5tilføjet af

Hvorfor hedder det EfB.?

og ikkr EFB.? - hvorfor det lille "f".?
ved godt at EfB står for "Esbjerg forenede Boldklubber" - men hvad er det der gør at det lige er f'et der skal være lille, det burde da i realiteten være både f og b der skulle være enten små eller store..
Det hedder jo heller ikke BIf - Brøndby Idræt forening.. Men BIF!
undrer mig bare.. og det er åbenbart noget af betydning, for man bliver da i hvert fald flamet godt og grundigt af esbjergenserne hvis man på diverse forummer skriver det med stort F..
Mvh..
tilføjet af

med stort

Esbjerg & Boldklubber er navneord.
tilføjet af

Dansk retstavning

Det er sådan, at navne skrives med stort. Når noget hedder to ord, skrives begge med stort. Kongens Bryghus for eksempel. Men hverken kongens eller bryghus er jo egennavne, det er to navneord, som er navnet på et firma. Når noget hedder tre ord, skrives første og sidste ord med stort. Esbjerg forenede Boldklubber, for eksempel. Det blå Hus ... hvis nu huset hedder det.
Har du tænkt på, at SønderjyskE skrives med et stort E til slut? Det har været rigtig svært for dem at få aviserne til at respektere det - her er der nemlig tale om en sammentrækning a navnet: Sønderjysk Elitesport - SønderjyskE ...
Der er mange finurligheder ;-)
tilføjet af

nej nej

I 1948 afskaffede man navneord med stort i dansk retstavning. Så nej, det har ikke noget at gøre med, at de to rod er navneord.
tilføjet af

Ok.. Jamen

hvorfor hedder det så BIF - Brøndbyernes Idrætsforening.. burde det så ikke hedde BIf.?
Den med sønderjyskE, havde jeg aldrig tænkt over, men du har da ret. 😉
tilføjet af

nej nej og atter nej

Esbjerg er s.. da heller ikke et navneord!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"alle ting her på jord
kalder vi for navneord"
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.