5tilføjet af

Israel - 2

Under første verdenskrig (1914-18) blev England og Frankrig enige om en deling af det osmanniske imperiums besiddelser i Mellemøsten mellem sig. Den britiske udenrigsminister, Arthur Balfour forstod, at de jødiske nationalister kunne give en glimrende legitimering for besættelsen af den nordlige del af Palæstina. Som premierminister havde Balfour i 1905 modsat sig jødisk emigration til Storbritannien. I 1917 erklærede han sin støtte til etableringen af et jødisk "hjemland" i Palæstina. Beslutningen var en grov tilsidesættelse af den arabiske befolkning i Palæstinas civile og religiøse rettigheder - dvs. 90% af befolkningen på dette tidspunkt. London fik sin vilje. Ved afslutningen af 2. verdenskrig fik de franske kolonier i Syrien og Libanon og de britiske i Iraq og Transjordanien deres selvstændighed, men England nægtede at give Palæstina selvstændighed med henvisning til Balfour deklarationen.
Zionismen anså jøderne for at være flygtninge i eksil og organiserede deres tilbagevenden fra alle afkroge af verden. I begyndelsen af det 20. århundrede boede der i Palæstina 500.000 arabere og 50.000 jøder. I løbet af 30'erne nåede antallet af jøder op på 300.000. Jødeforfølgelsen i Tyskland fik emigrationen til langt at overstige de officielt tilladte "kvoter". Englænderne blev stadig mere bekymrede over at se deres hegemoni i Palæstina blive eroderet. I 1939 erklærede London, at målet ikke var at oprette en jødisk stat, men derimod en uafhængig palæstinensisk stat, hvor "regeringsmagten var delt mellem begge folk". I Palæstinas havne blev skibe med flygtninge på flugt fra nazismen i Europa afvist. Zionisterne svarede med sabotage og terrorisme for med magt at tvinge det vaklende britiske imperium til at opfylde sine løfter.
Gennem indsamlinger blandt jøder i hele verden - især blandt bankierer og rige familier - fik jøderne råd til at købe arabisk jord af de rige arabiske jordejere bosiddende i Beirut eller Paris, der ikke brød sig synderligt om de palæstinensiske fellah's (bønder) skæbne. Jøderne ankom derfor med skøder til jorden og fjernede skånselsløst de arabiske bondefamilier, der gennem utallige generationer havde beboet området. I deres sted blev der oprettet landbrugskolonier - de såkaldte kibbutzim - der blev forsvaret militært af zionistiske militser overfor en omverden, der med god grund havde et fjendtligt forhold til det indtrængende folk. Stillet overfor den stigende kamp mod det britiske kolonistyre, indbragte London i februar 1947 sagen for FN. En specielt nedsat komite anbefalede opdelingen af området i to uafhængige stater - en arabisk og en jødisk. Jerusalem skulle forblive under internationalt styre.
tilføjet af

Debatindlæg???

Ligner sq da bare copy and paste!
tilføjet af

En desværre meget gammel konflikt

Som der ikke er blevet gjort nævneværdigt ved. En torn i øjet på mange muslimer.
Her i Danmark havde vi også terrorister der under anden verdenskrig modsatte sig besættelsen af fremmede tropper. De var så heldige at der kom en afslutning af besættelsen efter 5 år.
Hvordan var Danmark blevet hvis vi havde været besat i lige så mange år?
Var vi faldet til den tyske pat? Eller hvis russerne havde snuppet Danmark med, havde vi så sovet trygt med den russiske bjørn, uden form for modstand?
Eller var vi blevet en flok uregerlige slags ETA, IRA, PLO mm?
Med venlig hllsen
Hmmmm
tilføjet af

Og ?

Hvad her det med indholdet at gøre, om det er copy&paste?
Med venlig hilsen
Hmmmm
tilføjet af

Til Lasso Lasse

Det er jo en debatside, det her, og jeg synes, at meget af det der foregår herinde mere ligner en gang mudderkastning, fremfor at være en egentlig debat. Jeg har den opfattelse, at en lille smule oplysning kan være med til fremme debatten.
David.
tilføjet af

Anden verdenskrig

kommer vi til. Hvis alt går godt, så skriver jeg til dig igen i morgen.
Venligst, David.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.