10tilføjet af

Helvedes køkken

Sidder og følger med i serien af den grund, at jeg skal se hvor xtremt arbejdsgivere kan blive derude...
Hold da helt k... hvor er jeg glad for, at det ikke er den branche jeg har valgt...for den chef har da vist en skrue løs... ;-)
Behøver man virkeligt hidse sig så meget op, for at få folk til at indrømme når de laver fejl...?
tilføjet af

Spørg ham her:

tilføjet af

hmm

Hmm..
Helvedes køkken er et underholdningsprogram og har ikke meget med virkeligheden at gøre.
Hvis man satte kamera op der hvor jeg arbejder(på restaurant) ville det nok ikke logge så mange seere til.

Seerne vil jo se en køkkenchef der går helt amok og skælder ud mens han smider med tallerkner. Så det man ser i programmerne er ikke et særligt nuanceret billede af virkeligheden.
Men prøv at blive frivillig en uge på en top restaurant. så kan du opleve det på nærmeste hold.😉
tilføjet af

He he...

så er det da godt jeg ikke har valgt at arbejde sån et sted...
For hvis nogen begyndte at kaste en bradepande efter mig...tror jeg desværre jeg ville ryge i fængsel på livstid for drabsforsøg på den der kastede... jeg gir som regel altid igen af samme skuffe, nemligt... ;-) Og så kan det godt gøre av at få noget i nakken...eller lige mellem øjnene...
For mig at se er kommunikation den bedste vej fremad... ;-)
tilføjet af

du skal ikke have så ondt af

deltagerne. Helvedes Køkken er atter et af de ubegavede tumpeprogrammer, som "man" mener at vide, at seerne gider se/ønsker at se. Det er et konceptprogram, og det meste er aftalt i forvejen. Det er fuldstændig som "Sporløs" -uægte fra start til slut.
Hvornår kræver publikum noget ordentligt, og ikke sådan noget bras som X-faktor, Helvedes Køkken osv. De kunne passende lave et der skal hedde: Skruppelløs, og så kunne
den passende handle om sig selv ;-)
tilføjet af

Sikken harmløs restaurant?

Dit billede af arbejdet i en restaurant, kan jeg så afgjort ikke genkende. Det virker jo som den rene idyl.
"Helvedes køkken" er i mine øjne ikke meget overdrevet. Naturligvis skal det være dramatisk, da det ER tv. Mit kendskab til sådanne køkkener, giver dog et noget andet billede end det du præsenterer.
Jeg har haft med kokke at gøre som var så hysteriske, at en kvinde med PMS er det rene vand i sammenligning. Har hørt om en køkkenchef der kastede kokkeknive efter de ansatte. Har selv oplevet ting og sager, som ikke står "Helvedes køkken" efter, slet ikke endda.
Sagen er den at de mennesker er til eksamen hver eneste service. De MÅ ikke fejle. En dårlig feedback kan koste dem kommende gæster. Desuden psyker de sig gensidigt ved at være hårde i filten. Derfor ser man også at mange restauranter nærmest har indbygget en svingdør. Det er som et dueslag. Besøger du den samme restaurant et år efter, kan hele køkkenstaben være skiftet ud. På nær de stakkels stakkels lærlinge/elever. De må bide i det sure æble og fuldføre uddannelsen. Eller de har spildt 3 år af deres liv.
Den meget tamme udgave, var den med Marco Pierre i England. Hans hold var "kændisser", såsom Paul Young, unge skuespillere, og f.eks Peter Grouch´s kæreste. Det var så tamt at jeg slet ikke kunne genkende noget. Men Marco skal efter sigende være den eneste kok som har fået Gordon Ramsey til at bryde grædende sammen???
Nej "Helvedes køkken" som er et lidt ynkeligt plagiat af "Hells Kitchen", matcher meget godt et rigtigt køkken.
Mvh Lagermann
tilføjet af

