4tilføjet af

Hvad nu?

Hej.
Jeg er en ung fyr på 18 år, der lige netop er blevet student. MEN så trænger det store alvorlige spørgsmål sig jo på - Hvad skal man så nu? Jeg ved det ikke helt, havde overvejet en HA eller måske jura - Det gør alle de andre jo.. Er der nogen der har en god ide?
Hilsen
Jonas
tilføjet af

Gør hvad du vil...

Hi.
Det kan godt være, at dette vil lyde klassisk og kliché-agtigt, men jeg mener helt klart at det bedste er at arbejde i en periode for at tjene nogle penge op, og derefter rejse.
Rejsen kan enten være en tur med udfordring som fx rygsæksrejse, det kunne være til et helt fremmed land for at lære sproget/menneskene at kende, det kunne være et ophold for at lave frivilligt arbejde, eller det kunne være at man ville studere lidt i udlandet.
Man kan også bare hoppe hovedkuls ud i et eller andet projekt og lære noget af dét.
Det vigtigste er at man foretager sig noget. Hvis man er i tvivl om hvad man vil i fremtiden, hvad man vil studere m.v. så hjælper det ikke på inspirationen at sidde hjemme i lille Danmark. Når man er et sted man ikke kender, hvor man skal lære at indrette sig, at hjælpe andre osv. så får man noget med i "bagagen", som kan hjælpe én til at vælge en uddannelsesretning, eller en ny livsstil i eftertiden. Det dér med at studere videre med det samme, som du sagde en HA eller jura, det er ikke en god idé, hvis man er i tvivl. Man skal ikke bare gøre noget fordi man KAN det, man skal VILLE det!
Så mit råd er at opleve noget, og hvis pungen trykker, må man bare arbejde et eller andet sted på fuldtid... og hvis rejsen er for kort, eller hvis man kun kan være væk i kort tid, kan man tage endnu en periode med løn-arbejde i udlandet/DK for derefter at rejse igen/videre.
Held og lykke med dit valg :-)
tilføjet af

Sabatår

Kære Jonas
Det ville være en god ide for dig, at tage et sabatår fra studierne og søge et job. Der er mange der gerne vil ansætte en kvik ung student.
Du kan så målrettet tjene lidt penge og så får du tid til at beslutte hvilket studie du vil videre med.
Som arbejdsleder kan jeg fortælle dig, at du er bedre stillet ved ansøgning til studie, når du har prøvet noget andet end blot at studere.
En udviklingsrejse, vil også give dig point. Held og lykke Jonas fra LG
tilføjet af

Lav noget andet

Hej Jonas
Jeg er også lige blevet student, så jeg ved hvor skræmmende det er. Jeg ved heldigvis hvad jeg vil læse vidre til, men jeg har alligevel valgt at tage et år fri. Jeg kunne ikke magte at skulle til at gå 5 år på universitetet efter 14 år i skole/på gymnasiet. At læse HA eller jura fordi alle andre gør det er måske lige i overkanten. Tag ud at rejse, få et arbejde, sid på en bjergtop i Nepal eller hvad du nu ellers kan finde på. Det er tidligt nok at begynde at læse vidre om et par år. Hvis du vælger at læse jura eller en HA er det jo tidligt nok at begynde som 20 årig. Og det er bedre at bruge nogle år på at finde ud af hvad man vil, i stedet for at bruge år på at finde ud af det man er i gang med ikke lige er det rigtige.
Venlig hilsen
Gitte
tilføjet af

Du skal nok....

Du skal nok mest tænke på hvad du vil kunne leve af. Hvad kan du tjene mange penge på MENS du elsker det. Hvis du finder ud af det, vil du automatisk søge i den retning!
Hilsen Nanna Topp
nanna-topp@sol.dk
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.