pga operationen. Du kan læse en masse om, hvad det indebær at fjerne mandler på http://www.sundhedslex.dk/fjerne-mandler.htm - der står en masse om operationen osv. Du skal være opmærksom på, at sår i halsen ikke er farligt. Ifølge sundhedsportalen http://www.sundhedslex.dk/saar-i-halsen.htm sørger de hvide blodlegemer i halsregionen for, at undgå betændelse i såret. Du skal bare undgå at røre sårene, da de fremmede bakterier kan medføre betændelse i sårene.
tilføjet af

Mandler i halsen - om hævede mandler

Vidste du, at dine mandler i halsen er 2 lymfeknuder, der fungerer som en væsentlig del af kroppens immunsystem? Ifølge http://www.sundhedslex.dk/mandler-i-halsen.htm kan du tjekke om du har hævede mandler i halsen, da dette ofte er årsagen til at fjerne mandler. Du kan evt. se afsnitet http://www.sundhedslex.dk/fjerne-mandler.htm hvor du kan læse om årsagerne til at fjerne mandler. Men det er klart, at det ikke altid er en god ide at fjerne mandler, da de er en integreret af immunsystemet. Men nogle gange kan man blive ved med det. Hævede mandler bør du ifølge afsnittet http://www.sundhedslex.dk/haevede-mandler.htm få undersøgt af lægen, hvis det bliver ved med at gøre ondt i længere tid. Jeg har selv haft hævede mandler og endte med at få fjernet mine mandler. Desværre er mit immunsystem nok lidt dårligere nu (-:
tilføjet af

Ja som barn!!

Mandlerne er med til at udvikle immunforsvaret som barn, som voksne er de ikke til noget!!
Det kan man læse på mange sidder!!
Vær ikke bange det er ikke værre end man gør det til fik dem fjernet i torsdags og idag er det søndag og skorperne er ved at falde af og ja d gør ondt med lyt til de gode råd så r d ikke så slemt :)
tilføjet af

Det er ikke så slemt :)

Fik fjernet mandler for 4 dage siden. Havde overvejet det i nogle år men turde ikke pga af indlæg som dem herinde. Det er da ikke behageligt men følg rådene så skal det nok gå. Jeg har spist masser af isterninger og har drukket en masse mælk da jeg havde svært ved at spise de første dage. Ja det gør ondt men det er til at holde ud hvis man tager pillerne som de skriver at man skal. Jeg får søvn men vågner da nogle gange om natten tager en tår vand og sover igen. Det er en god idé og have vand ved sengen. Jeg er sygemeldt i 14 dage det er jeg blevet rådet til fra sygehuset. Tror at jeg bliver rigtig glad for resultatet. Fik dem fjernet pga mandelpropper som gav dårlig ånde. Kender mange der har fået dem fjernet men ingen som har haft problemer bagefter. Mit råd er til dig at hvis du er meget generet af dine mandler så få dem væk. Lad dig ikke skræmme af historier som disse! Er aldrig blevet opereret før jeg fik fjernet mandler og har ikke født nogle børn endnu🙂Er forresten en pivskid med nåle og havde emla plaster på inden de skulle ligge drop🙂Er faktisk så bange for nåle at jeg tuder bare tandlægen skal bedøve mig!! Men det var ikke slemt - sidder og smiler lidt af at jeg er var så bange :)
tilføjet af

Fik fjernet dem i går

Jeg havde nok de største mandler jeg har set nogensinde på nogen, det var sådan at jeg i perioder ikke kunne sove om natten pga. luftmangel da min hals stoppede til. Jeg har haft så mange underlige lidelser med min hals og det at få dem fjernet er peanuts i forhold til en slem halsbetændelse. Det er nu ikke engang 24 timer siden og jeg kan allerede spise mange ting og har stort set ingen smerter, selvom jeg kun er på panodil og ipren. Jeg er 20 år og var blevet advaret om at det kan være meget værre at få fjernet mandlerne som voksen, end som barn. Det er ikke slemt ! :)
tilføjet af

hey

jeg er dog kun 15 år gammel og fik dem fjernet her den 4 januar,
større smserter jo ældre man bliver, og ja du skal blive hjemme fra dit arbejde, i 14 dages tid og undgå at lave så lidt som overhovdet muligt, du må ikke få pulsen op,
kig på dette link der står meget mere om det :-)
http://www.oerelaegen.info/tonsiller.htm
tilføjet af

c vitamin

c vitamin i suge tabletter, skyld i saltvand spis ingefær og hvidløg, i dit eget tempo.
lægerne skal nok bare tjene penge til deres terminer. det vi focusere på får vi mere af.
lægerne focusere på flere sygdomme og flere penge og vi er selv en del af det. mennesket er jo født til at være frisk og sund.
tilføjet af

Tak!

Hvor er det rart at høre!
Jeg står i øjeblikket og venter på brev fra sygehuset om en indkaldelse, og må ærligt indrømme at alt det som bliver skrevet skræmmer mig lidt - så har da næsten ikke lyst til det..
Puha, dejligt lige at høre nogle gode ord :-)
tilføjet af

Ikke slemt! - De positive indlæg er spot on!

Glem alt det negative, som folk skriver herinde!
Self er der undtagelser hvor det kan gå galt, sådan er det med alt.
Jeg var selv nervøs pga indlæg som flere af dem herinde, men de er alle blevet gjort til skamme..
Operationen føltes for mig ikke værre end en semi-slem halsbetændelse (ikke en gang en af de værste), som jeg har haft mange af de seneste år..
Jeg kunne spise bøf og pasta på 1.dagen, pizza på 2.dagen etc. - Bare sørg for at maden er kold og uden skorpe osv. Følg anvisningerne!
Det gør ondt - men ikke uudholdeligt ondt. og ikke noget nogle ipren og panodil ikke kan klare..
Gør det! ..hvis det er noget der forvolder dig gentagne problemer..
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.