Jeg har tidligere været i restaurations branchen

Kokken i programmet er ekstrem, men tager du 10-20% af hans væremåde har du en meget normal kok.
Der har tidligere været programmer fra en af de danske super duper restauranter og der var kokken ikke meget bedre.
Jeg så lidt af programmet i dag og stoppede der hvor han stak hånden ned i en portion bøf bernaise og klemte det for at vise der var olie i pommes fritterne.
Havde jeg stået og lavet den ret og en havde lavet det stunt med mig, havde jeg forladt programmet aldeles omgående, efter at have hældt indholdet af tallerkenen ud oven i hovedet på idioten.
Det er helt i orden at han ikke kan lide retten hvis den er elendigt tilberedt eller sjusket præsenteret men at afskrive retten uden at smage og på ideen om retten alene hører ingen steder hjemme underholdningsprogram eller ej.
Jeg lagde mærke til han ikke ville give karakter til retten med svinekød og jeg kan da ikke lade være med at drage sammenligninger til hans hudfarve og navn.
Men så ved de medvirkende da at enhver ret med svinekød vil blive rakket ned uanset hvor godt den er tilberedt.
tilføjet af

Kan en muslim være dansk kok?

Hej tallene'
Jeg er helt enig i din vurdering. Hvad angår det med olien i fritterne, vil jeg dog påpege at deltagerne skulle lave retter som skulle genspejle deres karakterer? Og det DREV jo af olie?
Det med at han ikke gav karakter for den ret med svinekød, lagde også jeg mærke til. Jeg spørger mig selv om en mand ved navn "Hallal", og som er muslim kan være en fuldgyldig kok i en dansk restaurant? Jeg har ligeledes været i et køkken, og der var en af eleverne ikke alene vegetar, nej vedkommende var veganer? Hvordan fanden kan man være det når man ikke kan smage på varerne? Det eneste vedkommende spiste, var frugt og grønt. PUNKTUM!
Hvad siger du til den slags?
PS: jeg mener klart at han bør respektere at det er pæredanske deltager han har, og at han derfor bør acceptere at VI spiser svinekød. Bacon kan berige en ret så umådeligt meget, at han ikke bare kan afskrive svinekød - per definition.
Mvh Lagermann
tilføjet af

Han har altid serveret svinekød i sine restauranter

- jeg så en teaser, hvor han skabte sig åndsvag. Hvordan de har fået den rolige mand til at agere på den måde, skal jeg lade være usagt, men fuldgyldig kok i et dansk køkken, det kan jeg skrive under på han er.
- Han laver mad, der får englene til at synge. 😉
tilføjet af

Om han virkelig er rettroende ved jeg ikke

og jeg er hamrende ligeglad da det ikke er det han skal dømmes på.
Jeg fandt bare den meget bastante og demonstrative måde han afviste bøffen eller beauf som det vel kaldes og svinekødsretten på for latterlig og så var min tålmodighed med det program ligesom opbrugt og resten af serien dømt uegnet til mig.
Man kan dog mistænke producerne for med vilje at have lagt denne svinekødsafvisning ind i programmet da det sikkert tiltrækker seere som vil forarges.
Jeg gider ikke engang se det for at blive forarget da jeg har mødt kokke nok i mit liv.
Jeg vil også finde det lidt problematisk med en vegetar eller en veganer i et normalt restaurationskøkken.
Det bliver ihvertfald svært at prøvesmage de fleste retter.
Der har for et års tid eller to været en del skriverier også herinde om en týsk tjener/kokkeskole hvor det gik helt galt med de muslimske elever som ikke måtte røre eller servere svinekød eller vin.
Så er det nok en lidt forkert uddannelse de har valgt.
Og til Dulkis.
Jeg kender ikke manden og jeg aner ikke om han tilbereder svinekød i hans spisebiks.
Min afvisning af ham kan du læse ovenfor.
Forskellen på ham her og Gordon Ramsey som vist er lige så kolerisk er at Ramsey efter de udsendelser der har været med ham faktisk altid HAR en grund når han (højtråbende) brokker sig.
Det var ikke antydning af grund til denne opførsel i et tvprogram, heller ikke når det skal være underholdning.
tilføjet af

Molskroen

Han har haft Molskroen
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.