4tilføjet af

Anderledes ris

Haløjsa
Jeg er træt af at spise kedelig hvid kogt ris. Er der ikke en interessant og mere spændende måde at tilberede ris på? Jeg har prøvet at stege ris med nogle krydderier, men kunne bruge lidt inspiration.
tilføjet af

Nasi Kuning

Du kan koge ris med kokosmælk og farve den gul med safran eller gurkemeje, det er en indisk ret som kaldes "Nasi Kuning", den smager ikke bare fantastisk men ser også fantastisk ud. Her er en opskrift på Nasi Kuning. http://mamaculina.blogspot.com/2009/03/nasi-kuning.html
tilføjet af

Du kan evt.

prøve bulgur, eller couscous.. det er ikke ris, men det minder enormt meget om det, De smager ikke rigtigt af noget, Bulgur er knækkede kogte hvedekerner. og couscous smager, og ligner nøjagtigt som bulgur, couscous er dog noget mindre..
prøv det, der er heller ikke så mange tomme kulhydrater i, (dvs du får mere energi)
mvh.
tilføjet af

jeg

kommer en lille smule olie i en gryde og blanker nogle løgtern af sammen med lidt hel spidskommen, så kommer jeg risene ved sammen med en brik flåede/hakkede tomater, 2 dl vand og en bouillonterning og lader det koge ind til risene er møre... en gang imellem rører jeg i det og ser om der mangler vand. Smager smadder godt. Du kan også koge kyllingetern med.. eller peberfrugter... uhm..
tilføjet af

Tomat

Du kan også komme cherry tomater i, når risene er kogt, det er også godt, men det skal jo også passe til det, som du vælger at servere til risene. Karry-ris med rosiner er måske også en idé;)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.